Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

- Reviews

Specificaties 4,7" display, 3G-support, geen geheugenslot - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

HTC One X 32GB Grijs Review

+1
kapjamie 22 augustus 2012, 5.087 views

HTC One X 32GB Grijs

Pluspunten

  • Beeld
  • Camera
  • Geluid (Audio Beats)
  • Mogelijkheden
  • Films / video's bekijken
  • SMSen

Minpunten

  • Smart Care; binnen 4 uur online
  • Betrouwbaarheid HTC one X
  • Meegeleverde oordopjes
  • Verpakking na openen kon wel wat netter van HTC

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 3
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d6c6c1a0b9/501d6c6c198ee-product-logo.png

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HTC one X | 1080p | 1,5 GHz | MHL | Audio Beats | Tegra 3 | 8 Megapixel | Android 4.0 | Next Android 4.1 |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Onder de motorkap

http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d7196f1405/501d7196f101c-cpu.gif
Processor - 1,5 GHz QUAD core

Een overgeklokte HTC one X naar 1,8 GHz.

http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d71c5e384a/501d71c5e346f-storage.gif
Geheugen - 1 GB
Opslagcapaciteit - 32GB

http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d7242d59a3/501d7242d55ba-battery.gif
Batterij - 1800 mAh

HTC ONE X | UPDATE | 2.17.401.2 |

Mijn telefoon is met succes geupdate!
http://www.imgdumper.nl/uploads5/5024f8456d5c9/5024f84563d5c-2012-08-10_13-58-58.thumb.jpg


Connectiviteit
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501da54d993bd/501da54d95901-connectors.gif
- Mogelijkheid om je HTC one X op een HD televisie aan te sluiten met een MHL kabel Deze kabel heb ik ook aangeschaft en werkt prima op een HD tv. Alleen soms kloppen de randen niet, maar voor het laten zien van foto's, video's en dergelijke is het prima. Ik vond het te veel om HTC Media Link HD aan te schaffen. Je hebt ook andere MHL kabels in Nederland te koop maar die zijn weer duurder, en ik had het er zelf niet voor over, omdat ik er niet ontzettend veel gebruik van maak. Op Youtube zie je beduidelijk dat de HTC Media Link HD mooiere beeldkwaliteit weergeeft. Maar als kwaliteit je niet heel veel kan interesseren raadt ik je aan om een MHL kabel te bestellen op Dealextreme. Immers wordt je telefoon hier ook direct weer bij geladen. Met de HTC Media Link HD is dit niet.
- WIFI | 802.11 a/b/g/n
- 3,5 mm stereo audioaansluiting
- Bluetooth 4.0

Hieronder 3 foto's waarbij ik mijn HTC one X op een Panasonic Plasma 42 inch heb aangesloten met behulp van een MHL kabel. Deze heb ik bij Dealextreme gekocht voor euro of Ą 13,50.

http://img7.imageshack.us/img7/3928/img20120817wa0003.th.jpg

http://img28.imageshack.us/img28/9223/img20120817wa0001.th.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/4315/img20120817wa0002v.th.jpg







http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d7c7cb6b2f/501d7c7cb5b8c-hi.jpg
Aankoopdatum:

12 mei 2012

Provider:
HI

Abonnement:
Hi Messaging Large
- Onbeperkt berichten sturen (beperkt tot 3000)

Internet
Aantal MB's: 1000 MB per maand
Snelheid tot 7Mb/s

Toestel Lease
Categorie I

Verzekering
Ja, SmartCare schade + leentoestel met gelijke besturingsysteem
Altijd binnen 4 uur weer online.



REVIEW

Accu
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dbfc134c12/501dbfc134810-battery.gif
| UPDATE | 2.17.401.2 | Na de update |
Ik heb mijn telefoon nu een paar dagen en bevalt mij prima. De accu duur van het toestel na de nieuwe update van HTC heeft bij mij heel erg geholpen. Gisteren had ik hem een nacht aan de lader gehangen toen die uitstond. Ongeveer rond de middag 12 uur heb ik mijn toestel van de lader afgehaald en dit is mijn resultaat. Toen hij uitviel. Heb ik hem denk niet eens 10 seconden aan USB-lader gehangen om nog even een screenshot te maken. Over de batterij update van HTC ben ik dus tevreden! Cijfer heb ik verhoogt van 3 naar 4.
Ik gebruik geen push berichten van Facebook, hotmail, email en andere apps. Wanneer ik naar een applicatie wilt om nieuws te zien doe ik dat wel handmatig. Alleen snap ik voor andere "zakelijke" mensen die dag en nacht emails ontvangen dat dit een handige functie is, maar je batterij duur gaat er wel wat van achteruit.

http://img193.imageshack.us/img193/730/20120816023939.png


| UPDATE | Voor de update |
Van de accu had ik wel iets meer verwacht, ik kan er maximaal maar 1 dag mee doen, en heb ik niet eens mijn email of dergelijk op Push staan. Ook Facebook ophalen van reacties, foto's etc staat uit. Ik kijk wanneer ik niks te doen heb voor bijvoorbeeld reacties. Maar over het algemeen laadde ik mijn oude toestellen ook elke nacht weer op, waarmee ik ook een dag kon doen.

Wanneer ik mijn Nieuwe HTC one X weer in ontvangst heb, probeer ik een aantal testen uit te voeren en deze te posten.


Cijfer: Cijfer: http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d77111cc76/501d77111c890-4_stars_rating.gif


Accu test 21-8-2012
Tijd: 20.27
Accugebruik: 80%
Tijd aan: 12uur en 41minuten, 10seconden op accu
http://www.imgdumper.nl/uploads6/503542d22557d/503542d21ad85-2012-08-21_20-27-12.thumb.jpg

Ik heb nu mijn synchronisatie altijd aanstaan. E-mail, agenda, whatss app en het weer staan aan.

http://www.imgdumper.nl/uploads6/503542f343372/503542f33934a-2012-08-21_23-11-47.thumb.jpg
Paar uur later zag het er zo uit.
Tijd: 23.11
Accugebruik: 74%
Tijd aan: 15uur en 26minuten, 1 seconden op accu


| HTC ONE X | CAMERA TEST | 2.17.401.2 | Na de update |

Voor deze update was de camera ietsjes sneller, maar nadat ik een aantal foto's heb gemaakt heb ik wel het idee dat hij mooiere foto's dan voorheen. Kijken of jullie het ook zo ervaren. Hij focust dus beter. Ik vind niet erg dat hij iets langzamer is. Als hij hierdoor betere foto's mee maakt vind ik het prima. Voor de update vond ik dat ik wazige foto's had en nu heb ik er een aantal gemaakt en vind het er prima uitzien.

Voor update: 1,43 tijd in seconden
Na update: 2,56 tijd in seconden
Verschil: 1.13 in seconden langer wachten, wat ik zelf dus niet echt merk en ik kan me er ook niet aan irriteren.

1. Scotch & Soda = Op AUTO scene
http://www.imgdumper.nl/uploads5/502507ab75d32/502507ab0a689-IMAG0024.thumb.jpg


2. Scotch & Soda = op CLOSE UP scene
http://www.imgdumper.nl/uploads5/502507c38200a/502507c30f7f7-IMAG0025.thumb.jpg

Bovendien vind ik de Functie CLOSE UP EN AUTO hetzelfde. Je kunt ook gewoon met je hand scherpstellen als je op het scherm tikt.


3. Klimplant = op AUTOMATISCH scene
http://www.imgdumper.nl/uploads5/50250806bd84d/502508064621b-IMAG0028.thumb.jpg


4. Klimplant = op LANDSCHAP scene
http://www.imgdumper.nl/uploads5/502508169d554/502508161aba0-IMAG0029.thumb.jpg
Hier komen de kleuren mooi in terug dan bij foto 3. Klimplant. De groene kleuren komen meer naar voren.


Verbindingstype
http://www.imgdumper.nl/uploads5/5025089f998ab/5025089f8e4ec-2012-08-10_14-49-03.thumb.jpg
Dit scherm is ook deels veranderd. De twee knoppen onderin zijn verdwenen je hoeft dus niet meer op Annuleren te drukken of Volgende. Scheelt weer tijd zullen we maar zeggen!

Voor de rest ben ik tevreden met de Update van HTC.

Alleen even wennen dat ik het "Recente apps" menu moet ingedrukt houden. Maar dat is 2 dagen en dan doe ik alles weer automatisch.


Geluid en Beeld filmpje met muziek
Hier test ik met mijn HTC one X het geluid en beeld van het toestel. Ik heb de instellingen op FULL HD gezet.
Ik wilde graag testen met mijn Digitale Versterker PHILIPS HTR 5000, wanneer ik hem tussen volume 20 en 31 zet hoe de kwaliteit is van het geluid wat het toestel dan opneemt. Voor de update ben ik naar Festivals geweest en vond ik het geluid tegenvallen. Maar zo te horen hebben ze hier niks aan veranderd. Je hoort steeds van die golven dat hij te hard is en dan weer zachter opneemt. Ik dacht misschien na de update dat ze hier iets aan gedaan hebben, maar waarschijnlijk is dit iets met de Hardware wat dus niet veranderd kan worden. Beeldstabilisatie overigens staat aan.

Link naar Youtube:
http://youtu.be/7ay21-ryA3o



| HTC ONE X| AnTuTU Becnkmark v2.9.1 | Score
Nog mee bezig. De benchmark komt lager uit met de nieuwe update van HTC.
http://www.imgdumper.nl/uploads6/5035426e00010/5035426dea9f9-2012-08-17_21-46-42.thumb.jpg

Ik vond de cijfers tegenvallen, ik weet niet of dat komt omdat mijn applicaties nog op de achtergrond draaien, maar na de tweede test ging hij iets voor uit.

Score: 10641


Beeld
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d725d9b2bb/501d725d9aed7-specs-display-icons.png
Een aardig groot 4,7 inch scherm, waar ik soms beetje moeite heb om met ŔŔn hand te besturen. Maar over het algemeen hoor je mij niet klagen over het scherm. 1280 x 720 is dus een HD scherm, en erg gemakkelijk om HD filmpjes op te kijken. Daarom vind ik 4,7 inch groot genoeg om films op te kijken, vooral gemakkelijk voor onderweg in de bus of de trein. Ik reis namelijk nog al veel Hiervoor gebruik ik zelf MX Player. Hier kun je gemakkelijk films bekijken met ondertiteling (ook losse subs). Je kunt ook Helderheid en in of uitzoomen keurig bijwerken aan jou eisen. Met de standaard Videospeler worden niet alle formaten ondersteund, vandaar is dit mijn keuze dat ik MX Player gebruik.

Deze films heb ik bekeken op mijn HTC one X:

- The Descent 2005
- Defqon .1
- Muziek video's; Sexy and I Know It, Young wild and Free etc.
- Hard Bass 2012
- Serie Dexter

http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dbff6224fc/501dbff621177-0113000254846_180X180.jpg

TIP!: Wanneer je films op je telefoon wilt bekijken en je HTC niet de juiste bestandsformaat ondersteund kun je de Freemake Video Converter gebruiken. Ik neem jullie als "Ict'ers" op Tweakers.net wel weten hoe dit Software programma werkt. En anders wijk ik weer af als ik een "How to" maak over Freemake Video Converter.

Ondersteunde videoformaten:
Afspelen: 3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP en MP3)
Opnemen: .mp4

Cijfer: http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d75dc37d5c/501d75dc3799f-5_stars_rating.gif








Camera
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501da6fa683fe/501da6fa6801d-camera.gif
De HTC one X bevat een 8 megapixel camera met een Led flitser. Ook kun je met deze full HD (1080p) video's opnemen. Ik heb in het donker getest om foto's te nemen maar ik vond dit een beetje tegenvallen, je kreeg van die wazige foto's. Of ik ben slecht in foto's nemen, maar met mijn andere toestellen Sony Ericsson Vivaz Pro kon ik aardige foto's maken in het donker. De flitser is wel goed genoeg voor verlichting, ook erg gemakkelijk voor het zoeken van je sleutels of na het stappen het sleutel gat van de deur te vinden.

Aan de voorkant zit ook een camera voor video bellen zoals Skype. Dit is een 1,3 megapixel camera, HD(720p).

Cijfer: http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d77111cc76/501d77111c890-4_stars_rating.gif




Geluid
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d70d4a4ea8/501d70d4a46d6-Naamloos.png

De rede is waarom ik voor de HTC one X heb gekozen is voor Beats Audio, dit heeft namelijk de Samsung Galaxy S3 niet. Ook vond ik het uiterlijk van de HTC one X vele malen mooier uitzien als S3 . En ik wilde eens wat anders proberen als Samsung.

Ik houd namelijk heel erg van muziek, kan dagen naar muziek luisteren. Af en toe ook wat draaien en mixen met muziek programma's.

Samen met de Bose in Ear komt hier een aardig mooi geluid uit. Ik ben zelf wel fan van Bose, dit is natuurlijk ieder voor zich. De een vind een ander merk beter of mooier klinken. Ik ben erg blij dat je ook met de functie Audio Beats kunt wisselen kwa geluiden en lage of hoge tonen. Na de update 1.29 zijn er 2 opties verdwenen.

Moet wel toegeven dat Bose in Ear aardig goed geluid uitkomt, maar wanneer je Hardstyle of Hardcore gaat luisteren kun je beter voor andere oordopjes kiezen die daar meer geschikt voor zijn. Als je meer luistert naar Dance, Moombahton, trance is dit al vele malen beter. Voor muziek zoals: Rihanna, Eminem Snoop Dogg, top 40 eigenlijk. Vind ik dit een aanrader, hier komen prachtige klanken uit samen met beats. Vele malen voller geluid dan dat ik een ander toestel gebruik. Wat ik miste bij Bose was dus de diepe bass, maar Audio Beats heeft daar goed voor gezorgd. Ik ben enorm blij dat ik als muziek liefhebber hier voor gekozen heb. Vind voordeel datAudio Beats ook bij films wordt gebruikt. Een dikke pluspunt voor HTC dat ze hier voor gekozen hebben. Ook al zat dit al bij de HTC Sensation XL en oudere modellen.

Jammer dat er geen Beats Headset meer bijgeleverd werd bij het toestel. Anders had ik altijd een reserve en kon ik hier van een vergelijking maken.

Htc one X beats koptelefoon[/url]

Ondersteunde audio-formaten:
Afspelen: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9)
Opnemen: .amr

| UPDATE | 2.17.401.2 | Na de update |
Zijn de instellingen ook deels verdwenen, je kunt niet meer tussen de 3 kiezen (uit mijn hoofd) was dat Beats Solo, Beats .... en nog ŔŔn. Jullie weten misschien wel waar ik het over hebben. Je had in het begin van de update van HTC eerst 5 opties, toen zijn er twee opties weggevallen. Nu is er maar 1 over. Beats inschakelen of uit.

http://www.imgdumper.nl/uploads6/50354445d7e56/50354445cde2e-2012-08-17_21-28-27.thumb.jpg

Cijfer: http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d7720c3196/501d7720c2db2-5_stars_rating.gif






Games
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501da7d8218d7/501da7d820d27-Tegra3-23_thumb1.jpg
Ik heb ook een aantal spellen uitgetest op de One X:
- GTA 3*
- Mass Effect 3*
- Shadowgun *
- Angry Birds
- Guerrilla Bob*
- Fruit Ninja *

*THD

De THD spellen zijn geschikt voor Tegra 3 chip. GTA 3 en Shadowgun vond ik niet heel vloeiend spelen op de HTC one X. Ik hoop dat daar nog een update voor komt. Het is natuurlijk geen Gameconsole, maar altijd leuk wanneer je je verveelt of op reis bent even iemand over hoop te knallen!

http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dc770ca96a/501dc770bedea-2012-05-13_02.01.50.thumb.jpg






Design
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dabe24fce4/501dabe24f8f7-specs-display-icons.png
Ik vind design echt heel erg mooi bij de One X. Alles is strak afgewerkt. Het speakertje aan de achterkant is ook mooi weggewerkt met een mooi logo van Beats hierboven.

De zijkanten zijn glanzend afgewerkt, dit vond ik iets minder. Had liever dat dit doorliep. De knoppen aan de zijkant vind ik beetje plastic achtig en vind de knoppen niet echt stevig, bij HTC Sensation XL vond ik deze beter. En kon je ook gemakkelijker indrukken wanneer je je muziek zachter/harder wilde zetten. Knop aan de bovenkant voor het ontgrendelen van het scherm vind ik beter als die aan de zijkanten zitten

De camera is mooi afgewerkt, alleen de details wat minder. De lens zit niet in het midden als je hierin kijkt. Ik weet niet of ze dit expres hebben gedaan zodat het maken van foto's beter is, of dat dit gewoon een foutje is.

Cijfer: http://www.imgdumper.nl/uploads5/501d77111cc76/501d77111c890-4_stars_rating.gif



---


Nawoord

Ik heb hier aardig wat tijd ingestoken, dus ik hoop dat beetje respect word getoond. Ook zullen in mijn Review uiteraard fouten zitten en hopelijk nemen jullie mij dit niet kwalijk, wanneer je iets ontdekt wil ik dit graag veranderen.




Update's
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dbd2f72692/501dbd2f71ad8-android-logo-white_jpg.jpg
- Update HTC one X Firmware 2.05 - Hands-On firmware update 2.05 voor htc one x
Ik zie aardig wat positiefs in deze update, vooral de "zwarte-balk" wanneer je een film bekijkt of een spel speelt. Die zou met deze update verdwijnen.
- Update HTC one X 4.1 Jelly Bean - HTC bevestigt komst android 4.1 voor one x en one s

Accesoires
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dbd9dce227/501dbd9dcda5b-s226606.jpg
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dbda91d3e8/501dbda91cc18-s229868.jpg
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dbdb1698fd/501dbdb169134-s230154.jpg
http://www.imgdumper.nl/uploads5/501dbdbb4550f/501dbdbb44d3b-s229884.jpg

Winkels
- http://www.htcaccessoryst...p_htc_phone.aspx?i=229814
- http://www.htcaccessoryst...p_htc_phone.aspx?i=229814
- http://www.pdashop.nl/cat...tc-one-x-accessoires.html
- http://www.mobielbereikbaar.nl/merken/htc/one-x
- http://www.telecomtelecom.nl/accessoires/htc/one-x
- http://accessoires-htc.nl/one-x-accessoires.html
- http://s.dealextreme.com/search/one+x
- http://www.mobilefun.nl/3...-one-x-accessory-pack.htm



Bron

www.hi.nl
www.htc.com
www.imgdumper.nl
www.google.nl
www.samsung.com
www.e-repair.nl
www.pdashop.nl
www.dealextreme.nl
http://www.htcaccessoryst...p_htc_phone.aspx?i=229814

Nieuws over de "nieuwe" HTC one X

Volgens de geruchtenmolen zou er een HTC One X+ met codenaam Evitaire op de markt moeten komen. Reden voor dit nieuws is een opgedoken NenaMark2 benchmark waarop we resultaten zien....


TIP! Gebruik CTRL + F om een onderwerp te zoeken!


Woorden: 3.085
























































Dag 1 | HTC ONE X | 7-8-2012 | Geheel nieuwe uit de doos | Apps ge´nstalleerd | Contacten ge´mporteerd | Apps uitgeschakeld die ik niet gebruik |


http://www.imgdumper.nl/uploads5/5022b604e6a5a/5022b604e628c-new-150x150.png

Gisteren heb ik mijn nieuwe telefoon opgehaald bij dichtstbijzijnde winkel hier in de buurt. Het verliep allemaal soepel, ben maar max. 10 minuten in de winkel geweest. Zelf heb ik de sim-kaart geplaatst en heb ik de bus gepakt naar huis. Ondertussen ging ik gelijk mijn contacten importeren. De volgende applicaties heb ik nog ge´nstalleerd:
- Facebook
- Instagram
- Skoften
- Google Chrome
- Bestandsbeheer; omdat deze niet standaard op HTC one X zit. Wel bij mijn oude Samsung.
- De Telegraaf
- Nu
- WhatsApp
- ING
- Uiteraard Tweakers.net
- Hardware.info
- MX player
- 100 Floors
- Google maps | update gedaan
- Youtube | update gedaan

Muziek | Films | WIFI
Ook ben ik aan de slag gegaan met mijn muziek, ik kan namelijk niet zonder. Altijd onderweg in de bus, trein, fiets, brommer luister ik muziek.

Ik heb er gelijk video's opgezet wat heel erg makkelijk gaat wanneer je de HTC one X aansluit op je computer. Je hoeft maar enkele secondes te wachten, en het venster van "HTC Storage" komt tevoorschijn. In Windows computer beheer staat dat ik maximaal 25,2GB beschikbaar heb voor allerlei apps, bestanden, pdf's, video's, muziek etc. Ruim genoeg voor mij. Ook al luister ik aardig wat muziek, heb liever dat ik 500 goede nummers erop zet en die zelf handmatig uitzoek. Dan dat ik er duizenden opzet en ik niet weet wat het is.

Kwa films kijk ik ook graag op mijn HTC one X. Vooral handig als je onderweg bent. Alleen jammer dat je niet meer als 4GB weg kan schrijven, omdat deze namelijk een bestandsformaat: FAT heeft. Die ondersteund niet meer als 4GB. Gelukkig is daar een oplossing voor en zijn er genoeg Converters te vinden op google.nl.

WIFI herkende hij nog waar ik als laatst mijn wachtwoorden heb opgeslagen, dit vind ik erg gemakkelijk. Hoef je niet overal weer waar je bent geweest vrienden, familie en kennissen het WIFI wachtwoord te vragen. Ook vraagt dit minder van je batterij, dus alleen maar voordelen zie ik in.

Dag 2 | HTC ONE X | 8-8-2012 | Spellen uittesten

Gisteren had ik al vermoede dat ik een gele vlek in het scherm had gezien na intensief gebruik van mijn HTC one X. Maar ik volgens mij heb ik het mij verbeeld.

Na het installeren van de volgende spellen DeadTrigger, ShadowGun THD en uit de oude doos Monopoly in het Engels, ben ik deze gaan uittesten op mijn One X. Beide spellen spelen vloeiend, ze zijn razend snel ge´nstalleerd. Voor deze spellen wordt gemiddeld 200/300MB (of soms nog meer) per spel in gebruik genomen van je Opslagruimte.

Met de kwaliteit van de processor zit het wel goed. Het beeldkwaliteit vind ik echt heel erg mooi op dit toestel. Ook ligt het lekker in de hand, wanneer je een spel speelt. Het scherm is lekker groot, om een keer een lekker potje te rammen.

Wat ik zelf heel erg handig vind is dat je bij bijna elk spel je Touchscreen knoppen kunt verslepen om het je zelf makkelijker en fijner te maken, of minder kans op kramp in je handen kunt krijgen. Je kunt de Buttons slepen waar je maar wilt ook al zet je de Schietknop linksboven in de hoek als je rechtshandig bent, haha :9 . Hiermee kun je overigens ook switchen van Rechtshandig naar Linkshandig.

Naarmate ik het toestel intensief gebruik met lader in het stopcontact wordt mijn HTC one X best wel warm, maar dat vind ik ook niet heel erg hinderlijk. Kan mij herinneren dat mijn vorige HTC wel degelijk warmer werd. Wanneer ik toestel gebruik zonder de lader in het stopcontact vind ik het toestel best wel koel. Gewoon normale temperatuur.

Na het spelen van verschillende spellen kwam ik er bij Monopoly achter dat ik een geel vlekje zag midden rechts in mijn scherm. Ik dacht doe er even een doekje overheen, misschien is het dat wel. Omdat ik waarschijnlijk vandaag meer met spellen bezig wat en toch wel wat warmte en stroom vergt, de gele vlek eerder te zien is.

Ik dacht Hmmm.... laat ik maar paar foto's maken en op de computer kijken of ik een gele vlek te zien krijg. En helaas ik zie hier in gele vlek. Ik baal namelijk best wel erg, omdat dit mijn derde HTC one X is.

Hieronder heb ik ook een paar foto's geŘpload. Kijken of jullie hetzelfde ervaren als ik.
http://www.imgdumper.nl/uploads5/5022c0e1305cd/5022c0e0330fa-HTC_one_X_gele_vlek_collage.thumb.jpg



En dan zal ik morgen weer de HI winkel moeten bezoeken...Denken jullie dat ik dan weer gelijk een nieuwe krijg want ik had op internet (tweakers.net) gelezen dat dit een DOA is.. Ik ben gelijk gaan rondneuzen op internet of meerdere mensen hier problemen mee hadden, en dat bleek dus zo te zijn. HTC one X review door CLB.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een HTC One X 32GB Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reviews door de redactie

Populaire reviews door gebruikers

Vraag & aanbod

Reacties (25)

Wijzig sortering
Mooie review. Je hebt alle balangrijke punten gecoverd.

Verder een opmerking:
De rede is waarom ik voor de HTC one X heb gekozen is voor Beats Audio, dit heeft namelijk de Samsung Galaxy S3 niet.

Je weet toch dat je in de Play Store een app kunt downloaden "beats Audio Installer" die deze "technologie" gewoon installeerd ? Het werkt evengoed.
Daarvoor moet je wel rootacces hebben dus ja, leuk zo'n advies maar niet voor iedereen
De review heeft potentie. Echter vind ik het jammer dat je het smartcare verhaal betrekt in de review, en hier ook op waardeert. Dat de HOX zo vaak niet goed is, is niet leuk en niet goed. Maar het smartcare verhaal hoort hierin niet thuis.

Wat ik mis, is wat je zelf gedaan hebt om de accuduur te verbeteren. Er zijn aardig wat tooltjes die de accuduur kunnen verbeteren, welke heb je hiervoor gebruikt en hoe bevielen ze? Neemt niet weg dat de accuduur kort is, maar daar hebben helaas alle highend telefoons van dit moment last van.

Verder denk ik dat je grammatica beter kan. Hun hebben = zij hebben bijvoorbeeld. Opbouwende kritiek.

Ik heb sinds kort ook de HOX en hij bevalt tot zover goed. Heb wel de rom geflashed (leedroid), want de standaard rom is echt om te janken. De telefoon is standaard langzamer dan mijn vorige (met custom rom) HD2. Ik vind de prestaties ivm de quadcore nog steeds bedroevend, maar denk dat dit meer aan android ligt. Ik hoop in ieder geval dat mij de problemen met de telefoon bespaard blijven, en begrijp je frustraties :)
Ja, ik zal binnenkort wanneer ik mijn HTC one X weer heb meer uitleg geven en gelijk met willekeurige apps op testen. Ik heb dit trouwens al gezegd...

In ieder geval het zou handig zijn als je aan andere verteld wat een HOX is.
Een HOX is de afkorting van Htc One X ;)
Jammer dat je zoveel problemen al hebt gehad met de HOX.
Blijkbaar ben ik toch een van de weinigen die er bijna geen problemen mee hebben.

Inmiddels heb ik de HOX geroot en er speciale software opdraaien om de accu leeftijd te verlengen (daar zijn een paar hele goede tooltjes voor!) en om bepaalde software die nog in de ROM zitten in te dammen (Google+ bijvoorbeeld)

Als de volgende HOX goed is, dan zou ik aanraden om ook naar een custom ROM uit te wijken (die van mij gaat een dezer dagen ook). Tarabass heeft dezelfde ervaringen als ik (ook mijn "oude" toestel was een HD2).

Het Smartcare verhaal hoort hier inderdaad niet thuis. Er is al genoeg over deze "service" te vinden. Het hoort in ieder geval niet thuis in de review van deze telefoon. Wel wens ik je nog heel veel plezier van deze telefoon :)
De review gaat over de HTC One X. Daar heeft Smart Care verder niets mee van doen en staat verder los van de HTC.
Dit onderdeel heb je zelf afgesloten en ondanks je slechte ervaring vind ik dat stuk wel erg lang voor iets wat los staat van de beschrijving van het product. Uiteraard de problemen met de One X zelf zijn prima om te omschrijven.

note:
Ik zou een klacht indienen bij Hi en je betaalde termijnen van Smart Care terugvragen.
Een keer vergeten is 1 ding maar 3x op 1 dag en de volgende keer geen leentoestel is toch ruim voldoende voor een compensatie. Iemand die geen verzekering afsluit is buiten het leentoestel om sneller geholpen .
Ja, daar heb je gelijk in. Maar ik kan het niet echt vinden op de HI site. Ik heb dat ook al gevraagd toen ik hun aan de lijn had van waar kan ik een klacht indienen. En dat moest dus op de website.

Ik heb het gevonden en ik ga een brief schrijven.

[Reactie gewijzigd door kapjamie op 5 augustus 2012 11:47]

Jammer dat je 'de betrouwbaarheid van een maandagmorgen model hebt laten afhangen, mijn exemplaar is van vlak na de release en die werkt nog steeds 100%, zelfs na enkele keren gevallen te zijn. De accuduur is trouwens iets verbetert na enkele maanden ingewerkt te zijn.
Ik zeg toch betrouwbaarheid kan ik toch niet controleren nog, ik heb al 2 toestellen gehad die but zijn. Dan kan ik daar toch geen oordeel over sluiten? Vandaar 1 ster... Wanneer ik mijn Htc one X weer uitgetest heb van de week. Komen er misschien weer sterren bij.
Smartcare gedeelte heb ik al verwijderd.
Zelf ook een One X, geen problemen tot dus ver. En wat betreft de accu. Als ik de telefoon de hele dag gebruik ( internet + spelletjes) dan is hij leeg aan het eind van de dag. Maar normaal gesproken doe ik er toch 2 a 3 dagen met een accu.
Die hele 'Beats Audio' onzin is gewoon een equalizer.
Geld ook voor de Sony xLoud technology, en toch klinkt het 1.000.000 keer beter dan een "standaard" speakertje ;)

Ooh en nog iets, mijn broer heeft een Sony Ericsson Xperia Live with Walkman, 3 speakers op 1 mobiel. Klinkt geweldig, hoe je de mobiel ook draait of keert..
Als de achterkant, voorkant of zijkant nu naar je gericht is, overal hoor je het geluid van die geweldige speakertjes! Vooral met xLoud aan is dat gewoon een muzikaal ongekende ervaring voor een mobiel.

OT: Mooie review, alleen jammer van die problemen! Maar als alles nu goed is, dan ben ik daar ook weer blij voor. Kon niet echt zijn dat die zo sloom reageerde.
Nog een vraagje, hoezo de keuze voor een One X over de One S? (reguliere vraag :-))
@core2Quad

Ja, klopt werd er echt kwaad om. Had 2 jaar geleden ook al zoveel problemen met mijn Vivaz Pro, en dit was ook een stomme keuze.

Eigenlijk zou ik niet weten waarom ik eerder voor de One X ben gegaan. De One S is wat kleiner, en kwa processor verschillen zijn deze niet zo heel groot. Alleen de prijs van de One S is goedkoper. Ik wilde gewoon gelijk de nieuwste daarom heb ik voor de One X gekozen. En de one S was toen niet verkrijgbaar bij HI.
Ik krijg ook meer het gevoel dat ze het zonder Sony xLoud het ook express kut laten klinken :P
Zelfde had ik in het begin bij mijn HOX. Zonder beats audio klonk alles gewoon ongelooflijk slecht, met eigenlijk nog steeds. Beats Audio zorgt er voor dat de bas zo overdreven hard doordreunt dat je de mids en vooral de highs amper meer hoort, wat zeker een probleem geeft bij de speaker van de HOX, die al niet zo sterk is. Probeer maar eens een nummer als Fresku - Maskerade af te spelen zonder dat al het geluid inkakt na een kick. Lukt je niet.

Ik vind het dan ook erg zonde dat HTC zo opgaat in dat hele beats gedoe en het ergste vind ik nog wel mensen die zo geloven in die troep dat ze een hele telefoon er voor kopen. Ik bedoel, kom op, een koptelefoon van Ą400 gemaakt door Monster Cable? Tsja, dat zou niemand kopen. Totdat er een rood ''b''tje op staat, dan is het opeens geweldige geluidskwaliteit en moet iedereen het hebben. Marketing is het grote woord waar je in bent getrapt. Als ik dan deze review lees zie ik nog een slachtoffer van de marketing van beats. Producten worden zo duur, je mˇet het wel goed vinden. Mensen zijn namelijk niet graag teleurgesteld en zullen altijd tegen hun omgeving blijven zeggen hoe goed het is. Daardoor maken ze nog meer slachtoffers van deze marketingmachine (net als Apple bijvoorbeeld) en verspreidt dit zich heel snel. En dan ben ik nog niet eens begonnen over de kinderen van 10 die dat spul moeten hebben om te laten zien aan hun vrienden dat ze rijk zijn. Ironisch genoeg zie je dit vooral in armere wijken, waar deze nood blijkbaar is. Zelfde geldt voor gucci-artikelen en dure schoenen.
Dat kan je niet sturen als producent. ENige is dat je er een kut geluidschip in kan douwen maar dat doe je als telefoonproducent maar 1 keer denk ik....

Het is wel meer dan een equalizer ook want het verbeterd gewoon je hele geluid door instellingen.

Beats Audio is dus niet bepaald onzin en voegt zeer zeker genoeg toe voor de audiofanaat omdat het geluid gewoon signiscifant beter wordt weergegeven door je Beats-headset.

[Reactie gewijzigd door Nokian95dude op 18 augustus 2012 14:31]

Ik heb zelf ook een One X en op zich bevalt hij prima. Ik moet nog erg aan Sense wennen, maar dat duurt gewoon een tijdje. Op het gebied van geluidskwaliteit ben ik het niet met je eens; ten eerste heeft mijn One X net als mijn X10 een ruis als je muziek zacht af speelt, en ik vind hem gewoon minder goed klinken dan mijn iPad of mijn X10. Verder is het een erg fijne telefoon :).

Overigens heb ik geen problemen met de accu, ik haal 3 dagen met push mail en redelijk wat gebruik.
Ik ben weer naar de HI Winkel voor de gele vlek op mijn HTC ONE X scherm. Echt ik baal hiervan dat ik weer terug moet.

Ik heb geen ruis bij mijn HTC one x hoor kwa geluidskwaliteit. Speelt vlekkeloos af. alleen dat vlekje op mijn scherm. En ik breng hem liever nu weg dan dat ik morgen nog groter vlek heb.
ik mag hem omruilen voor een nieuwe. Maar ik stap over van HTC naar een ander merk. Heel erg jammer dat ik net de verkeerde toestellen heb. Dit zou mijn derde worden.

thuis maar eens kijken voor ander merk toestel, en goed de reviews doornemen.

voor de rest vond ik over het algemeen htc best goed. Alleen ik heb er nu niet veel vertrouwen meer in. En stap dus over, ik neem aan dat jullie dit begrijpen. Je legt immers 600 euro neer voor toestel dat niet naar behore werkt.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*