2. Gebruikersreviews

Cooler Master NotePal U2 Review

21 oktober 2012, laatste update op 21 oktober 2012, 878 views Rapporteer

Ik gebruik nu al een jaartje de Notepal U2 om mijn Elitebook te koelen. In eerste instantie heb ik gekozen voor dit product omdat de ventilatoren te verplaatsen zijn, je kan ze dus recht onder je luchtinvoer zetten voor een maximaal resultaat. De steun zelf is gemaakt van één stuk aluminium met rubberen opzetstukken om krassen te voorkomen. Over dit ontwerp heb ik niks te klagen, het zit gewoon perfect in elkaar. Tevens zitten er gaatjes door het hele oppervlak om overal de luchtstroom te bevorderen. Je kan de steun ook om je laptop vouwen om hem te beschermen en te zorgen voor makkelijk vervoer, hierbij raad ik wel aan om nog een sleeve om je laptop te doen voordat je hem in de steun zet. De koeling werkt goed tot zeer goed, er is een...

Pluspunten

• Stevige, lichte steun
  • Fijne hoek, niet te groot en niet te klein
  • Steun is om laptop te 'vouwen' zodat je alles makkelijk in je tas krijgt
  • Prijs
  • Esthetisch ontwerp

Minpunten

• Al meermaals moeten omruilen door slechte bouwkwaliteit van ventilatoren.
  • Geluidsproductie begint laag maar neemt over de maanden steeds meer toe

3 van 5 sterren (Voldoende)

De koeling werkt goed tot zeer goed, er is een merkbare afname in de temperatuur van de laptop en van de uitgeblazen lucht. (Als je een brooddoos 30cm naast de Elitebook zet terwijl hij bezig is dan wordt alles daarin geroosterd :+ en daar is nu absoluut geen sprake meer van)

De ventilatoren zijn echter van beduidend lage kwaliteit. Een kennis heeft hetzelfde model en ook bij hem begonnen ze na een paar maanden meer geluid te maken (tot het storende aan toe). Op een gegeven moment begonnen mijn ventilatoren zelfs vreselijk te ratelen. Ze lijken uit hun lood te gaan alsof de lagers het begeven. Nu 2x geruild in de winkel en ik ga ervanuit dat ik nog wel een keer of twee terug kan.

Conclusie: De Notepal U2 is een mooi product wat ook prima zal koelen en mooi staat op je bureau. De prijs is ook heel redelijk en de steun alleen zou dit voor mij al waard zijn. Verwacht echter niet langer dan één jaar met de ventilatoren te kunnen doen tot je terug moet naar de winkel. Om die reden raad ik aan: als je hem koopt, doe dit dan bij een webshop met een vestiging bij je in de buurt (Ik heb zelf Dixons gebruikt) zodat je bij het omruilen geen extra kosten krijgt.

Heb jij ook een Cooler Master NotePal U2?

Hoi, ik hoop dat je nog reageert ondanks dat deze review uit 2012 stamt. Mijn vraag is of er een limiet zit aan de grootte van de laptop. Ik heb een 15,6" laptop maar ook een 17" laptop, dus ik vraag me af of ze er allebei op zullen passen.

Al gevonden, hij is voor laptops van 14-15" tot 17".

[Reactie gewijzigd door Kiet Stiemer op 22 juli 2024 20:11]