Iiyama ProLite X2377HDS-B1 Zwart Review

troef007
27 februari 2013, laatste update op 27 februari 2013, 2.882 views

Iiyama ProLite X2377HDS-B1 Zwart

Minpunten

• PIXEL POLICY, zelfs geen omruiling bij nieuw uit de doos defecten!
  • Service en tackt iiyama Helpdesk

2 van 5 sterren (Slecht)
Onlangs 2 van deze schermen aangekocht, bij installatie blijkt dat beide schermen een defecte pixel hebben (één constant rood en één constant groen). Na geïnformeerd te hebben in de winkel blijkt dat dit "normaal" is en deze monitors niet worden omgeruild, dit zou alleen gebeuren indien er meer dan 5 pixels stuk zijn. Dit staat blijkbaar ook zo vermeld in de "PIXEL POLICY" van Iiyama, maar dat vermelde de verkoper in de winkel natuurlijk niet en ook kan je hierover niets op de verpakking terug vinden. Na contact met de IIYAMA helpdeks vragen ze mij om foto's te nemen van de schermen, alhoewel ik duideijk vermelde dat er 1 (één) defecte pixel per scherm was. Toch maar gedaan, je weet maar nooit, maar dan krijg je een mailtje terug met in vette rode letters hun PIXEL POLICY...

PIXEL POLICY IIYAMA;
Een LCD monitor is opgebouwd uit miljoenen pixels (beeldpunten). Een pixeldefect treedt op, als een pixel (in de kleur rood, groen of blauw) continue blijft branden of juist niet oplicht. In de praktijk is een defecte pixel nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Het belemmert dan ook geenszins de functionaliteit van de monitor. Iiyama zal echter een LCD monitor omruilen of repareren wanneer er meer dan 5 pixels (rood, groen of blauw) stuk zijn. Een compleet witte pixel bestaat uit drie kapotte (gekleurde) pixels.

Dat een defecte pixel nauwelijks zichtbaar is met het blote oog is pertinent onwaar, je hebt er zeker geen vergrootglas voor nodig. Indien u dus op zoek bent naar een monitor zonder gebreken dan kunt u beter een ander merk kiezen, maar let op, er zijn meerdere merken die dezelfde "PIXEL POLICY" gebruiken.

Ondertussen heb ik deze monitoren enige tijd in gebruik. Over de kleuren en de kijkhoek ben ik tevreden, al ben ik daar geen specialist in. De 2 defecte pixels blijven mij mateloos storen, dat went dus niet. Ook het inschakelen van de schermen is iets wat mij zelden van de eerste keer lukt, even op de aanknop duwen is niet voldoen, je moet deze net iets langer ingedrukt houden dan wat je van nature doet om een toesel aan te schakelen.

Heb jij ook een Iiyama ProLite X2377HDS-B1 Zwart?

Mooie binnenkomer op tweakers! Snap dat het vervelend is, maar een review is dit niet te noemen.
Als je hebt gekocht bij een MM of saturn, zou je ze zo kunnen om ruilen. ...
Bij de meeste webwinkels kun je er nog binnen de zichttermijn van 7 dagen onderuit, discussies over open verpakking etc. hoef je je niet druk om te maken, je hebt het recht het product te bekijken, vervolgens te zeggen het staat me niet aan, ze gaan retour, de dode pixels dan buiten beschouwing gelaten want die hoef je in dat geval niet eens melden.

Hier is wel relevante info daarover te vinden: http://www.consuwijzer.nl/thema/kopen-op-afstand?

En inderdaad wat mcsluis zegt, een aantal mediawinkels doen binnen 30 dagen geen vragen stellen, spullen in de doos doen en zo retour ...
Wat ontzettend kl*te voor je. Ik heb hetzelfde mee gemaakt, je koopt iets nieuws en het blijkt kapot en vervolgens doet de leverancier moeilijk.
Ik zou het op de tip van XallaX wagen. Er bestaat hier ook wetgeving voor.

Ik moet wel zeggen dat ik dit niet een Product review kan noemen. Een review is (zo goed en zo kwaad mogelijk) objectief en het product wordt (uitvoerig) getest. Dit zie ik meer als een stuk ongenoegen uiten op de verkeerde plaats.

Desondanks wens ik je veel succes.

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Foegol op 25 juli 2024 07:56]

Het klopt voor een deel wel dat dit voor mij een stuk ongenoegen uiten is, mijn excuses. Maar ik wou in de eerste plaats het pixel probleem eens terug onder de aandacht brengen, ik ging ervan uit dat dit probleem zich anno 2013 niet meer voordeed.

Ik zal een van de dagen deze review updaten.
Geen revieuw of course, maar wel relevant aangezien je TWEE stuks hebt gekocht, is het wel behoorlijk toevallig...

Even wat anders...die pixel policy is -helaas- dood normaal. Bijna elk groot merk hanteert het 5 dode pixels principe. Ik meen mij te herinneren dat Dell ooit op 3 stond, maar dat was voor het Full-HD resolutie tijdperk...geen idee hoe dat nu precies zit.

Succes!

[Reactie gewijzigd door yvez op 25 juli 2024 07:56]

Anoniem: 256409 20 december 2013 16:03
wettelijk heb je geen overeenkomst met Liyama en heb jij als koper ook niks te maken met hun pixel-policy.

indien de verkoper het zelfde beleid hanteert moet hij je dit melden VOOR de koop overeenkomst gesloten is, in het geval dat niet zo is is het gewoon een gebrekkig product omdat niet volgens voorwaarden geleverd is.

verder geld natuurlijk ook het 7dagen retour beleid, die je gewoon kunt aanspreken bij dode pixels.
beter dan wel de uitleg over pixels achterwege te laten, want dan gaan ze vaak lopen draaien dat de 7 dagen daar niet voor bedoeld zijn (wat pertinent onwaar is overigens).