Fotos zullen er morgen worden bijgeplaatst.
Dit is mijn eerste review hier op Tweakers. Ik ga er nog meer schrijven oa over mijn Antec P150, Scythe Mugen en misschien Nexus fans.
Deze review gaat over de videokaart koeler van Arctic. Ik had eerst een Zalman VF-700CU maar deze maakte een storend geluid op 5V. Door de zalman kreeg ik mijn pc niet stiller en hub dus maar een Arctic aangeschaft.
Mijn systeem
outtake: 1 x 120mm nexus @ 6V
fan op Scythe Mugen: 120mm nexus @ 6V
Case: Antec P150
Verpakking
De Arctic Accelero S2 komt in een makkelijke plastic verpakking die je heel makkelijk open kan maken in tegenstelling tot sommige gelijmde of geniete verpakkingen.
In de verpakking bevind zich het koelblok (doh

), RAM koelblokjes, handleiding, benodigde schroefjes en natuurlijk een echte Arctic Casebadge.

Op het koelblok zit al voorgesmeerde koelpasta. Dus dat is makkelijk met installeren. Er zit ook een PCI bracket bij met een roostertje erin zodat er wat lucht naar buiten kan.
Lijstje met compitabele videokaarten
5950 - 5200 series
GeForce 4 Ti series
GeForce 4 MX series
Installatie
Ik heb eerst mijn VF-700CU van Zalman eraf gehaald en de core van mijn 7600GT schoongemaakt. Ik moest effe kijken hoe de installatie van het grote koelblok liep maar in de handleiding staat alles beschreven. Het was even puzzelen maar onder het koelblok zitten twee plak strips. Als je die eraf haalt kun je de afstandsbusje erop plakken. Ja plakken

erg handig namelijk want anders zit je uren te priegelen. Op het koelblok zitten meerdere gaatjes en in de handleiding staat welke jij moet gebruiken voor je videokaart.
Tot mijn verbazing liep de installatie van het koelblok erg eenvoudig. Nadet je de afstandsbusjes hebt geplaats zet je je videokaart er zo op dat de busjes met de gaatjes van je VGA kaart overeenkomen. Daarna schroef je er 4 kleine schroefjes in zodat het koelblok vast zit op de core.
Ik raad wel aan om eerst de RAM koelblokjes te plaatsen! Omdat je er later slecht/niet bijkomt als je het koelblok al hebt gemonteerd. Ik zelf heb de blokjes niet gebruikt omdat de RAM blokjes van de zalman koeler er nog opzaten. Ik heb wel gelezen dat de RAM blokjes van de Arctic minder goed plakken maar hier heb ik dus geen ervaring mee.
Er zitten verder nog twee klemmetjes bij zodat je de kaart zelf aan de radiator kan vastmaken. Dit zorgt voor een beetje meer druk en stevigheid neem ik aan.
Nu de radiator op mijn 7600GT zat wilde ik hem gaan installeren op mijn moederbord. Helaas was de radiator te groot want mijn Zalman koelblok op mijn Asus A8n Sli Se zat in de weg.
Ik heb dit opgelost door 2 cm van het blokje af te zagen. Op de onderkant van de radiator zit nog een soort van zwart beschermkapje of waar het ook voor dient. Deze heb ik er ook af gehaald.
Na wat zagen in mijn koelblok had ik eindelijk mijn 7600GT in mijn PCI-E slot zitten.
De installatie heeft ongeveer 40 minuut geduurd in totaal met het bewerken van mijn nortbridge koelblok.
Modbaarheid
Je kan er een turbo module voor kopen van Arctic. Dit zijn ventilators die je erop kan zetten. Maar je kunt natuurlijk ook er zelf een op modden met een tie-wrap oid.
Resultaten
Voor de Arctic had ik een Zalman VF700-CU. Ik heb de kaart lichtjes geoverclocked.
Koeling: Zalman VF700-CU
Voltage fan: 7 Volt
Core Speed: 590 MHz
Mem Speed: 730 MHz
Temp Idle: +/- 36’C
Temp Stressed: +/- 50’C
Koeling: Arctic Accelero S2
Voltage fan: nvt (passief)
Core Speed: 590 MHz
Mem Speed: 730 MHz
Temp Idle: +/- 38’C
Temp Stressed: +/- 48’C
Na een kleine stress test van 20 minuten schommelde de temperatuur tussen de 47 en 48 graden.
Het heeft misschien te maken met mijn Scythe Mugen waarvan ik de fan aan de onderkant heb gemonteerd zodat de NB en de VGA ook nog wat luchtstroom hebben. Dit zal niet super veel zijn omdat het een 120mm Nexus fan is die op 6V draait (op 5V starten ze niet op)
Ik ben heel erg tevreden met de Arctic Accelero S2. Hij koelt hetzelfde/beter als mijn Zalman die ik eerst gebruikte maar dan zonder ventilator. De radiator is best groot en kan soms voor problemen zorgen met de NB koeler zoals in mijn geval. Dit is makkelijk op te lossen en is geen reden om hem niet aan te schaffen. Als ik er een ventilator op mod zullen de temps nog lager zijn maar ik zie geen reden om dit te doen omdat de temps al uitstekend zijn en hij nu passief kan draaien. Vooral de prijs wat het ding kost is absurd laag voor wat je ervoor krijgt.
-------------Aanpassing-----------------
Ik heb vandaag twee 92mm Nexus fans erop gemonteerd op 7v en heb de kaart lichtjes geoverclocked naar 600MHz voor de Core en 715MHz voor het geheugen.
Ik heb de kaart toen een dik half uur gestressed en de temperatuur schommelde tussen de 40 en 42 'C.
Na de vraag van Player-X heb ik even opgemeten hoe hoog het ding uitsteekt tov de kaart.
Dit is een kleine 4 centimeter. Als je het kapje verwijdert waar "Accelero S2" op staat scheelt je dat één CM.