Ik heb twee van deze kaarten gekocht als upgrade voor mijn HD4870, omdat ik hoorde dat deze erg goed schaalden in crossfire .Ze zijn niet samen aageschaft waardoor Eentje een OC versie is en de ander een gewone. De gewone kon ik zonder problemen flashen met een OC bios.
Gelijk met deze kaarten had ik een nieuw Gigabyte ga-990fxa-d3 omdat het bordje dat ik had geen CF ondersteunde. Dit bord bleek stuk te zijn, waardoor ik aanvankelijk niks dan blue screens had. Dat bordje is inmiddels vervangen en ondertussen ben ik best tevreden over de kaartjes
Prestaties
Mijn HD4870 begon zijn leeftijd nu toch stilaan te tonen. Battlefield3 ging hierop niet erg vlot. (wel met de grafische instellingen iets minder) Met twee van deze kaartjes in crossfire is BF3 op ultra goed te draaien (40FPS op 1400X1050 met AA en AF op max). Verder heb ik op deze setup ook nog Skyrim, Diablo 3, Guild Wars 2 en Counterstrike: Global Offensive gespeeld.
Skyrim, D3 en CS GO draaien vlot op de hoogste settings, in GW2 moest ik een paar instellingen een tikje lager zetten (reflections bvb), maar het ziet er nog erg goed uit!
In de fotos zie je de scores in Unigine Heaven en 3dmark 2011, telkens met en zonder Crossfire.
Geluidsproductie
Over de geluidsproductie ben ik ook erg te spreken. In idle zijn de kaarten zo goed als onhoorbaar en ook onder load wordt het geluid nooit irritant. Als ik dit vergelijk met een vriend met een 5950 met stock cooler, is het verschil dag en nacht.
Temperatuur
De koeler van Gigabyte doet goed zijn werk. Onder belasting zit de temperatuur van de kaart tussen de 60-65°C. Dit is ook een heel verschil met mijn oude 4870, die nogal een heethoofd was. De TDP van een enkele 7770 is dan ook slechts 80W.
Twee HD7770's in crossfire is natuurlijk geen super high end setup, maar ik haal wel meer 3DMarks dan bijvoorbeeld een standaard HD7950, voor ietsje minder geld. (Ondertussen is het prijsverschil al wel iets kleiner geworden dan op het moment dat ik ze kocht, maar er is nog steeds verschil)