Ik heb deze tv tuner met mijn X200-191 gekocht, aangezien een top laptop een tuner moet hebben, had ie niet, dus bijgekocht.
Algemeen ben ik best tevreden, een stuntelig begin, maar later werkte alles weer.
Features
Deze tv-tuner is een leuke
USB tuner, heeft dus vrij veel goede features, het kan Analoog kabel (en antenne) TV ontvangen, en het heeft ook een ingebouwde DVB-T tuner, met een meegeleverde antenne, deze tv-tuner wordt ook geleverd met een kabeltje voor composite en S-video ingang met een klein stekkertje langs de zijkant. Ook komt die met een volvaardige afstandsbediening (zonder externe IR-ontvanger!). Met de meegeleverde 20 cm lange USB-verlengkabeltje moet je dus geen 2 poorten bezetten door de dikte, wat vaak een nadeel is.Dit zijn dus vrij veel features, en ook alle feutures dat je voor een kaart van deze prijsklasse kan voorstellen, ik ontbreek misschien DVB-S en DVB-C en een HDMI ingang, maar da's natuurlijk veel te veel gevraagt. Wordt trouwens vrij veel software meegeleverd waardoor er eigenlijk andere niet hardware features bijkomen.
Trouwens werkt het niet met USB 1.1, daarmee moet je oppassen!
Beeldkwaliteit
DVB-T is niet te ontvangen met de meegeleverde software, maar bij gebruik van
ProgDVB werkt het heel goed. De kwaliteit van deze tuner met kabel is heel goed moet ik zeggen, als ik diezelfde kabel in mijn tv of in mijn gewone desktop pc steek, krijg ik slechtere kwaliteit van beeld (meer ruis en zo). Voor de video ingang was het heel goed, het heeft volwaardige kwaliteit en ik zie zelfs geen verschil met gewone tv.
Het is wel soms zo dat het geluid en beeld lagt, maar dit ligt meer aan mijn laptop (trage harde schijf).
Prestaties
De prestaties van deze kaart is redelijk goed, enkel had ik er in begin veel last mee, maar nu is het weer goed, dus voor analoge zenders gaat het zappen redelijk snel, het gebruikt ook niet echt veel RAM en CPU t.o.v. gewoon MCE. Deze prestaties zijn wel in MCE getest(zie volgens hoofdstuk de reden).
Aangezien
Driverkwaliteit
Zoals gewoonlijk is het bij tv-kaarten moeilijk om goede drivers te installeren. Deze drivers zijn echt wel raar. Ik heb eerst die TV-tuner gewoon aan mijn laptop gekoppeld, werkt niet, dus ik maar de CD erin. Ik heb VIsta drivers laten zoeken op CD, daar werkte het gedeeltelijk mee (enkel DVB-T, dat dus bij mij niet kan werken). Daarop heb ik beslist om de volledige installatie te doen dat op de CD stond, daar zijn er dus veel programma's dat geinstalleerd worden, ik raad dus ook aan om de niet nodige uit te vinken (bv. EPG van DVB-T, want die werkt blijkbaar enkel in UK). Na het installeren, verliep de installatie vlekkeloos in MCE, alleen dan is er ook meegeleverde WinTV software. Wanneer ik die opstartte, was het echt een hel, bij het opstarten vraagt het of ik wil zenders zoeken, ik dus ja, doe maar. Dan vraagt hij Antenne, Cable of Cable(HRC), nu wat is Cabel(HRC) weet ik niet, maar de laatste 2 geven toch hetzelfde resultaat. Die vinden gewoonweg 113 zenders terwijl er maar 32 zijn, nu dacht ik, bon, misschien werkt het volgens de E... systeem, ik dus maar eens kijken wat ie gevonden heeft. Als ik kijk, toont het op ALLE zenders dezelfde zender en neemt trouwens tijd om te zappen ook, dit vond ik al heel raar, geen oplossing gevonden, nuja eens denken, in MCE werkt het wel, in deze software niet, dusja

. Ik maar terug naar MCE, even zappen naar een andere zender, terug in WinTV kwam de laatst bekeken zender van MCE. Dus eigenlijk werkt die software zo goed als niet, als je geen andere software hebt,dan is deze tv-kaart sterk afgeraden!!!
De enige reden waarom ik deze een voldoende gaf, omdat hij goed met MCE werkt, wat dus wel door drivers werkt.
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Wel, het werkt goed, het heeft nooit problemen gehad met MCE, dus eigenlijk goed.
Ondersteuning door fabrikant
Geen ervaring tot nu toe, gelukkig maar.
Prijs
Ik heb voor hem 50€ betaald, wat eigenlijk goed is voor een analoog en dvb-t, dat nog via USB werkt. Spijtig van de meegeleverde software, maar je moet er maar mee leren leven.
Bijkomende informatie- DVB-T is te ontvangen met ProgDVB.
- WinTV werkt zo goed als niet, dus gebruik beter alternatieve software zoals Windows Media Center.
- Gebruik de tuner nooit in een hub, zou ander laggen.
Update 12/05: Paar dingen verandert aan de situatie