Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Hauppauge WinTV PVR 350 Review

+3
Pjerry 17 april 2008, laatste update op 17 november 2015, 7.362 views

Hauppauge WinTV PVR 350

Pluspunten

  • Tv + Radio + TT
  • MPEG-encoding/decoding zonder zware processor belasting
  • Afstandsbediening
  • een redelijke suite manager
  • In potentie top, echter ......

Minpunten

  • Weinig compatibel
  • Moeilijk en omslachtig te installeren
  • Knullige oplossing van TT
  • Storingsgevoelig (slechte afscherming?)
  • Matige support
  • Geen gratis EPG

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 2
Beeldkwaliteit Score: 2
Features Score: 3
Driverkwaliteit Score: 2
Ondersteuning Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 2
Prijs Score: 2
Inleiding

Eind 2006 mijn nieuwe systeem gekocht en die begin januari 2007 in gebruik genomen. Een aantal onderdelen van het systeem heb ik al gereviewd. Nu kom ik toe aan het onderdeel waar ik het minst tevreden over ben, De Hauppauge WinTV PVR 350-kaart.

Hauppauge is een van de meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van TV-kaarten. Het aantal kaarten dat zij aanbieden rijst de pan uit en maakt dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet.

De specificaties en verkooppraatje heb ik van de site van Hauppauge gekopieerd (scheelt een hoop typwerk :+ ) en is hieronder in Italics weergegeven:

Verander uw PC in een TV, FM radio, digitale videorecorder en videojukebox.Brandt uw favoriete video's en TV programma's op CD en DVD.

Verander uw PC in een Digitale Video Recorder TV kijken met gelijktijdige opname op de harddisk van de PC Afkijken met Time-Shift en pauze, FM radio en video uitgang.
Brand uw favoriete video's en TV programma's op CDrom en/of DVDrom en speel deze later weer af op de TV en/of computer desktop. Inclusief Hi-Performance Hardware MPEG-2 Encoder!
Hiermee kunt u uw VHS cassettes omzetten naar MPEG bestanden en verworden tot VideoCDs of DVDs. Het WinTV-PVR-250 product is gebundeld met de ULead DVD Movie Factory. Met deze software creëert u de VideoCDs en DVDs. Deze CDs kunt u dan eenvoudig op uw PC afspelen.

Met de WinTV-PVR-350 kunt u:
• Televisie en video bekijken in een vrij verschaalbaar venster of full-screen.
• Converteer al uw VHS cassettes naar MPEG. Met de ingebouwde MPEG encoder kunt u tijdens dit conversie proces gewoon op uw PC door blijven werken.
• Schedule uw TV opnames met de WinTV-Scheduler.
• Pause en instant replay van TV programma's, met 2x en 8x digitaal fast forward en rewind.
• Capture hoge kwaliteit still video beelden van live of opgenomen TV/video.
• Monteer de TV shows of VHS cassettes met de Hauppauge MPEG Editor.
• Met de bijgeleverde DVD MovieFactory, kunt u de content verworden tot een VCD of DVD.
• Bekijk het video of TV beeld op een externe monitor of TV toestel via de video uitgang.

WinTV-PVR-350 komt inclusief met de WinTV-Scheduler welke opnames en weergave kan vastleggen op een dagelijkse, wekelijkse of zelfs maand basis. U hoeft dus nooit meer uw favoriete TV programma te missen.

De WinTV-PVR-350's Pauze mogelijkheidgeeft u de controle over hetgeen u wilt bekijken op de desktop. U kunt de weergave pauzeren en zelfs terug spoelen terwijl de opname op de achtergrond gewoon doorgaat. Met de 2x of 8x versneld afspelen komt u dan weer in-sync met de live uitzending. U hoeft dus nooit meer iets te missen als de deurbel gaat.

Eigenschappen:
• MPEG-2 Hardware-Encoder - Nieuwste technologie van iCompression
• MPEG-2 Software-Decoder (afspelen)
• 125-Kanaal-Tuner (kabel-TV) met automatische zender-zoek functie
• 2-Kanaals stereo
• Afstandsbediening
• S-Video/Composiet ingang voor het aansluiten van analoge videobronnen zoals een camera of VHS recorder.
• Opname van video in MPEG1 / MPEG-2 formaat
• Beelden opslaan in BMP, TIF, JPEG of TGA formaat
• MPEG opname specificaties
• MPEG1 op 1150Kbits/sec (Video-CD datarate)
• MPEG2 datarates : 2MBit/sec, 4MBit/sec, 6Mbit/sec, 8Mbit/sec, 12Mbit/sec.
• Profi el voor "DVD Standard Play" (8MBitsec), "DVD Long Play" (4MBit/sec) en "DVD Extra Long Play" (2MBit/sec)
• Resolutie voor PAL (25fps):
• MPEG1: 352x288 (VCD)
• MPEG2: 480x576 (SVCD), 720x576 (DVD)
• Audio-Formaten: 32/44.1/48 KHz, 16bit stereo, 192/224/384Kbits/sec
• Chroma Sampling: YUV 4:2:0
• Video- bestands extensie: .MPG

Systeem eisen:
• Minimaal Pentium® III 733MHz of compatible Processor.
• Microsoft® Windows® XP / XP Media Centre Edition®.
• 1 vrij PCI slot.
• Geluidskaart of geintegreerd geluid op het moederbord.
• DirectDraw compatible AGP of PCI Express VGA kaart.
• CD-RW writer voor het branden Video CD's.

Meegeleverd in de doos:
• WinTV-PVR-350 PCI kaart.
• IR afstandbediening.
• IR ontvanger.
• Software en handleiding op CD-ROM.
• Snelstart installatiegids.


De lay-out van de kaart:
De kaart past zoals te verwachten in een PCI slot en heeft (natuurlijk) geen actieve koeling zodat hij één slot in beslag neemt. Naast elkaar zitten de beide COAX ingangen voor Radio en TV. Bij de kaart wordt een draadantenne geleverd voor de radio, die voor mij (in het midden van het land) redelijk toereikend is. Daarnaast zitten S-Video/Cinch- en 3,5mm Audio ingang, S-Video/Cinch-uitgang (een goedkope SCART-kabel wordt ook meegeleverd) en de aansluiting voor de remote-ontvanger. Deze laatste zit erg onhandig. Als de kaart in de PC is gemonteerd, past het stekkertje van de ontvanger niet echt lekker meer in de aansluiting. De aansluiting hadden ze iets verder van de rand moeten monteren.

https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjmluxW9AybE.jpeg

De kaart ziet er verder erg netjes en overzichtelijk uit (voor wat dat waard is :P ). Hij is niet extreem groot zodat ieder beschikbaar slot gebruikt kan worden (hetgeen vanwege zijn incompatibiliteit soms ook wel nodig is....).

Het installeren
Je krijgt een CD bijgeleverd met een boel software. De installatie gaat moeizaam; als je alle software installeert vanaf de bijgeleverde CD moet de computer meerdere keren opnieuw opgestart worden. Het installatieprogramma raakt dan de weg kwijt.

https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm1JsSPzWVw.jpeg

Als je dat allemaal gedaan hebt en dan naar de site toegaat zie je dat er waarschijnlijk nieuwere drivers staan (hoewel.... die zijn ook al behoorlijk oud). Met een speciaal bijgeleverd programma (HCwclear) kun je de installatie ongedaan maken en moet je helemaal opnieuw beginnen. Ik heb dat meerdere keren moeten doen -niet omdat ik niet eerst naar de site was gegaan om de nieuwere drivers op te halen, maar omdat het programma telkens vastliep -. Voor deze test, heb ik de kaart weer opnieuw geïnstalleerd (sommige dingetjes liepen niet helemaal naar mijn zin). Je raadt het al. Nu loopt het programma weer vast als ik de zenders aan het instellen ben......
Overigens ontdekte ik dat er nu een nieuwe versie is van de skin (officieel wordt alleen de PVR-150 genoemd, maar in wezen maakt dat geen verschil met 350). Echter, het maakt niet uit of ik de oude, danwel de nieuwe versie installeer, beide lopen op hetzelfde moment vast. Misschien dat er nog ergens een restant bug in Windows zit (door het reepje dat defect was), uiteindelijk een herstel van Windows gedraaid (ik moet deze review toch afkrijgen :P ) en weer met de oude installatie verder (die nu overigens ook weer niet helemaal stabiel is (ZUCHT)....
Ik ben overigens niet de enige, kijk maar eens op het forum van tweakers.net, maar ook op het (voormalige) forum van Hauppauge was het een en al problemen.

De werking van de Radio en TV
Erg fijn vind ik dat op deze kaart zowel een FM- als een TVtuner aanwezig is. Je kunt ze niet gelijktijdig gebruiken, het is of radio, of TV. Dit is jammer omdat je nu niet tegelijk iets kunt opnemen als je naar de radio luistert.

https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm5hk3OqROt.jpeg

De radio is vrij Spartaans. Je hebt een aantal voorkeuzezenders (30 in totaal), een scanmogelijkheid, finetune, volumeregeling en een mute. Dan heb je het eigenlijk gehad. De rest is allemaal exit radio, hetzij naar de TV toe, hetzij naar de CD hetzij helemaal uit. Door met de rechtermuisknop op de radio te klikken krijg je nog wat instelmogelijkheden die niet echt spannend zijn (zie afbeelding).
Vreemd dat je totaal geen ontvangst hebt als er geen aansluiting op de kaart is aangebracht (nouja vreemd dat is eigenlijk normaal }> ), wel vreemd als je de TV COAX erin stop je plotseling een aantal zenders kunt ontvangen..... in behoorlijke kwaliteit. Zit hier iets met de afscherming niet goed?

De TV heeft wel een zeer leuke feature in zich (zoals iedere PVR) nl. time shift. Nooit meer een deel missen als je TV kijkt. Tientallen keren heb ik op het forum van Hauppauge gelezen dat een WinTV wezenlijk iets anders is dan een gewone TV. De PC-TV die je bekijkt wordt gelezen van de HDD. Dus het binnenkomende signaal wordt eerst naar de HDD geschreven en dan pas gelezen. Wordt er nu gebeld of zo, dan kun je je TV gewoon "stop" zetten, terwijl de opname doorgaat. Kom je terug dan ga je gewoon verder waar je gebleven was. Het display geeft dan aan hoeveel minuten/seconden je achterloopt op de uitzending. Het wordt dan nog leuker als er een reclameblok komt, want die kun je dan "live" skippen.

https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm2pee0V6BR.jpeg
door bewerking van het snapshot is de beeldkwalitiet geen reële weergave
printscreen levert alleen WinTv2000 op met zwart beeld, snapshot is ingeplakt


Er zitten ook enige nadelen aan deze manier van TV kijken (wegen m.i. niet op tegen het voordeel). Nl. bij zware belasting van de schijf kan er een synchronisatieprobleem optreden en zelfs kan het beeld gaan haperen. De remedie is even van zender wisselen en het spulletje loopt weer gelijk en goed. Is er een televisie bij je in de buurt (waar naar de zelfde zender gekeken wordt) dan krijg je een mooie echo. En last buit not least de constante schrijf en lees acties kunnen onder sommige omstandigheden de performance nadelig beïnvloeden.

Er wordt bij de programmatuur een zeer klassieke WinTv32 (die doet denken aan het DOS-tijdperk) en een klassieke (die doet denken aan het Windows 3.11-tijdperk ;)) TV-applicatie (zie afbeelding hierboven) geleverd. Ruw weg hebben ze beide dezelfde functionaliteit. Waarom twee verschillende programma's is mij niet geheel duidelijk, de WinTV2000 applicatie wordt voor gebruik aangeraden (????).
De WinTV2000 heeft links bovenaan een aantal knopjes zitten waarmee je het volgende kunt doen:
  • geluidssterkte regelen, incl. piepklein mute knopje
  • omschakelen naar full-screen (TV-mode)
  • toggle "Always on Top"
  • (ingestelde voorkeur)kanaal of -zender (afh. van voorkeur) omhoog of omlaag, kan ook met "-" of "+" op je toesenbord
  • midden tussen de ^ en v-knoppen zit een klein groen knopje waarmee je de ingang (antenne, video, enz.) kunt selecteren
  • Het knopje "Pref": Hiermee kun je aantal preferenties instellen, OSD, screensavers, waar de bestanden opgeslagen worden, de grootte van het snapshot; audio en kleur
  • Surf kanalen
  • Menu: hier vind je alles wat ook onder de afzonderlijke knopjes vindt
  • Vorig kanaal
  • omschakelen naar radio
  • oproepen TT
Daaronder vind je de snapshots, met twee instelknopjes en de Snap-knop
Onderaan het scherm vind je gekleurde knoppen waarmee je de recorder kunt starten en Time-Shift in kunt schakelen.

Een leuke feature is dat je het scherm op verschillende manieren kunt "scalen". Je kunt de verhoudingen vast laten houden (3:4) of de koppeling loslaten zodat je zelf je formaat kunt vaststellen. Dit kun je afzonderlijk instellen voor de Title-mode (scherm inclusief alle hierboven beschreven knopjes) en voor de NoTitle-mode (alleen het videobeeld). De OSD kun je ook instellen naar behoefte (lettertype, kleur en duur). Het instellen van de kanalen beschrijf ik bij overige applicaties (Suite manager).

De afscherming die ik bij de radio vermeldde komt ook bij de Tv om de hoek kijken. Hoewel de (dichtsbijzijnde) TV een storingsvrij beeld geeft, heb ik op de pC behoorlijk veel storing in het beeld. De storing wijzigt als ik de kaart in een ander slot stop. Het is bekend dat de gevoeligheid van TV-tuners veel hoger is dan van PC-TV-tuners. Maar volgens mij zou een betere afscherming van essentiële onderdeln op de kaart een stuk van de problemen weg zou halen.


De overige applicaties

Suite Manager
In deze suite selecteer je de uiteindelijke zenders die je ingesteld wilt hebben in WinTv (in de nieuwe versie die ik 5 minuten heb gezien kun je hier ook radiozenders invoeren). Je kunt een automatische scanfunctie inschakelen. Die werkt aardig, ik mis er nauwelijks zenders door en ook worden maar weinig zenders dubbel aangeboden (heb ik wel eens anders meegemaakt met automatische scans). In het forum van Hauppauge werd deze wijze wel afgeraden. De verklaring die hiervoor gegeven werd was dat de scan (ouderwetse) kanalen afzoekt, waardoor nogal eens een mis-tuning voorkomt, die nog maar nauwelijks is bij te stellen. Daarnaast ben je nog een uur bezig met alle zenders op de juiste plaats te zetten.
Als alternatief ga je even naar de site van je van je kabelaar en voer je de frequenties van je zenders op duizendste MHz nauwkeurig in. ATV is niet meer nodig, maar kan in ieder geval zijn werk doen als je hem wel aanzet.
Fraai bij Hauppauge is dat de kanalen die je instelt niet enkel Tv-zenders hoeven te zijn. Door elkaar kun je zenders en S-video kanalen invoeren, voor degenen die dat nodig hebben een leuke feature.
Een ander sterk punt is het feit dat je meerdere suites aan kunt maken uitgaande van je basis suite. Je selecteerd in de suite die zenders waar je suite betrekking op heeft (bedenk maar wat: Nederlandse zenders, educatuieve zenders, Duitse zenders, nieuwszenders, enz.) Als je binnen een in WinTv geslecteerde suite sequentieel door de zenders loopt, worden alleen de zenders die in die suite zijn geselecteerd weergegveen. Eenvoudig is in WinTv van suite te wisselen, maar je kunt ook het kanaalnummer intypen als je toch een zender wilt zien die niet geselecteerd is in die suite.

Teletekst
Heel knullig programma, althans de wijze van implementatie is knullig 8)7 . In WinTv200 kun je via een knop kiezen voor teletekst. Als je daar op drukt wordt dit programma gestart, maar tot je grote verbazing wijzigt ook plotseling de zender op de TV. Oorzaak: het TT-programma stond nog op een andere zender :? :? . In het TT-programma moet je dan weer je oorspronkelijke zender selecteren om WinTV weer op je spannende voetbalwedstrijd te zetten waar net op dat ogenblik DE goal van de wedstrijd werd gescoord :+ . Maar ja als hem eenmaal weer op de gode zender hebt staan, heb je wel wat mogelijkheden. In een groot venster kunnen kliene venster gezet worden met TT-pagina's. Pagina's kun je oproepen door een goto functie, maar ook door op een pagina nummer te klikken in één van de vensters. De pagina's staan nu op de computer, dus als je de gewenste pagina's eenmaal hebt kun je een andere zender selecteren (WinTV gaat mee!!!) en daar pagina's oproepen.
Het is dus in de basis dezelfde teletekst als op de gewone TV, zij het met wat Window-uitbreidingen, maar het is zeker geen EPG, waar je informatie over al je zenders gelijktijdig kunt bekijken, zonder dat je naar die zender toe hoeft te gaan.

WinTv Scheduler
Een programma waarmee je opnamen kunt plannen. Voorwaarde is natuurlijk dat je computer aanstaat of ontwaakt op het moment supreme. Het programma zelf hoeft niet open te blijven, er wordt nl. een taak aangemaakt in de MS-taakmanager. Je kunt in dit programma diverse regels aanmaken. Per regel geef je op een begintijd, lengte van het programma (in minuten), de zender (je kunt kiezen uit je kanalenlijst) en de frequentie (eenmaal, dagelijks of wekelijks (met dag v.d. week)), vervolgens geef je de begindatum op en eventueel de einddatum (afhankelijk van je eerdere keuze). Tot slot kun je de file opgeven waarin de opname moet worden weggeschreven, of het geluid aan of uit moet en of de TV aan moet tijdens de opname.
Eenvoudig maar zeer doelttreffend.

EPG (Electronic Program Guide)
EPG is een programma dat zender informatie over de geseklecteerde zenders op kan halen. In wezen een electronische televisiegids. Normaliter kun je vanuit dit soort programmatuur direct uitzendingen kiezen om naar te kijken, of om op te nemen in je scheduler om ze op te nemen. Met het bijgeleverde programma (HcwSuncIt.exe) heb ik geen ervaring. Hauppauge levert het, in tegenstelling tot de alternatieve programma's die hieronder genoemd worden) niet gratis bij. Na een proefperiode van een week moet je een abonnement afsluiten. Dat heb iik niet over voor het programma, dus heb ik ook nooit de proefperiode uitgeprobeerd.

Ullead Movie Factory
Omdat ik dit programma nog niet/maar nauwelijks gebruikt heb kan ik er geen waarde oordeel over geven.
Met dit programma kun je in ieder geval video-CD's maken (VCD = MPeg-1), een format die op de meeste DVD-spelers probleemloos afgespeeld kunnen worden. Vanaf WinTV2000 kun je rechtstreeks opnemen in dat format. Zodat voor het branden geen conversie meer nodig is (alhoewel de interleaving van geluid en beeld is bij een compatibel VCD bestand anderes dan bij de "burnable" VCD-bestand).
Met dit programma is het ook mogelijk om video banden te digitaliseren en om te zetten naar DVD/VCD. Als je tijd genoeg hebt en een nog werkende videorecorder kun je dus je hele kast opruimen. Doordat een MPEG encode/decoder op de kaart aanwezig is kan dit met een minimale CPU-belasting, een absolute voorwaarde als je tegelijkertijd nog wat anders op je PC wilt doen.

NanoCosmos MPeg-editor
Als je geen raad weet met je tijd, of het is gewoon je hobby |:( , dan heb je hier een programma die de tijd wel dood. Je kunt hiermee opnames aan elkaar plakken, stukjes uitknippen (reclameblokken bijv.) enz. Het betere sleur en pleur werk. Als je het goed doet, krijg je een mooi resultaat, maar enige ervaring en precisie is hierbij wel vereist.

Primary
De goocheldoos van Hauppauge. Heb je problemen met WinTv probeer dan eens een andere instelling in Primary. Wat het allemaal doet, of wat het wil zeggen wordt nergens gedocumenteerd, maar het heeft wat te maken met de snelheid van je videokaart en de snelheid van de schijven en de CPU. Wat de goede instelling is voor jouw computer kunnen ze nooit zeggen. |:( Trial and Error!!! 8)7.
De instelmogelijkheden zijn
* Allow VMR (WinXp only, implies Allow Overlay)
.....VMR Type: -> VMR7 Only; -> VMR9 Only; -> Either
.....MPEG Playbackoptions: -> Use DXVA (if available) -> Use HW Motion Comp (if available)
* Allow Overlay
* Force Primary
* DIB Draw
Zoals je ziet, zonder uitleg voor een leek (maar sommige tweakers zullen het wel begrijpen :Y) ) op zijn zachts gezegd een beetje cryptisch....

Alternatieve programmatuur
Voor programmatuur zijn nog wel wat (gratis) alternatieven op de markt, waarvan ik er hier twee wil noemen (er zijn er veel meer). De GB-PVR en Dscaler (download hier). Echter beide heb ik (nog) niet draaiende gekregen. Ik ben er ook nog maar onlangs (tijdens het schrijven deze review) tegen op gelopen.
Vooral de GB-PVR ziet er zeer fraai uit en is een compleet media-center (foto, video, TV, radio, EPG, internet-radio, enz.). DScaler is wat Spartaanser (vs 4.1.15 geinstalleerd, 4.1.16 is ook al beschikbaar en ik weet niet of de lay-out daarvan gewijzigd is) maar wordt alom geprezen voor zijn grote hoeveelheid filters en onovertroffen beeldkwaliteit. Dscaler heeft ook EPG aan boord.


Conclusie
Functies als stereo TV gecombineerd met stereo radio, TT, Time-shift, hardwarematige MPEG-1/2 decoder met aansluiting op TV (via video-uitgang), MPEG-2 compressie van 2 - 12 Mbits/s, afstandsbediening, enz. en de meegeleverde software van ULead en NanoCosmos maken dat deze kaart bij de top hoort (of zou kunnen horen...). Dat geldt niet alleen voor de specificaties: in 2002 betaalde je voor deze kaart ¤ 300 - ¤ 400; ik heb hem eind 2006 gekocht voor ¤ 130,= en nu kost hij vanaf ¤ 110,=.
Het gebrek aan gratis bijgeleverde EPG (electronic program guide) is een gemiste kans voor de prijs welke je voor de kaart betaalt. Ook is het jammer dat er maar één tuner inzit, zodat je radio en TV niet gelijktijdig kunt gebruiken.
Het is jammer dat Hauppauge niet meer tijd in de serie PVR-kaarten wil stoppen. De kaart/software is vreselijk instabiel en een ramp om te installeren. Opmerkingen als probeer eens andere instellingen in het bijgeleverde programmaatje "Primary" of stop de kaart eens in een ander slot, of installeer hem eens opnieuw, na het draaien van Hcwclear.exe (om alle drivers e.d. te verwijderen) horen niet meer thuis in 2008! De implementatie van TT zou m.i. veel beter kunnen. Ook een installatie-CD die om de haverklap de weg kwijt raakt is ook uit den bozen.
Jammer genoeg heb ik geen vergelijk met andere kaarten, maar als ik ooit een nieuwe TV-kaart koop, zal het hoogst waarschijnlijk geen Hauppauge zijn (mede door hun ondermaatse support, zoals het opheffen van een zinvol forum, en de laksheid om hun producten stabieler en meer compatible te maken).
Ik hoop dat ik snel een alternatieve applicatie aan de praat krijg en zo kan genieten van mijn radio en TV op een PC. Want genieten is het...... als het werkt..........

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Hauppauge WinTV PVR 350?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (11)

Wijzig sortering
MediaPortal is een opensource-programma met zeer veel mogelijkheden. Dit moetje op z'n minst even bekijken. Ik heb een Hauppauge 150MCE en het werkt heel goed samen, moet ik zeggen.
#@ is net vanavond vs 1.0 RC1 gereleased.... :*) , kan ik weer opnieuw beginnen.

Blijf je in ieder geval van de straat. 1.0 RC1 is trouwens qua specs/verschillen een flinke stap vooruit!
Ha, ik zie het al. MediaPortal. Laat nou net MediaPortel ook bestaan..... Google vroeg al aan mij of ik niet MediaPortal bedoelde, maar gaf ook gelijk 3 pagina's over MediaPortel. Dus ik dacht op de goede weg te zijn..... enz. bla, bla, bla.

Dank je voor de link, ik ga er direct mee aan de slag, download is al gebeurd :9
Up en running, alleen nog geen enkele een paar filters ingesteld. Ook EPG doet het nog niet. Jammer dat er geen scanfunctie in het pakket zit. Ik kon mooi opgeven dat ik de frequenties van Casema te Houten moest hebben, die vervolgens binnen werden gehaald. Alleen dat waren de frequenties van toen we nog niet op glasvezel zaten (een jaartje of 3 - 4 geleden). Dus geen enkele zender deed het.

Ik vind het pakket wel vreselijk traag, vooral als je switch naar full-screen, maar ook bij zenderwisseling. Is dat ook jouw ervaring?

[Reactie gewijzigd door Pjerry op 19 april 2008 01:08]

Hele mooie review, ik heb zelf ook zo'n kaartje maar die software laat inderdaad enorm te wensen over. Het is allemaal even oud en het voelt allemaal zo Windows 95/98 aan. Helaas geen support in Vista64 voor deze TV-kaart, anders had ik hem wel weer geinstalleerd. Vista 32-bits schijnt wel te werken met de Hauppauge software, maar niet zonder allerlei omwegen.

Deze PVR-350 schijnt wel goed ondersteund te worden in Linux icm MythTV software, hier ga ik maar eens mee experimenteren, want het is een best leuk kaartje idd. :)
Ja, deze link ben ik nog vergeten in mijn verhaal. Daar staat inderdaad geen ondersteuning bij voor Vista-64.

Maar ik denk dat je het toch moet proberen, want de kaart ondersteunt ook geen MCE (volgens de specs), maar als je het wat verder zoekt in de verschillende topics, dan zijn er toch een hoop mensen (de echte doorzetters 8-) ) die hem draaiend hebben gekregen.

Daar las ik ook dat je de afstandbedieng behoorlijk kunt tweaken, zodat hij op verschillende apparaten werkt. In wezen is de afstandsbediening (een mooi en degelijk ding) ook veel te uitgebreid voor (alleen) de PVR 350.

Er zitten overigens (zo ontdekte ik vanavond) nog wat extra features op. Als je op het rode knopje onderaan drukt start de radio, het groene knopje geeft de Tv weer terug.... :*) .
Je weet als een programmeer fout niet opgelost wordt, wordt het vanzelf een feature :+ .

[Reactie gewijzigd door Pjerry op 18 april 2008 00:27]

Zeer mooie review, ik draai zelf vista 32-bits en met een klein programmaatje is het mogelijk om deze kaart te laten draaien op media center... Heb ook al die programma's van hauppage geprobeert maar uiteindelijk zijn ze niks tegen het gemak van media center...
Over het algemeen is de bijgeleverde software bij elke tuner kaart rotzooi. Probeer de kaart eens in combinatie met SageTV, BeyondTV of MythTV. Het jammere van Hauppauge (en dit geld ook voor veel andere merken) is dat ze uitstekende hardware maken en dan de hele zaak verpesten met hun drivers en applicaties.
Je zou eens moeten de gratis mediacenter software MediaPortel gebruiken. Deze bied alle funcitonaliteit van deze kaart in een mooi jasje. Het is veel eenvoudiger om op te nemen via een tv-gids.

MediaPortal kan je ook in het systray plaatsen zodat je kan verder werken terwijl je programma's opneemt. Het is wel een hoop configuratiewerk maar eenmaal goed afgesteld werkt het perfect !
Hoe kom ik aan MediaPortel? Ik kan hem alleen maar vinden bij Full Releases . Daar moet je gelijk betalen voor je download en daar heb ik geen zin in. Ik heb al DScaler (geeft foutmelding) en GB-PVR (vindt geen zenders) staan om aan de praat te krijgen (weet nog niet of me dat gaat lukken). Ik voorzie vooralsnog dezelfde problemen met MediaPortel.

Dus even niet voor betalen met mijn twijfels...
Hallo Pjerry,
Bijzonder lange review en een erg zwakke beoordeling van de apparatuur. Heb je enig idee hoe het werkt met Windows Media Center in Windows 7?
Ik gebruik een bij de Aldi gekochte Zolid kaart. Werkt uitstekend met WMC! Maar de weergavekwaliteit is - op NED1,2,3 na - erg slecht!
Ik ben zeer benieuwd, want ik zie 'm voor een prikkie in V&A :)

edit: Pjerry, ik heb het al gevonden op hun site!

[Reactie gewijzigd door JoostyBoy op 2 januari 2011 17:31]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*