Synology DiskStation DS212J Review

Biite
14 november 2012, laatste update op 14 november 2012, 15.224 views

Synology DiskStation DS212J

Kort geleden een DS212j aangeschaft omdat ik het helemaal zat was om links en rechts shares op desktops en laptops aan te zetten om data uit te wisselen. Het werd allemaal niet duidelijker in het kleine thuisnetwerkje.
Dit (relatief) goedkope NAS(je) bracht uitkomst om alles eens te centraliseren. Aangezien ik ook een veelheid aan platformen heb draaien, zoals Windows, Linux en Mac OS is het helemaal een ideaal apparaat.
De DS212j is heel eenvoudig te installeren, de handleiding die erbij geleverd wordt is voldoende voor iemand met een beetje durf en een beetje computerkennis. Voorlopig maar 1 harde schijf erin gezet van 3TB en vervolgens aangezet.

Pluspunten

• Veel mogelijkheden en uitgebreide configuratie
  • Mooi design (wit)
  • Plaatsing harddisks eenvoudig

Minpunten

• Krasgevoelige (plastic) behuizing (als je niet uitkijkt)
  • Heeft soms moeite met de zware downloads (het is ook een DS212j) via SabNZBd

Hierna volgens de handleiding de Synology Assistent gebruikt om de DS212j te initialiseren en zowaar na zo'n uur of 8 was de NAS volledig geinstalleerd en gecontroleerd.

De webinterface is redelijk duidelijk voor iemand met computerkennis, iemand met weinig kennis heeft denk ik behoorlijk wat moeite met de terminologie en alle instellingen.

Na wat configuratie ook maar eens wat extra (niet-Synology) packages geinstalleerd via SynoCommunity, zoals bijvoorbeeld SabNZBd, Sickbeard e.d. Geweldig dat er nu een kastje staat wat heel weinig stroom verbruikt en toch een heleboel doet.

Heb jij ook een Synology DiskStation DS212J?

ondertussen in een andere review een link naar testresultaten gevonden, en schrijven gaat to ca. 50MB/s, lezen to ca. 82MB/s, en dat klopt wel, prima.
Je zou ook Nzbget kunnen proberen. Deze gebruikt minder geheugen waardoor alles vlotter blijft draaien.

Als je via onderstaande stappen deze site toevoeg aan je Package Center dan kun je deze als pakket downloaden en hoef je alleen wat instellingen aan te passen.

Je kan ze naast elkaar gebruiken en zo rustig testen of dat beter voor je werkt.
Dank voor je review; die is best compleet voor wat betreft de installatie en mogelijkheden. Ik heb wel een vraag. Heb van de week de DS212j gekocht en ben nu alles aan het instellen met alle computers in het huis. Daarbij vind ik de doorvoersnelheden bijzonder langzaam. Het creëren van een volume (2TB WD Red) heeft een avond en een nacht geduurd. Nu maak ik een back-up van een laptop (met Data Replicator 3) en de voorspelde duur is 4 dagen en 10uur! (voor maar 167GB). Kun je aangeven wat jouw ervaring is qua snelheid?

Mijn verbinding loopt via een Sitecom wireless router en bovengenoemde snelheid is via de 100Mbps ethernet.
Het maken van een volume dat duurt sowiezo lang, omdat de hele harde schijf wordt gecontroleerd, ik dacht eerst ook dat er iets niet goed was :).

Doorvoersnelheden ga ik eens mee testen, bij mij valt het niet op dat het traag is.
hoi Biiite, heb je nog op de snelheden getest? ik heb m vandaag binnen, een volume van 1 schijf van 1TB kostte ongeveer 4 uur,
nu ben ik wat aan het backuppen naar dat volume vanaf mijn pc, die is bedraad naar m'n router, en de Synology hangt ook aan de router.
IK had gehoopt op snelheden van zeker 80MB/sec., maar valt nog tegen.
Lang niet meer dan 20MB/s, veelal veel lager, ik zie nu pieken van tegen de 47MB/sec., dat bleken .wav bestanden, en nu mp3's zit ie tussen de 30 en 35MB/s. Kan het aan de bestandsgrootte liggen hoe snel het gaat?
Gebrek aan tijd is het grootste issue momenteel :) Ik ga nog wel eens in mijn thuisnetwerkje stevig testen.