Microsoft Wireless Laser Mouse 8000 Review

harry1001
27 april 2008, laatste update op 27 april 2008, 683 views

Microsoft Wireless Laser Mouse 8000

Hardware De wireless laser mouse 8000 van microsoft is een van de weinige full-size bluetooth muizen op de markt. Dit is dan ook van de redenen dat ik voor deze muis gekozen heb. Hij ligt goed in de hand, en is degelijk gebouwd. Bij de muis zijn een(1) batterij, een 'charging pad' met oplader en een bluetooth dongle meegeleverd. Wat mij erg opvalt is de gevoeligheid voor krassen op de 'rug'. Het is daarom niet echt een muis om mee te nemen. Ook houdt het geborstelde aluminium makkelijk rommel vast. De batterij gaat bij mijn (redelijk intensive) gebruik ongeveer 2 weken mee op hoge resolutie (zie drivers). Drivers De drivers zijn een verhaal apart. Ik heb de muis gekocht met Tiger in het achterhoofd, hier was het installeren...

Pluspunten

• Charging pad
  • Degelijk gebouwd
  • Bluetooth
  • Resolutie instelbaar in de drivers

Minpunten

• Onduidelijke driverondersteuning
  • Bluetooth dongle alleen bruikbaar voor muis
  • Korte batterijduur in vergelijking met RF muizen.

Hardware

Drivers
De drivers zijn een verhaal apart. Ik heb de muis gekocht met Tiger in het achterhoofd, hier was het installeren van deze muis een groot probleem waarvoor veel kunstgrepen uitgehaald moesten worden. Maar bij aankoop had ik intussen leopard en ging het aansluiten zonder enig probleem. Vervelend is wel dat microsoft erg onduidelijk is over de ondersteuning die zij er zelf op bieden. De drivers voor de muis (die er WEL zijn, ook voor de extra knoppen) zijn lastig te vinden en gaan door het leven onder de naam "microsoft intellimouse for mac". Met dit pakket kan ook de resolutie van de muis aangepast worden, waardoor de precisie flink verbetert. De bluetooth dongle die meegeleverd is kan helaas niet voor andere doeleinden gebruikt worden :Y).

Heb jij ook een Microsoft Wireless Laser Mouse 8000?

Ik heb deze muis met de standaard MS drivers en kan de dongle prima gebruiken om mijn telefoon te syncen. Blijkbaar dus een MAC issue

[Reactie gewijzigd door Asmodis op 25 juli 2024 20:53]

Dat zou me zeker niet verbazen. Maar omdat m'n iBookje toch al Bt heeft is het ook geen enkel probleem. De drivers (voor OS X) zullen er wel bestaan (het is immers een generiek infineon chipje), maar worden iig niet door microsoft geleverd.

OS X herkent de dongle als "wireless laser mouse 8000" en ik vermoed dan ook dat een een emulatielaag tussen zit die er voor zorgt dat de muis ook driverless werkt. Gevolg zal waarschijnlijk wel zijn dat de Bt functionaliteit via een omweg (de van microsoft bekende custom interfaces) wordt aangeroepen en dan zijn er dus extra drivers nodig om ook Bt te kunnen gebruiken, en die zijn er dus niet :Y).