Kobo Glo Zwart Review

Blondst Newbie
25 december 2012, laatste update op 25 december 2012, 2.442 views

Kobo Glo Zwart

Mijn eerste ervaring met deze ereader was niet heel positief. Ik ontving een exemplaar waar de wifi niet van werkte. Het apparaat is pas te gebruiken, als je een kobo-account hebt aangemaakt. Dat kan via wifi of via software. De software is alleen beschikbaar voor Windows of Mac, en dat is lastig als je Linux gebruikt.
Gelukkig werkt bij een nieuw exemplaar de wifi wel. Ik ben nu best te spreken over het apparaat.
De accuduur is heel goed. Ik lees zelf heel veel, maar ik hoef hem niet vaak op te laden. Wat wel onhandig is, is dat de resterende accutijd niet wordt bijgehouden als je de ereader steeds in de slaapstand zet, ipv helemaal uit. Kobo schijnt dit in een volgende software update aan te willen passen.
Het scherm leest heel fijn.

Pluspunten

• Goede accuduur
  • Helder scherm met een hoge resolutie (dus een klein font is nog heel goed te lezen).
  • Makkelijk bestanden overzetten naar de ereader
  • Ondersteund veel verschillende formaten ebooks
  • Ingebouwde verlichting

Minpunten

• Je kunt het apparaat pas gebruiken als je je hebt aangemeld via een Kobo-account. Hiervoor heb je wifi, of een computer nodig waar speciale kobo-software opstaat. Het schijnt dat als de ereader crasht, je je ook weer eerst moet aanmelden met je account, voor je hem kunt gebruiken. Dat kan lastig zijn als je geen wifi tot je beschikking hebt, of de software (bijvoorbeeld onderweg op vakantie). Mijn ereader is nu 2 keer vastgelopen, en ik heb hem toen moeten resetten. gelukkig hoefde ik me niet opnieuw aan te melden.

Het scherm leest heel fijn. Mooie scherpe letters door een hele hoge resolutie.

Ook het plaatsen van boeken op het apparaat is heel simpel. De ereader wordt herkend als externe harde schijf, en vanaf je computer sleep je zo de boeken erop. Ik heb nog geen ervaring met het aankopen van boeken in de Kobo store (kan via de wifi-verbinding).

En de ingebouwde verlichting is ideaal. Zonder licht van een lamp, toch nog kunnen lezen in een donkere ruimte. Ideaal. Wel mag van mij de minst felle stand nog wel een tikkeltje minder fel.

Heb jij ook een Kobo Glo Zwart?

Omdat de ondersteuning brak is, is de hele apparaat beroerd? Dat gaat toch nergens om? Apparaat is waarschijnlijk super, ik weet het niet. Contact opgenomen met klantenservice?
Als ik naar http://www.kobosetup.nl/ ga, zie ik toch echt 2 linkjes staan voor Kobo Desktop voor Windows en voor Mac...
Als ik het met Firefox onder Windows 7 doe, krijg ik alleen de download optie te zien voor Mac.
Dan gaat deze review dus eigenlijk over Firefox :)
Nee hoor. Mijn punt is dat de Kobo pas te gebruiken is als je hem geconfigureerd hebt. Dit is onder Linux niet te doen. Ik stuur het apparaat terug. Misschien dat configureren wel werkt via wifi. De wifi lijkt op deze ereader kapot.
Ik heb mijn Kobo via WiFi geconfigureerd, en dat ging prima. Het zou kunnen dat je een maandagochtend model te pakken hebt gehad. Soms willen twee chipsets ook niet samenwerken - dan is het lastig om alleen de Kobo de schuld te geven.
Anoniem: 495044 2 januari 2013 11:07
Ik ben het dus eens met Karimmm, waar gaat dit over?

Voor mij klinkt dit als "ik heb een benzine-auto gekocht", "ik gooi er diesel in en hij doet het niet!"; wat een rotauto en wat een rotgarage dat ze dat niet verteld hebben en niet willen of kunnen oplossen. Volgende keer koop ik een benzine-auto van een ander merk!

Als het niet werkt moet je dus het apparaat niet de schuld van geven, maar eerst kijken naar de echte oorzaak (kennisgebrek?).

Wel jammer dat er zulke reviews verschijnen. Hiermee wordt onterecht een vertekend beeld gegeven en dit helpt niet bij het beoordelen of ik de kobo glo of sony prst2 ga nemen.
Ben op zoek naar een ereader, maar wat een nutteloze review is dit.
Review is aangepast. Ik heb een nieuw exemplaar ontvangen, nadat bleek dat inderdaad de wifi van de eerste kapot was. De nieuwe doet het goed. Ik ben er nu erg blij mee. Ook een aantal vrienden hebben deze ereader gekocht en ook zij zijn er erg over te spreken.
Hoop negatieve reacties. Voor mij waren de punten dat je een Kobo account nodig hebt en een windows of mac computer erg fijn om te weten. Ik zoek even verder, bedankt :)