Featureset:
Bluetooth
Infrarood
GSM/GPRS
Sms-voorlezer
Naam voorlezer van beller tussen beltoon (erg handig)
Noem maar op!
Eigenlijk zit er alles op wat je nodig kunt hebben, en geen overbodige dingen zoals spelletjes.
Toch was een spelletje als tetris ofzo soms wel leuk geweest, al maak ik er zelden gebruik van.
Enigste wat ik eigenlijk echt stiekem wel een beetje mis is de w-lan functie die ik op mijn 9300i had zitten.
Wat zit er in de doos:
- Toestel
- Batterij 3.7 V (de bekende b 5c)
- Lader
- Speciale lader converter kabel voor op oudere laders te zetten
- Mono headset
- DKU-5 Datakabel
- Nederlandse handleiding en Quickstart manual
- Engelse handleiding en Quickstart manual
- Software CD met daarop Nokia PC Suite
Bereik/Accuduur/Stabiliteit & betrouwbaarheid:
Moet zeggen dat ik nergens echt last heb gehad van erg slecht bereik, maar hij kan soms moeilijk doen met van netwerk wisselen (aan de grenzen).
De accu gaat met normaal gebruik wel een dag of 3 mee, als ik veel bel 2 dagen. (400 belminuten per maand en 300 sms)
Hij heeft me eigenlijk (na de softwareupdate) nooit meer laten zitten, en heeft nooit last van vastlopers.
Helemaal in het begin liep hij vaker niet lekker, maar deze softwareversie is perfect. (v07.13.0.0) RM-170
Komt denk ik ook omdat ik nu weet dat je met het vasthouden van de menutoets processen kunt beëindigen, daar kwam ik pas na een paar maanden achter.
De geluidskwaliteit is super, ook in handsfee modus, nooit een beter toestel gehad als dit.
Gebruiksgemak/Design/Bouwkwaliteit en afwerking:
De toetsenindeling is echt sybian s60, dus een aparte menuknop met een navigatiejoystick en een wis-toets. Eigenlijk heel handig als dat je er aan gewend bent.
Je kan zelfs met de zijtoetsen knippen en plakken, is ook vaak handig. Alleen deze zijtoetsen om het telefoonboek te benaderen en om te knippen en plakken zitten een beetje op een onhandige plaats.
Alle toetsen maken een duidelijke klik en voelen degelijk aan.
Het design is eenvoudig maar vergis je niet je kunt met dit toestel praktisch alles.
Als dat je gewoon een no-nonsense toestel wil hebben, dan is dit toestel jouw keuze!
Toen ik het toestel kreeg heb ik de frontjes gelijk vervangen door de "black" covers, ziet er erg gaafsig uit naar mijn smaak!
En als dat je een gemist gesprek hebt of een smsje licht de joystick knipperend paars/blauw op.
Hij zit gewoon degelijk in elkaar zoals we van een zakelijk produkt van Nokia gewend zijn.
Eerst in het bezit geweest van de N73 maar deze was me toch iets te groot (dik) voor mijn smaak. (E50 113 x 44 x 15.5 mm en 104 gram, N73 110 x 50 x 20 en 117 gram)
De E50 heeft degelijke grote toetsen, en evengoed een groot functioneel scherm.
Toch wel jammer dat men de lettergrootte niet aan kan passen, mijn vader bijvoorbeeld kan niet met het toestel omgaan omdat de letters te klein zijn. Mij maakt het niet veel uit omdat ik goede ogen heb, maar kan me voorstellen dat dat vervelend kan zijn.
Al met al voor destijds €250.- een heel prachtig toestel, die ik daarom nu ook ga vervangen door zijn hopelijk net zo goede opvolger de E51.
Zie ook andere reviews:
http://www.newmobile.nl/e...p?review_id=ad33ee&page=0 (erg goede revieuw, heel uitgebreid)