Beste JosSmos,
Er zijn tegenwoordig ook A2 plus verkrijgbaar, daar zit de DAC al ingebouwd. Wellicht ook het overwegen waard. De A5's hebben als grote voordeel een groter kabinet, waardoor ze beter presteren in het laag. Tevens beschikken ze over meer vermogen. Ik weet niet hoe groot de speakers zijn die je nu middels je versterker aan je PC hebt hangen, maar kun je leven met het feit dat je behoorlijke monitoren op je bureau hebt staan dan zou dit zonder enige twijfel een hele goede keus zijn. Echter, ik zit persoonlijk niet te wachten op "earthshaking performance" achter mijn PC. Je zit over het algemeen nog geen 30cm van de speakers vandaan.
Tijdens de afgelopen week heb ik de A2's naar beneden gehaald voor de top 2000. Dit gaf behoorlijk kamervullend geluid. Echter, gaf het tekort aan bass hier wel echt een reden om te gaan voor een slag groter. Volkomen logisch, aangezien de ruimte veel groter is dan mijn werkkamer en ik mij veel verder van de speakers bevond.
Voor wat betreft je vraag over een DAC kan ik je nu al vertellen dat je hoe dan ook een DAC nodig gaat hebben, tenzij je een (erg) goede geluidskaart in je PC hebt zitten. Maar: veel geld ervoor neerleggen heb ik zelf niet gedaan en zou ik ook nooit adviseren. De DAC van Audioengine ondersteund 24bit audio. Daar heb ik een broertje dood aan, net zoals zilveren kabel gesmeed door elfjes in het maanlicht (briljant stukje hier op het forum). Voor een soortgelijk betoog over 24 bits opname zie:
Persoonlijk zou ik bij Wifimedia de A2's in combinatie met een schappelijk geprijsde DAC op proef gaan luisteren in je eigen setting. Dus thuis achter jou eigen PC. Luister in FLAC met eventuele equilizers uitgeschakeld. Luistertip: London Grammar - If You Wait. Ben je ervan bewust dat de A2's een relatief lange inspeel periode hebben, ongeveer 140 uur. Mocht je navenant toch meer vermogen willen hebben, dan kun je alijd nog naar de A5 uitwijken.
Benieuwd naar je keuze en je bevindingen.