HTC One S Zwart Review

PWM
28 januari 2013, laatste update op 28 januari 2013, 4.451 views

HTC One S Zwart

Als zeer tevreden gebruiker van een Desire HD, had ik helemaal geen plannen om een nieuwe telefoon uit te zoeken. Helaas, na valpartij nummer zoveel, gaf de Desire HD (geheel buiten zijn schuld) de geest.
Nadat besloten was dat het opnieuw een Android zou worden, voor de One S gekozen. De One X was me te groot, hoewel de maten nauwelijks echt groter zijn. Toch geeft de S een veel compacter gevoel. De Galaxy S3 laten liggen, aangezien mijn tandenborstel van fijner voelend materiaal is gemaakt.
Sinds een maand de One S, en het toestel is echt heel erg goed, behalve als telefoon.
Software

Pluspunten

• Scherm is helder en resolutie prima
  • Fijne feel
  • Mooie body
  • Zeer zeer snel
  • Software top op elkaar afgesteld
  • Accu gaat makkelijk een dag+ mee, de eerste maanden

Minpunten

• Bereik zeer zeer slecht
  • Hoewel body fijn aanvoelt, beschadigd hij zeer snel
  • Inmiddels defect opgestuurd, nadat hij continu uitviel
  • Accu sterft snel af, na paar maanden vliegt hij leeg

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Software

Wat kan je zeggen, Android 4.0 en Sense zijn een heerlijke combinatie. Alles wat je verwacht van het systeem is aanwezig plus nog veel veel meer. Veel meer handigheden dan de 2.3 versie op mijn Desire HD, goed over nagedacht. Voor de software zou mijn keuze snel weer op deze combinatie vallen (met WP8 in zijn kielzog).

Hardware
Specs boeien mij verder niets, een telefoon is een gebruiksvoorwerp. De One S is gewoon snel, erg snel. Nog geen hickup gehad, prima dus. Wifi bereik is matig te noemen, op plekken waar mijn laptop vol bereik heeft, weet mijn One S niets te vinden. Mobiel verkeer, daar heb ik een apart hoofdstuk voor, maar die is waardeloos.

Het scherm is erg fijn. Ondanks zijn relatief lage resolutie is hij haardscherp en de kleuren zijn goed. Kijkhoek is matig, maar laten we wel zijn, hoevaak kijk je met een hoek van 160 graden naar je scherm? Veel gehoord over Gorilla glas e.d., maar wees gerust, het scherm krast net zo makkelijk als welke andere telefoon.

Over de camera niets dan lof. Mooie foto's, razendsnel.

Behuizing

1 van de speerpunten van HTC met de One S, de behuizing. Deze zou ongeveer een atoombom kunnen weerstaan als we de marketing mogen geloven. En het moet gezegd, de telefoon voelt geweldig aan. Je hebt echt het idee dat hij niet kapot kan, en de afwerking is zeer hoogwaardig. Helaas blijkt dat schijn, want de butsen en happen uit de body vallen waar je bij staat. Leg je de One S om een kussen, dan weet je zeker dat je weer op een nieuwe plek, witte punten in plaats van mooi zwart ziet. Persoonlijk maakt het mij niet zoveel uit, zoals gezegd het is een gebruiksvoorwerp, maar als je gek bent op een puike body, dan moet je een hoes kopen.

Algemene indruk

Eigenlijk bevalt het toestel waanzinnig goed. De accu gaat makkelijk een dag mee, de software is top, het toestel is razendsnel, het scherm is mooi en de look en feel is gewoon top. Op een makkelijk te beschadigen body na dus een goede koop?

Het grote probleem

Het antwoord is dus nee. Het bereik, zowel bellen als 3G internet is waardeloos. Waardeloos is in deze een heel net woord voor een wanproduct. In Nederland viel me al op dat ik vaak zeer langzaam tot geen internet had, en dat ik af en toe zelfs een kruisje zag bij bereik. Ook bleek de telefoon ondanks dat hij zelf aangaf bereik te hebben, voor anderen onbereikbaar te zijn. Keer op keer. De telefoon ligt naast je en opeens krijg je 4 voicemails, dat werk.

Ik werk internationaal, en daar blijkt het niet veel beter te zijn. In Duitsland gaat het redelijk in stedelijke gebieden en langs snelwegen, daarbuiten niet tot matig bereik. Ik type dit nu vanuit Toscane, Italië, alwaar ik 70% van de tijd gewoon geen bereik heb.

Nu zijn er ook One S bezitters die deze problemen niet hebben, echter, exemplarisch is het ook niet, gezien het grote aantal klachten. De verkoper in de TIM (Italiaanse provider) winkel waar ik van de week was bevestigde de problemen van het toestel met betrekking tot het bereik.

Als het toestel werkt, zou het 1 van de beste toestellen op de markt zijn, echter, als de bel functie van een telefoon niet werk, dan is 1 ster het enige resultaat.

Heb je een One S die wel goed bereik heeft, dan heb je dus een topper in handen. Heb je een toestel (uit mijn serie wellicht?) die het probleem wel heeft, dan kan je je oude toestel beter bij de hand houden.

Nu schijnt het dat er een update gaat komen voor de toestellen met deze problemen. Zolang deze echter nog niet is, is 1 ster dus het resultaat.

Aanpassing 28-01-2013

De telefoon is inmiddels op bezoek bij HTC. Behalve de verf die los liet, begon het toestel vaak uit te vallen (1-2 per dag) en hing gesprekken op. Dit deed hij al vaker af en toe, maar nu gebeurde het vaker en vaker. Punten iets aangepast.

UPDATE 12-07

De One S is al 3 keer gerepareerd. Inmiddels ook een volledig nieuwe. Na 3 maanden gaat hij nog 5 uur mee op accu, ook bij laag gebruik. Vanzelfsprekend ook geprobeerd met volledige reset naar stock. Blijf hem niet opsturen. Waardeloos ding. Sterren voor accu aangepast.

Heb jij ook een HTC One S Zwart?

ik denk dat je een toestel hebt uit een slechte lichting o.i.d
de One S toestellen die wij verkocht hebben, heb ik er slechts 1 van teruggehad en dan nog niet eens met het probleem wat jij beschrijft...
wat voor provider heb je?
Vodafone in Nederland, in Italie Wind/TIM, in Duitsland weer Vodafone. Dat zijn de providers tot nu toe. Dat ik een slechte batch heb geloof ik, maar ik ben dan zeker niet de enige.
hmm vreemd dan idd...
Sorry dat ik het zeg, maar sommige argumenten slaan echt nergens op.

Je kraakt de Galaxy S3 af omdat (quote) : "De Galaxy S3 laten liggen, aangezien mijn tandenborstel van fijner voelend materiaal is gemaakt.". Vervolgens staar je je blind op de geweldige behuizing van de HTC One S die (volgens jou) erg makkelijk beschadigd.

Daarna kraak je het toestel af vanwege het (wederom jouw bewering-) slechte bereik. Je hebt een toestel gekocht op het oog zonder vooraf eens fatsoenlijk onderzoek te doen.

Verbindingsproblemen hebben meestal betrekking op je aanbieder. Ik zie dat je bij Vodafone zit. Dat is een provider die ik bewust links heb laten liggen. Ten eerste omdat Vodafone erg duur is, ten tweede vanwege de gammele mobiele internetverbinding, ten derde omdat je geen onbeperkt internet kunt krijgen en als laatste omdat ze veel smartphones verzieken met een Vodafone-firmware.

Smartphones worden allemaal grondig getest dus het lijkt me sterk dat de One S een ontwerpfout heeft. Mijn beste vriend heeft ook een One S en zit bij T-Mobile. Ik heb hem nog nooit horen klagen over bereik of onbetrouwbare 3G verbindingen. Zelf zit ik ook bij T-Mobile (met een Galaxy S3) en heb nooit verbindingsproblemen.

Ook geef je bij diverse zaken aan dat ze je weinig boeien. Al met al zet ik zo mijn vraagtekens bij je technische kennis omtrent smartphones. Als ik je review zo bekijk vraag ik me af of je al dat schrijfwerk niet beter achterwege had kunnen laten.

Snap niet hoe jij alsnog 2 sterren hebt kunnen krijgen...
Ik hoor vaker de combinatie One S en Vodafone. Slecht bereik etc.
Misschien dat je bij een andere provider dus wel goed bereik hebt.
ik denk dat dat het is als Vodafone 1 van de betere netwerken van NL heeft... *zucht*
er is een batch van die toestellen die last kunnen hebben van verminderde ontvangst, en dit heeft niks met de provider te maken.
Helemaal mee eens!
Een ideaal toestel....als ik tenminste kon bellen en bereikbaar zou zijn. Nu valt in de huis (woon in de stad) de verbinding standaard weg en heb regelmatig gemiste oproepen.
In mijn geval ook in combinatie met vodafone....