Bij het bestellen van mijn desktop muis, de logitech MX620 (
zie review), besloot ik ook eens een degelijke muis uit te zoeken voor mijn laptop. De VX Nano trok mij aan door zijn kleine ontwerp, USB reveiver en het handige draagzakje. Reviews waren vrij positief, dus ik besloot er voor te gaan.
Na enige tijd te hebben gestoeid met de verpakking van mijn MX620, was de VX Nano een goddelijke ervaring. Wat een heerlijke verpakking is dit! Ik heb 1 keer de schaar gebruikt om een plakbandje open te knippen, de rest ging zonder enige fysiek hoogstaande prestaties. Hulde!
Ergonomie
Ondanks zijn de grootte en zijn links-noch-rechtshandige ontwerp, ligt de muis prima in de hand. Knopjes voelen goed aan, maar een probleem doet zich voor met het scrollwiel (net als bij de MX620). Het scrollen in normale modus gaat te soepel. Als je een iets te harde draai geeft, blijft hij nog even doordraaien. Daarnaast moet je de muis wel erg hard indrukken wil je overgaan naar de wrijvingloze modus, waarbij een onaangenaam goedkoop geluid ontstaat. Erg jammer vind ik ook dat ik nu mijn 'normale' middelste muisknop moet missen. Je kunt dit met Setpoint veranderen, maar dan ben je ten eerste je 'wrijvingloos scrollen' kwijt en ten tweede blijf je zitten met het harde indrukken en het akelige geluid.
De muis is verder lekker licht van gewicht, er zitten twee dunne batterijen in (meegeleverd).
Functionaliteit
Draadloos, uiteraard. Werkt heerlijk. Je kunt horizontaal scrollen met deze muis, en er bevindt zich een extra knop aan de onderzijde van het scrollwiel. Deze knop is overigens wel erg moeilijk te bereiken. Batterijen zijn makkelijk te vervangen
Precisie
Zeer goed. Doet niet onder voor mijn oude desktop muis met draad (Logitech Dual Optical)
Vormgeving
Subjectief, zal het er niet te lang over hebben, maar ik vind de muis er zeer goed uit zien. Hij komt goed overeen met de productfoto's op de Logitech site
Bouwkwaliteit
Doordat de verpakking makkelijker open ging dan gedacht, en ik dus meer kracht gebruikte dan nodig was, vloog mijn muis direct na het openen door de kamer heen. Hij kwam terecht op een vrij harde grond, maar bleef ongedeerd. Een prima stukje bouwkwaliteit dus.
Drivers en onder- steuning
CD met Setpoint bijgeleverd. Prima stukje software, maar wel erg zwaar.
Prijs
50 euro, een hoop geld. Ik had er uiteraard liever minder voor betaald, maar ben toch gematigd tevreden over de prijs.
Net als bij de MX620 die ik gelijktijdig heb gekocht ben ik zeer tevreden, behalve over het scrollwiel.