NZXT Sentry Mesh Review

Koekfabriek
6 maart 2013, laatste update op 6 maart 2013, 804 views

NZXT Sentry Mesh

Ik zal een korte review plaatsen over de NZTX Sentry Mash Fan control. Na het plaatsen van vijf Cooler Master R4-L2R-20AC-GP, 120mm fans aangesloten op de molex kwam ik erachter dat mijn pc toch wel een enorme herrie maakte (wat opzich te verwachten was). Daardoor ging ik op zoek naar een basic en budget fan control die:Mooi in mijn kast past.vijf fans kan besturen.Geen lcd scherm.Prijs onder de 30 euro.

Pluspunten

• Mooi uiterlijk
  • Doet wat het moet doen
  • Goedkoop
  • Genummerde kabels

Minpunten

• Alleen jammer van het witte ledje
  • Alleen vreemd geluid op half vermogen

• Mooi in mijn kast past.
  • vijf fans kan besturen.
  • Geen lcd scherm.
  • Prijs onder de 30 euro

Zodoende kwam ik uit op de NZTX Sentry Mash Fan control. Na ha openen van het pakketje kwam er een mooie fan control uit met zeer lange kabels. Het plaatsen en aansluiten van de fans is eenvoudig, helemaal door de genummerde 3-pin kabels. De kabels zijn erg lang, dit was voor mij onhandig aangezien ik niet over een enorme kast beschik, gelukkig zijn ze makkelijk weg te werken in de fan control zelf. Beschik je echter over een grote kast kan dit een voordeel zijn. Ik heb alleen gemerkt dat mijn fans een vreemd geluid maken als ik de schuifjes in het midden plaatst. Of dit aan mijn fans ligt of aan de fan control zelf weet ik niet. Op zich heb ik er weinig last van omdat ik ze helemaal naar beneden plaats (40% vermogen) of tijdens het gamen helemaal omhoog. Tevens is het witte lampje erg fel maar dat is meer een kwestie van smaak, het staat minder mooi bij mijn neon blauwe kast.

Al met al doet de fan control wat het moet doen. Hij is niet duur, makkelijk aan te sluiten en geeft je de mogelijkheid om de fans te controleren. Ben je op zoek naar een goedkope en mooie fan control kan ik je deze zeker aanraden.

p.s. Tips en opmerkingen worden gewaardeerd.
p.s.2 Ik krijg de foto's niet toegevoegd, zal het binnenkort opnieuw proberen

Heb jij ook een NZXT Sentry Mesh?

Op zich een goede beknopte review en zoveel valt er nou ook weer niet te vertellen over zo'n simpel rechtoe rechtaan apparaat dat gewoon doet wat 'ie moet doen? ;)

In juli 2011 had ik, na de plaatsing van extra casefans in mijn CM690II behuizing grotendeels dezelfde eisen aan een fan controller: min. 5-kanalen (PWM gestuurd), discreet en betaalbaar.
Deze controller is bovendien uitgevoerd in zwart gaas en dat past mooi bij het frontpanel van mijn kast.

De NZXT Sentry Mesh was destijds echter nog niet in NL verkrijgbaar, waarop ik Informatique benaderd heb om deze op te nemen in het assortiment en hem vervolgens besteld heb.

Persoonlijk vind ik het een grote plus dat deze controller nauwelijks toeters en bellen heeft.
De enige opsmuk (het LED-je) heeft bij mijn exemplaar inmiddels de geest gegeven en ook hier geldt: less is more.

Op den duur gaat er wel wat stof tussen de regelschuifjes zitten, maar dat is inherent aan het ontwerp en met een bus perslucht goed op te lossen. Verder bevalt het apparaatje tot op de dag van vandaag uitstekend.
klopt het dat het mesh er ook van afgehaalt kan worden nu denkt iedereen waarschijnlijk waarom ik heb wel een mesh frontpanel maar dat heb ik groen gespoten want dat vind ik mooi als ik de mesh van de sentry ook groen kan spuiten zou dat perfect zijn
Ik heb eerlijk gezegd geen idee, als ik erzo naar kijk denk ik het niet. Als ik tijd heb kan ik hem wel even losmaken om het te controleren maar ik heb geen idee wanneer ik daar de tijd voor heb.
Hallo, bij de foto's is te zien dat het mesh paneeltje vast zit met 3 omgebogen lipjes.
(foto 4/5)
met een beetje beleid kan dit rustig een keertje verbogen worden voor (de)montage.
De knoppen kun je er van de voorkant af wippen (gewoon 2 schroevendraaiers aan beide kanten van een schuifknopje en rustig van z'n pootje afwippen)
wanneer je het paneeltje gespoten hebt kun je het mesh terugplaatsen, lipjes terugbuigen en de knopjes weer op de schuifjes drukken. (dit is zo'n beetje standaard montage voor draai en schuifknopjes)
pas wel op dat je iets ruinmte tussen het mesh en de knopjes houd, anders slijt je je lak weg...

succes ! :)
dankjewel