Sinds aanschaf heeft deze buisversteker altijd aan mijn B&W 868 set gehangen en kan dan ook alleen spreken over die ervaringen. Ik heb wel meer ervaring met de 686 en het verschil is duidelijk hoorbaar.
Reden aankoop
Als upgrade van een 2.1 Logitech setje zocht ik een buisversterker. Deze zijn vaak compact te krijgen tegenwoordig en daarnaast wat stijlvoller dan een vierkant blok.
De bouwkwaliteit is iig uitmuntend. De versterker is vrij zwaar, meer dat hoort bij een buisversterker. Dit komt hoofdzakelijk door een forse stroomtoevoer die IN de versterker zit. Geen powerbrick dus.
Input / Output
Naast de B&W 686 set hangen er twee kabels aan de versterker, een voor evt een mp3 speler en de ander voor mijn laptop (Macbook Pro).
De iTube heeft dus twee keer input en één keer uit. Voor de prijs van de iTube had ik echter graag ook een usb input gezien.
Het dock
Aan dit onderdeel leent de set zijn naam vooral. Helaas werkt de dock alleen met oudere generatie van de ipod lijn en een iPhone opladen gaat het niet worden. Erg jammer aangezien ik al vrij vlot overstapte op een iPhone 3Gs. Kortom, die zit al 2 jaar netjes in een doos.
Geluidsbeleving.
Tijdens het uitzoeken van de B&W686 speakers heb ik verschil kunnen horen tussen deze versterker en een non buis model. Een buisversterker is absoluut warmer maar ook een stuk voller van klank. Het is een mooie balans zonder te veel uit te schieten. Dit heeft altijd mijn voorkeur omdat ik me persoonlijk al snel erger aan te veel bas.
Met wat EQ tweaken kan de iTube echter al snel een forse bas opbrengen zonder te oversturen.
Wel zit je vrij snel op het limiet van geluidsproductie, al is de limiterende factor hier ook in mijn speakers. Het zijn gewoon geen high end modellen en de versterker kan
net een stapje beter aan.
Alles meegenomen is dit een zeer mooie, stabiele en praktische buis versterker. Je betaald niet de hoofdprijs maar een usb-poort was toch wel welkom geweest. Dankzij het kleine formaat misstaat hij iig niet op een bureau.