Crucial v4 SSD 2.5" 9.5mm 64GB Review

9 november 2012, laatste update op 9 november 2012, 1.111 views Rapporteer

Ik kan helaas geen uitgebreide review geven omdat ik de schijf voor een kort tijd bezat. Zowel met de microsoft ahci driver als de amd chipset driver als de ide mode kreeg ik slechte resultaten.
Er was nog geen firmware update beschikbaar en op de forum van crucial zag ik dat andere hetzelfde probleem hadden. Ik heb het nog is op een andere moederbord uitgeprobeerd om te zien of het aan de chipset lag. Helaas ook hier hetzelfde resultaat.
Zie de afbeeldingen voor de hdtune sequential read benchmark. Overige benchmarking gegevens heb ik helaas niet meer beschikbaar. Maar ik wilde toch maar mijn slechte ervaring meedelen.

Pluspunten

• De prijs. Maar dat wordt niet gerechtvaardigd met de prestaties die ik kreeg.

Minpunten

• Performance was vaak traag en erg inconsistent.

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Opstarten van een schone Windows 7 sp1 installatie duurde 37 seconden. Afbeeldingen zijn genomen bij gemiddelde computer gebruik. Windows zat soms zelfs vast terwijl de processor en geheugen gebruik laag waren. Ik had geen enkel moment de gedachte dat ik een ssd bezat. Het voelde meer als een windows 7 installatie op een pata hardisk, maar dan zonder de geratel van die goede oude maxtor 40GB harddisk.

Gebruikt met de volgende hardware:
Moederbord: MSI 760GM-P23 (FX)
Processor: AMD Athlon II X4 640
Geheugen: GeIL 4 GB DDR3-1333

Heb jij ook een Crucial v4 SSD 2.5" 9.5mm 64GB?

Ik heb dezelfde M4 op een AMD systeem.
Bij mij is de performance uitstekend, dus ik kan mij niet aansluiten bij de conclusie op de scorecard.
Opstarten is eerder 7 seconden (het windows vlaggetje wordt niet eens compleet gemaakt voordat het inlogscherm komt) [UEFI Checks niet meegerekend].
Ik heb AHCI ingesteld in de UEFI. IDE zou langzamer zijn.
Ehm, het gaat in deze review over de Crucial V4 SSD, niet de M4 die wel prima presteert en zich al ruimschoots heeft bewezen!

Persoonlijk zou ik nooit de V4 kopen, iets meer bijleggen voor een M4 met de betrouwbare Marvell SSD-controller is mijn advies.
Even een vraagje, maar heb je de bios en raid controller gechecked? Wat voor raid controller zit op je mobo? Volgens mij geen Intel zo te zien?
De ssd zou inderdaad veel sneller mogen. Misschien toch verkeerde ahci drivers of zo?

[Reactie gewijzigd door lordloeder op 24 juli 2024 08:52]

Ik maak gebruik van de AMD 760G chipset welke over de nieuwste bios firmware bezit.

Ook heb ik de meeste recente ahci driver hiervan geinstalleerd, maar helaas mocht het niet baten. De standaard Microsoft ahci driver gaf ook dezelfde resultaat.

Op de Forum van crucial zijn er meerdere met deze probleem, maar ze hebben hier nog helaas geen antwoord op.
De crucial M4 series zijn inderdaad krachtpantsers volgens vele benchmarks. Het gaat hier echter om de budget ssd line van crucial de V4 series. Ik heb alle modes uitgetest, zowel ahci, raid als ide leveren hetzelfde resultaat.

[Reactie gewijzigd door romanotjonfo op 24 juli 2024 08:52]

Ik heb deze ssd trouwens vervangen voor een ocz agility 4 ssd. Ik wilde niet wachten op nieuwe firmware. Deze nieuwe ssd is lekker snel zoals het hoort.

De pc was in opdracht van iemand die nu ruim tevreden de deur uit is met een nieuwe snelle op maat gemaakte pc.

Zelfs het surfen op het internet gaat nu razendsnel, laad tijden van bijna tegen de 0 seconden :p of zo ervaart het dan.