Logitech Wireless Speaker adapter for Bluetooth audio devices Review

dezejongeman
6 mei 2012, laatste update op 6 mei 2012, 16.020 views

Logitech Wireless Speaker adapter for Bluetooth audio devices

ik was opzoek naar een manier om muziek vanaf voornamelijk de laptop af te spelen op de versterker in de kamer. Dit alles wou ik graag allemaal draadloos, want ja waar heb je anders een laptop voor. na veel speur werk kwam ik de "Logitech Wireless Music Adapter for Bluetooth" tegen. aanvankelijk wou ik ik graag alles over wifi doen want want mijn huisgenoot heeft ook laptop maar daar zit geen bluetooth module in. toch maar de knoop doorgehakt en deze bluetooth audio adapter gehaald bij de mycom omdat ik geen wifi audio adapter kon vinden. Hoe wordt die geleverd: - in een vinger opensnijdende plastic verpakking. - kastje van ongeveer 50mm x 50mm - adaptertje (5v 1A) - mini-jack naar...

Pluspunten

• simpele werking recht toe recht aan
  • wissellen tussen verschillde audio bronnen werkt goed
  • grootte
  • geleverd matriaal

Minpunten

• prijs een beetje.

Hoe wordt die geleverd:
- in een vinger opensnijdende plastic verpakking.
- kastje van ongeveer 50mm x 50mm

output
tulp L+R
mini-jack

Installatie:
in aansluiten en connectie maken met bluetooth. nog wel even de connect knop indrukken om het aparaat in vind modes te zetten. Wat opvalt is dat in de quik setup gids vermeld staat dat deze met een bluetooth code 0000 moet worden aangemeld op het audio afspeel apparaat. In de praktijk blijkt alleen dat er geheel geen code nodig is en is het in vindmodus zetten afdoende.

Werking:
Inmiddels heb ik deze een kleine maand in bezit en het apparaatje werkt nog naar behoren. nu vragen de lezers zich natuurlijk af hoe is de geluidskwaliteit van dit apparaatje. daar kan ik helaas niet heel duidelijk over zijn want de stereo setup in de kamer is een bijelkaar geraapt zootje. voor zover het lukt met het beoordelen dan denk ik dat er toch nog een klein beetje laag mist. wel moet ik zeggen dat het geluid erg clean en helder overkomt. voor het aanmelden is nu iedere keer koppelen voldoende. het appaartje koppeld met maximaal 1 apparaat tegelijk. eenmaal gekoppeld kan een ander apparaat niet de verbinding overnemen. precies zoals het zou moeten dus. zet ik de bluetooth module van de laptop uit dan kan ik meteen koppellen met mijn telefoon. ik weet helaas niet hoeveel apparaten er in de logitech kunnen worden opgeslagen in het geheugen. Tot nu toe zit ik op 3 stuks waar nu dus makkelijk tussen te wissellen valt (2x telefoon en 1x een laptop).

Prijs/kwaliteit:
Vormgeving en werking is prima design is leuk simpel strak plastic met aan de voorkant 1 brede platte led die de verbindings status weergeeft. Ik vind de prijs van 24 euro toch nog iets aan de hoge kant voor zo'n simpel apparaat. In de prijs range waar de adapter zich bevind is voor zover ik heb kunnen vinden geen enkel alternatief wat misschien kan verklaren dat de prijs toch iets aan de in mijn ogen hoge kant is.
ik had 18/19 euro een iets rechtvaardigere prijs gevonden.

@tweakers hier de link van de fabrikant: http://www.logitech.com/n...-pc-speakers/devices/8087

vragen/suggesties voor deze review worden wel bekeken en overwogen deze uit te voeren.

Heb jij ook een Logitech Wireless Speaker adapter for Bluetooth audio devices?

wifi audio adapter ... uhm ... Apple Airport Express anyone? Is gelijk je printer draadloos.
En dankzij Airfloil (win + osx) heb je niet eens iTunes nodig =)

[Reactie gewijzigd door dmvdberg op 26 juli 2024 20:25]

voor die prijs kun je bijna een extreem simpel media center pctje zelf inregellen. de prijs was voor mij namelijk erg van belang
voor 80 euro 'regel' ik geen mediacenter, en jouw vraag / doel was muziek output op je stereo vanaf een pc ... maar je kon niets met wifi vinden.

daarnaast is de airport ook voorzien van USB, meerprijs wel waard :)
Gezien dezejongeman deze adapter al 'aan de hoge kant' vond kwa prijs, kan ik je nu al vertellen dat hij een apparaat, ruim 3 maal de prijs van dit apparaat, maar met WiFi en een feature die hij niet nodig had, niet de meerprijs waard vind. ;)
En daar heeft hij, imho, ook groot gelijk in. :Y

Overigens, dat die 0000 niet ingevoerd hoeft te worden als bluetooth-wachtwoord, komt, als ik mij niet vergis, omdat de meeste apparaten eerst dat wachtwoord automatisch probeert bij het pairen met een onbekend device.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 26 juli 2024 20:25]

SirNobax hier heb je helemaal gelijk in. ik vind namelijk de meerwaarde voor zo'n airport het geld niet waard want voor een beetje meer kun je al een htpc bouwen op atom of dergelijke. pricewatch: Zotac NM10-E-E