Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties Actioncam, max 1920x1080 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

GoPro HD Hero2 Outdoor Edition Grijs Review

+2
nedrut17 3 juli 2012, laatste update op 3 juli 2012, 34.655 views

GoPro HD Hero2 Outdoor Edition Grijs

Pluspunten

  • Klein
  • Sterk
  • Compleet
  • Opnamekwaliteit
  • Mogelijkheid 3D

Minpunten

  • Duur
  • Gebruiksgemak (in het begin)
  • Grote bestanden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gebruiksgemak Score: 4
Beeldweergave Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 5
Features Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Na dagen en weken overwegen en zoeken naar alternatieven, toch maar de gopro hd hero 2 gekocht.
Waarom ik voor de Hero 2 gekozen heb zijn de goede reviews op buitenlandse websites en de super scherpe filmpjes op youtube. Graag had ik hier een wifi bacpac bij gehad, maar deze komt pas in maart op de markt. Daarom maar gekozen voor een LCD schermpje.

Bestelling:
Besteld bij v-nix.nl, omdat je daar een extra accu en een 16GB class 10 sdhc kaartje er bij krijgt.
Tevens kreeg ik een 220v oplader en een 12v oplader. Ook heb ik bij V-Nix het lcd schermpje besteld.
Bij aankomst van de bestelling bevatte de doos de volgende onderdelen;
- Gopro HD hero 2 Outdoor Edition
- Mounts
- LCD scherm
- Mustang 16 GB Class 10 sdhc kaartje
- 12v oplader
- 220v oplader
- Extra deurtjes en mounts voor het LCD scherm
- Boekjes in het Engels
- Coupon code voor gratis verzenden
(zie foto 4)

Filmen:
Standaard staat de gopro hd hero 2 op de laagste stand, dus gelijk maar even op 1080p met 30fps en wide 170 graden gezet en filmen maar. Het resultaat is bij nacht nog niet echt daverend, maar dit zou aan de instellingen kunnen liggen. Het filmen overdag is erg goed. Bij voldoende zonlicht krijg je het beste resultaat.
Doordat het filmen in het donker veel ruis bevat, krijgt de GoPro HD Hero 2 op het onderdeel opnamekwaliteit 4 sterren. Voor het filmen overdag krijgt hij 5 sterren.

Resoluties;
- 1080p: 1920◊1080, 30FPS
- 960p: 1280◊960, 48FPS + 30FPS
- 720p: 1280◊720, 60FPS + 30FPS
- WVGA: 848◊480, 120FPS + 60FPS

Kijkhoek;
- 170 graden wide
- 127 graden medium
- 90 graden small

Vertekening van het beeld is goed te zien bij 170 graden wide, ook moet je bij het vasthouden goed opletten dat je, je vinger niet voor de lens houdt.
Bij een kijkhoek van 127 graden wordt de vertekening een stuk minder, maar heb je toch een redelijk goede kijkhoek.

Foto's:
Foto's gemaakt bij daglicht zijn voldoende scherp. Alleen de verhouding tussen de kwaliteit van foto's en filmpjes is naar mijns inziens niet te vergelijken. Gopro legt dan ook de nadruk op het filmen.
Resoluties bij het maken van foto's zijn;
- 11 megapixel
- 8 megapixel
- 5 megapixel
Kijkhoeken zijn hetzelfde als bij het filmen.

http://img694.imageshack.us/img694/9121/gopr0035medium.jpg
Foto gemaakt in huiskamer bij normale licht omstandigheden 's avonds. (let op foto verkleind)
Resolutie 11MP 170 graden wide

LCD scherm:
Het LCD schermpje heb ik er toch maar bij gekocht, aangezien het mij toch lastig leek als je bepaalde dingen wilt filmen je het resultaat niet direct kunt zien. Ook mede door de vertraagde uitgave van de wifi bacpac.
De verpakking van het LCD scherm was net als bij de hero 2 erg goed en bevatte alle benodigde accessoires om het setje weer compleet te maken, zoals 4 extra deurtjes (waarvan 2 waterdicht) en een nieuwe mount zodat hij toch nog op je helm past.

Levensduur batterijen:
Batterij 1 GoPro Accu eXtreme Ways
Start filmen: 09:07
Einde filmen: 10:30
Totaal aantal minuten gefilmd : 83 minuten
Batterij status is volledig opgeladen (led knippert niet meer)
Resolutie: 1080p 30fps en 170 graden (wide)
LCD scherm constant aan
Uitzicht buiten bewolkte dag (motregen)
Totale grote opname: 8,68 GB
Opmerking: Camera knipt bestanden automatisch na 34:42

Batterij 2 GoPro standaard accu
Start filmen: 11:25
Einde filmen: 13:32
Totaal aantal minuten gefilmd: 127 minuten
Batterij status is volledig opgeladen (led knippert niet meer)
Resolutie: 1080p 30fps en 170 graden (wide)
LCD scherm gaat uit na: 60 sec
Aantal keren scherm aan: 4
Uitzicht buiten bewolkte dag (motregen)
Totale grote opname: 13,4 GB
Oplaadtijd: +- 1,5 uur
Opmerking: Batterijen zijn voor 1e keer opgeladen, dus kunnen op den duur langer mee gaan.
Ook heb ik 4 keer het scherm aangedaan dus 2,5 uur zoals aangegeven door zowel V-Nix als GoPro is op en duur heel goed haalbaar.

Totale grote van opnames: 22,08 GB

Verpakking:
De Gopro Hd hero 2 en het LCD scherm zijn super goed ingepakt. Beschadigingen kunnen er in deze verpakking niet ontstaan. Het uitpakken daarentegen is vrij lastig door het betere inpak werk, maar goed dit mag de pret niet drukken uiteraard.

Gebruiksgemak:
SD Error
Bij het voor de eerste keer starten was zoals verwacht de SD error. Deze kon snel verholpen worden met de instructies die overal te vinden zijn. Na de SD error ook maar gelijk even de firmware update uitgevoerd en starten maar. Met de 2 knopjes op het toestel was het toch even zoeken naar de juiste instellingen, maar door het LCD schermpje werden het al snel 3 knopjes en waren de instellingen ook sneller te vinden.
Ondanks verwoede pogingen toch maar het boekje er bij gepakt.

Helm
Omdat ik hiervoor bijna nooit een helm op had, deze ook maar aangeschaft bij brunotti voor §40,-
Het gebruik op de helm is naar mijn mening erg makkelijk, aangezien je ook geluiden in kunt stellen waardoor je weet wanneer hij record of niet.
De Gopro HD Hero 2 met lcd is vrij zwaar voor gebruik op je helm, het lijkt mij beter om het lcd schermpje er af te halen aangezien je dan toch niets kunt zien.
Zelf heb ik de Gopro voor op mijn helm geplakt, maar het is ook mogelijk deze bovenop of zelfs aan de zijkant te monteren.

http://img32.imageshack.us/img32/8839/20120218113522small.jpg
Gopro met lcd op helm

http://img849.imageshack.us/img849/1638/20120218113624small.jpg
Gopro naast helm

Design en bouwkwaliteit:
Het design is zogezegd niet echt veranderd ten opzichte van de oudere gopro camera's, maar ondanks dat is het toch een super apparaatje. Erg klein in de hand en toch nog makkelijk te gebruiken.
De bouwkwaliteit is erg goed. De behuizing is super sterk.

Geheugen:
Om optimaal te kunnen genieten van de Gopro Hd Hero 2 is het aan te raden een class 10 sdhc kaartje aan te schaffen. Ik vindt zelf dat je minimaal een 32 GB kaartje moet hebben die ik er dan ook bij heb besteld.
Zo is bijvoorbeeld een filmpje in 1080p 30fps en wide 170 graden, na 6:35 filmen bij avondlicht al zo'n
730 MB groot. Waardoor een 16GB kaartje al na +- 150 min vol zit bij 1,85 MB/s.

Geluid:
Na een aantal keren filmen is de opnamekwaliteit van de Gopro HD Hero 2 niet slecht te noemen. Het geluid wordt opgenomen, maar is erg zacht. (Dus je boxen iets harder zetten) Voor mij hoeft een videocamera geen goed geluid te bevatten, omdat ik hier toch altijd een muziekje onder plak. Voor degene die toch goed geluid willen is het mogelijk een non-waterproof deurtje te bevestigen (hierdoor is hij niet meer waterdicht) of je kunt een externe microfoon aansluiten waarbij het non-waterproof deurtje ook benodigd is.

Bevestiging:
Qua stevigheid is hij geschikt voor meerdere sporten. (Heb hem zelf voor op mijn skihelm bevestigd)
Bevestigings opties die ik er bij heb zijn 2 gekromde mounts en 2 rechte, een hoofdband (voor als je een muts op hebt) en een band om aan je helm vast te maken (mocht je er niks op willen plakken)

Gebruik van gps logger
Inmiddels al een aantal keren gebruik gemaakt van de HD Hero 2, waarbij ik ook een leuke feature heb gevonden voor het gebruik van GPS. Door middel van de app My Tracks uit de Android market (een GPS logger) probeer ik met behulp van het programma Dashware tot het volgende resultaat te komen; http://www.youtube.com/watch?v=CAG_x24P9IY
Het is mij inmiddels gelukt om de snelheid onder het filmpje te krijgen.
Maar tot nu toe nog zonder succes de google earth fly modus kunnen omzetten naar een gauge meter zoals bovenstaande filmpje. Mocht iemand weten hoe dit moet laat het me dan even weten.

Conclusie:
De Gopro HD Hero 2 heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Echter had ik graag een verbetering van de foto's bij avondlicht gezien. Ook zou een digitale zoomfunctie niet misstaan. Al met al waar voor je geld.

Update: 05-03-2012 Wintersport:
Tijdens mijn wintersportvakantie in Zwitserland heb ik de GoPro HD Hero 2 uitgebreid kunnen testen.
Wat mij toch opvalt is de vertekening van het beeld bij 170 graden wide, daarom heb ik het grootste gedeelte gefilmd met 127 graden.
Ik heb niet hele dagen gefilmd, dus 2 accu's waren voldoende voor +- 4 uur filmen p/d

De filmpjes zijn erg scherp, maar ook erg groot. Je moet in ieder geval over een goede pc beschikken om de filmpjes te bewerken. Bij mij duurde bijvoorbeeld een filmpje dat uiteindelijk 13 minuten duurde het renderen ongeveer 3 uur. Hierbij maakte ik gebruik van Pinnacle Studio 15 HD, hier heb ik voor gekozen, omdat Studio 15 een erg makkelijke interface heeft en je hiervoor niet eerst een cursus van een week gehad te hebben zoals voor bijvoorbeeld Adobe Premier.

http://img515.imageshack.us/img515/6688/gopr0056small.jpg
Uitzicht gefotografeerd met Gopro HD Hero 2


Gefilmd in 720p 60fps stand 127 medium, gemonteerd in Pinnacle Studio 15 HD.
Filmpje zelf is niet bewerkt. Dus geen optische verbeteringen toegepast zoals bijvoorbeeld twixtor of iets dergelijks. Het filmpje heeft een lichte kwaliteitsverlies.

Update: 14-03-2012
Na een succesvolle vakantie te hebben gefilmd is het al weer tijd om vooruit te kijken.
Met een mooie visvakantie in Zweden en zomervakantie ItaliŽ in het vooruitzicht toch maar op zoek naar leuke zomer accessoires. Met name een verbeterde lens of een aantal nieuwe mounts zien er aantrekkelijk uit. Toch maar is op ebay gaan zoeken dan maar. Hier een aantal leuke dingen gevonden;

- Monopod mount met stok
- Microfoon
- Een Polar Pro Filter
- Batterij met oplader

Nu nog op zoek naar een suction cup en een duiklens zodat ik tijdens een eventuele duikvakantie bij thuiskomst niet vage beelden tegenkom die overal op youtube te zien zijn, toch zijn deze lenzen over het algemeen vrij prijzig.

Update 03-07-2012
Inmiddels zijn de vakantieplannen veranderd en ga ik 3 weken naar Turkije. Daarom ook een gopro dive housing gekocht bij WvM design. Uiteraard wordt deze uitgebreid getest in het zonnige Turkije.
Ook heb ik een floating backdoor gekocht zodat hij daar niet blijft. De dive housing ziet er in de eerste instantie goed en stevig uit en ga er dan ook vanuit dat hij mooie beelden gaat schieten.
De floating backdoor is alleen te gebruiken zonder lcd bacpac.
Zodra ik hier mee beelden van heb komt er weer een update.

Voorlopig moet je het met de beelden van gopro doen:


Inmiddels een nieuw verlanglijstje voor de volgende wintersport vakantie: een wifi bacpac.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een GoPro HD Hero2 Outdoor Edition Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (36)

Wijzig sortering
Ik heb zitten overwegen deze aan te schaffen voor mijn motor.
Wat zit er bij kwa bevestigings opties? hoe ga jij deze bijvoorbeeld gebruiken op wintersport? (neem aan op helm, en zo ja, wat is je gevoel kwa stevigheid eenmaal vastgezet)
Als je van plan bent er 1 aan te schaffen voor het gebruik op een motor, dan is het misschien verstandiger een motorsport editie te kopen. Deze dus: http://gopro.com/cameras/hd-hero2-motorsports-edition/ . Hier zitten speciale bevestigingen voor op de motor en auto bij. (Lijken mij ongeveer het zelfde) Qua stevigheid is hij zeker geschikt om mee te wintersporten. (Heb hem zelf voor op mijn helm bevestigd), maar ik durf niet te zeggen of dit ook stevig genoeg is voor op een motor.
Bevestigings opties die ik er bij heb zijn 2 gekromde mounts en 2 rechte, een hoofdband (voor als je een muts op hebt) en een band om aan je helm vast te maken (mocht je er niks op willen plakken)
Update: ik denk eigenlijk wel dat dit stevig genoeg is, want je ziet ook veel filmpjes waar ze hem gebruiken voor bijvoorbeeld skydiven. Hier worden snelheden van 200 tot 300 km per uur gehaald.

[Reactie gewijzigd door nedrut17 op 16 februari 2012 14:27]

En heb je mischien al kunnen kijken hoe batterij levensduur is?
neem aan dat die voor alle cameras hetzelfde is, als een 16gb kaart in ongeveer 2 uur vol zit, hoeft de batterij natuurlijk niet heel lang mee te gaan, maar wel handig als het een beetje acceptable duur heeft,
Nee dat heb ik nog niet kunnen testen, Daarom heb ik ook gekozen voor 2 batterijen. V-Nix geeft een levensduur aan van +- 2,5 uur per accu dus in principe zou ik ongeveer 5 uur kunnen filmen. Zodra ik hier iets meer over weet zal ik dit in mijn review vermelden. Uiteraard zal het met een lcd scherm een stuk korter zijn denk ik.

[Reactie gewijzigd door nedrut17 op 16 februari 2012 15:37]

dan zou je ook moeten aangeven op welke resolutie je hebt gefilmd :) scheelt nogal!
Gaat goed komen, dat zal inderdaad veel schelen :)
Resultaten van levensduur batterijen zijn toegevoegd.
Hey,

Ik heb braaf je updates zitten lezen,
Is er mischien kans dat je een stukje van je wintersport acties laat zien?
Hey,

Ik heb braaf je updates zitten lezen,
Is er mischien kans dat je een stukje van je wintersport acties laat zien?
Toegevoegd, leuk dat je alle updates netjes volgt!
Scherm heeft zeer zeker een toegevoegde waarde boven het origineel. Blijven ideale camera's voor bij zowat iedere sport, hebben zelf afgelopen zomervakantie in les deux alps leuke downhill-filmpjes geschoten en ook wat snowboard-runs.
Het scherm heeft inderdaad toegevoegde waarde, met name bij de zomershots. Tijdens mijn wintersport vakantie heb ik er niet veel gebruik van gemaakt, omdat er alleen maar extra gewicht op je hoofd rust en je bij een helm mount toch niet op het scherm kunt kijken. Voor een wintersport vakantie heb je meer aan de wifi bacpac naar mijn mening.
Dat de 170 graden behoorlijke vervorming heeft is natuurlijk duidelijk. Ik vind dit ook eigenlijk de charme van dit type camera, stoort mij totaal niet. Met 127 graden heb je inderdaad een stuk minder vervorming en toch nog een behoorlijke beeldhoek tov traditionele HD camera's.

HD bestanden zijn inderdaad groot, ook mijn andere gewone HD camera heeft dit, heb er zelfs een nieuwe mac voor gekocht, goed excuus dacht ik zo...

Hier hebben ze trouwens mooie aanbiedingen en alle soorten camera's en accessoires!
http://shop.wvm-design.co...gorie/17-gopro-hd-cameras
Daar ben ik het helmaal mee eens, zijn inderdaad goede aanbiedingen! Als je dan een 32 GB kaartje op ebay koopt ben je §50,- goedkoper uit.
Helaas heb ik hem al gekocht..........
32GB Class 10 kost daar ook maar § 29.50 ;)
Dat is een 16 GB ex verzendkosten. En als we toch reclame gaan maken ;) ;
http://www.ebay.nl/itm/23...1439.l2649#ht_1716wt_1138
Bij grotere bestanden beter dan de 16GB mustang.

[Reactie gewijzigd door nedrut17 op 6 maart 2012 12:18]

Goh is inderdaad 16GB ik heb dat voor een 32GB betaald bij hem. Verdiende hij blijkbaar te weinig op :)

[Reactie gewijzigd door djeck op 6 maart 2012 13:06]

Het filmpje heeft trouwens een lichte kwaliteitsverlies.
Wil je de kopjes even tussen de b /b Zetten (wel even [ ] en voor de b en na de b en voor de /b en na de /b

[Reactie gewijzigd door Nivida_intel op 15 februari 2012 10:40]

oke

[Reactie gewijzigd door nedrut17 op 15 februari 2012 10:50]

[ ] die moet je er achter zetten en ervoor
Zit het LCD-schermpje ook binnen de behuizing of is het geheel niet meer waterdicht als je het LCD-schermpje erop hebt.
Bij het LCD schermpje krijg je zoals te zien op foto 3, 4 extra deurtjes.
Elk deurtje heeft zo zijn eigen functie, maar er zijn er hier 2 van die waterdicht zijn.
1 normale en 1 voor op je pols.
Nette Review, goed dat je hem ook steeds bijwerkt! Nog een paar kleine vraagjes
  • Kan je met het schermpje ook filmpjes verwijderen eigenlijk?
  • En Heb je ook een testje gedaan mbt de batterijduur zonder schermpje?
Bedankt hoor! Je kan met het schermpje inderdaad filmpjes en foto's verwijderen.
Ik heb nog geen test gedaan zonder schermpje, maar de batterij duur zal denk ik 10 minuten langer zijn bij de test waar ik 4 keer het schermpje heb aangedaan.
Tijdens mijn wintersport vakantie ga ik hem zonder LCD gebruiken, dus dan zal ik de levensduur ook vermelden.
Als je nog andere vragen hebt stel ze gerust!

[Reactie gewijzigd door nedrut17 op 21 februari 2012 11:13]

Leuke review. Ook alle lof voor je up-dates.

De vervorming valt me toch wel een beetje tegen. Zijn er nog mogelijkheden dat je dat automatisch kunt laten corrigeren? Wat me wel opvalt is dat de camera de WB keurig voor elkaar heeft (was me ook al bij eerdere filmpjes opgevallen).

Ik kan het natuurlijk opzoeken, maar makkelijker is het om het even te vragen: wat was je nu in het totaal kwijt aan deze (complete) set?

Een filmpje met een kijkhoek van 90 graden zou ik ook nog eens graag willen zien. Om te kijken wat er met de vervormingen gebeurd.

Bedankt voor je review.

P.S.: Nog wel een paar extra skilesjes nemen hŤ :p.
Dank u! Volgens mij is het met Pinnacle en andere video editing programma's mogelijk deze vervormingen te corrigeren. Wat betreft de 90 graden stand: Deze heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ik heb de camera ook gekocht om zijn brede kijkhoek, aangezien er niet veel andere camera's zijn die de zelfde kijkhoek hebben en ook nog eens in full hd kunnen filmen.

Voor de complete set was ik §450,- kwijt. Daarnaast heb ik nog een sd kaartje op ebay gekocht voor §25,- (32GB class 10).

Wat betreft die extra skilesjes: Laten ze eerst maar eens met de pistebully over de piste gaan (zwarte) :*) Ook een punt voor camera producenten. Zou wel is meer diepte in mijn video's willen zien. natuurlijk wel mogelijk met een 3d systeem van GoPro _/-\o_

edit: test gevonden; http://www.youtube.com/watch?v=Ryn9PuMbQ4M

[Reactie gewijzigd door nedrut17 op 5 maart 2012 14:26]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*