Allereerst, voordat mensen mij gaan vertellen dat ik óf beter een desktop óf een andere laptop had moeten kopen, ik had hier geen keus. Mijn ouders hebben deze laptop voor mij uitgekozen, betaald en besteld.
Ik heb de laptop nu ongeveer één week en deze bevalt me ook goed (zolang ik niet terugdenk aan de prijs). De specs staan gewoon op tweakers.net dus ik zal ze hier niet herhalen
De laptop is aangeschaft terwijl deze 'slechts' 999eu kostte, door een actie van Wehkamp, maar eigenlijk is hij dit niet waard, laptops met betere specs zijn voor die prijs verkrijgbaar.
Features
De processor en videokaart in deze laptop zijn zeker niet slecht, en het full HD scherm is ook mooi en vooral scherp (al zit er helaas een soort glasplaat voor of iets dergelijks, waardoor hij veel spiegelt). Er zit ook een USB 3.0 poort bij en een eSata poort. Hij beschikt ook over een HDMI, VGA en DVI poort, dus dat is niet mis. De schijf is een doorsnee 5400rpm schijf, maar daar heb ik geen moeite mee.
Ik heb eerdere ervaringen met Beats audio (Dv7 series) en ook het geluid dat uit deze laptop komt is niet teleurstellend, al stel ik geen hoge eisen wat dat betreft.
Performance
De performance van deze laptop is zeker niet slecht (al mag je voor 999eu toch eigenlijk wel ietsjes meer verwachten). De laptop kan moderne games gewoon in Full HD runnen, maar dan moet je de instellingen niet al te hoog zetten en ook niet veel FPS verwachten. Skyrim runt op Medium en 1080p rond de 30 FPS, al is dit vaak ook rond de 40 en af en toe onder de 20 (Markarth lijkt zeer zwaar te zijn). Maar het ziet er wel heel mooi uit in 1080p
Buitenkant
De laptop is mooi met een soort van bloemetjes patroon op de bovenkant geëtst (nee, het is niet meisjesachtig en ziet er eigenlijk best leuk uit). Dit bloemetjes patroon bestaat bij nadere inspectie uit allemaal vierkantjes, rechthoekjes en rondjes. Dit patroon is ook terug te vinden bij de horizontale strook waar de touchpad zich ook in bevindt (De touchpad is trouwens groot en fijn). Verder zitten er lichtjes onder de toetsen, die aan en uit gezet kunnen worden. Deze lichtjes zijn niet speciaal effectief als je toch voor 90% blindtypt, maar ze zien er erg leuk uit. Deze laptop is best zwaar, maar ik laat hem als een desktop replacement eigenlijk bijna altijd op mijn bureau staan en aangesloten op netstroom.
Deze Envy is een mooie, degelijke, niet-al-te-slecht-performende, maar vooral overpricete laptop. Ik raad hem niet aan voor de prijzen die worden gevraagd nu, maar mocht je de kans krijgen deze voor 900 of 800 aan te schaffen zou ik het zeker doen.