Na 1,5 jaar een MX518 gebruikt te hebben heeft die muis de geest gegeven. Ik heb vervolgens na grondig onderzoek besloten om te gaan voor deze Razer Deathadder.
Grootte
Aangezien ik vrij grote handen heb (schoenmaat 49, do the math) waren Razer muizen voor mij eerst niet echt een optie. De Deathadder is daarintegen goed gevormd, een tikje kleiner dan de MX518 maar daar merk ik weinig van.
Vormgeving
De muis is zeer mooi. De lichtjes onder het scroll-wiel en het oplichtende Razer logo maken van deze muis echt een eye-candy. De bovenkant van de muis heeft een rubber-achtige grip. Dit was ik niet echt gewend maar nu ik dat wel ben wil ik eigenlijk niet anders meer, dit is qua oa. comfort en zweterigheid echt een verbetering ten opzichte van mijn oude MX518.
Precisie
Ik ben een bloedfanatieke CoD4 speler en dus heb ik gewoon flink precisie nodig. Deze muis biedt mij dat. Met 1800 DPI is dit echt een verademing, het verschil is maar 200 dpi met de MX518 (oude versie) maar dit voelt echt perfect.
Drivers
De drivers zijn prima. Uitzonderlijk vind ik de mogelijkheid om de X en Y assen apart in te kunnen stellen en het softwarematig verstellen van het aantal Hz van de USB poort, dit staat bij mij standaard op 1000Hz. De firmware update is op Win Vista 32 bit nogal lastig, maar na het lezen van de knowledge base op de Razer website is dat ook duidelijk, ook toen ik hierbij nog een vraag had werd deze binnen 3 uur beantwoord door de Razer Helpdesk.
Prijs
Na ook een Razer Lachensis in de hand te hebben gehad, kan ik zeggen dat ik veel liever een Deathadder heb, het prijsverschil tussen deze 2 is 30 euro, in deze vergelijking is deze muis zijn geld dubbel en dwars waard, dat geldt ook voor mij persoonlijk maar er zijn natuurlijk altijd mensen die denken dat ze met een 5 euro Trust muisje even goed af zijn
Ik wil niks anders meer, klaar. Ik gebruik hem nu een week samen met mijn Steelpad QcK Heavy en ik wil niks anders meer, ik ben zelfs blij dat mijn MX518 overleden is.