Een USB stick... wat valt daar over te zeggen behalve de snelheid en degelijkheid?
Gebruik
Ik gebruik de stick voornamelijk om films & series te bekijken op mijn HCS. Avi's, MKV's etc. alles staat er op. Een grootte van 16GB was dan ook zeker niet teveel

De snelheid van de stick was belangrijk aangezien ik dagelijks files zou transferen. Daarnaast een beetje betrouwbaar merk en een fatsoenlijke prijs (dus geen snelle Survivor stick voor veel te veel geld).
Na enige zoektocht leek me deze A-Data S101 16GB een goede keus.
Snelheid
De USB stick zit bij grote transfers rond de 15mb/s write. Bij kleine(re) files zit de snelheid rond de ruim 10mb/s. Hierdoor worden filmpjes in een paar seconden (of minuten) getransferd waarnaar ik weer verder kan gaan kijken op de tv

Zeker in vergelijking tot mijn vorige stick is dit een verademing (2mb/s write).
Betrouwbaarheid
De S101 heeft mij nog niet teleurgesteld. Wanneer je de stick net in je handen hebt merk je op dat het een erg klein stickje is én dat de USB sleuf gehalveerd is qua dikte. Hierdoor klikt de stick in slechts 1 helft van de USB slot. Duidelijker kan ik het niet uitleggen, dus hier een afbeelding:
De eerste keer in je handen lijkt het een slap stickje die erg breekbaar is, maar na enkele maanden in gebruik kan ik niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk het geval is.
ADATA verwacht hierbij dat haar stick goed genoeg is om jaren mee te gaan. Volgens ADATA is de stick door het COB proces van hoge kwaliteit en hoogst betrouwbaar. Op de S101 ontvang je van ADATA dan ook Lifetime garantie.
Uiterlijk
De stick is van buiten zwart, waarbij het merk met het model (S101) op een glossy stukje zijn gedrukt. Aan de rechterkant van de stick bevindt zich een gaatje om zo'n touwtje (is daar een naam voor?) doorheen te drukken. En aan de linkerkant bevindt zich de USB (COB), Aan de onderkant bevindt zich de schuif die de USB naar binnen en buiten kan schuiven. Dit werkt op zich prima, met uitzondering van het feit dat ik het soms enigszins vreemd vind aanvoelen en denk dat het niet goed schuift.
Werkelijke grootte
Naar aanleiding van TERW_DAN heb ik de grootte van de stick gescreenshot
Prijs
Ik betaalde minder dan 25 euro voor een 16GB stickje met een write snelheid van circa 15mb/s en een read van 30mb/s. Naar mijn mening geen slechte deal.
Edit 1: Op verzoek van TERW_DAN extra informatie toegevoegd
Edit 2: Review uitgebreid