Dell UltraSharp 2405FPW Zwart Review

29 augustus 2007, laatste update op 16 augustus 2011, 1.622 views Rapporteer

De Dell Ultrasharp 2405FPW is dé troef van Dell in het grote-TFT-segment. Door een actie waarbij (onbedoeld?) het 2e scherm voor de halve prijs werd geleverd kon ik voor de prijs van een concurrerend 23"-scherm twee 24-inchers op de kop tikken. Daar heb ik tot nu toe geen spijt van gehad.
De featureset is perfect. Veel aansluitingen, de mogelijkheid tot picture-in-picture, een 5in1-cardreader en 4 USB-poorten maken van dit scherm een prima keuze. Speakers zitten er niet op maar die wil je ook niet. Nu blijft de vormgeving nog redelijk elegant voor zo'n monsterlijk formaat. Er zit ook een pivotstand op maar die is eigenlijk overbodig. Bij het kantelen van het scherm wordt hij veel te hoog en dat kijkt niet prettig.
De...

Pluspunten

• Veruit de beste prijs-kwaliteitverhouding voor widescreen TFT's, of uberhaupt voor elke 20"+ TFT for that matter. Prima featureset, voor een TFT uitermate goede beeldkwaliteit, strakke vormgeving.

Minpunten

• Geen

De beeldkwaliteit is de beste die ik tot nu toe van een TFT heb gezien. De kleurweergave is prima (hoewel het scherm standaard wat te fel staat afgesteld) en het zwart benaderd echt zwart zeer dicht. Tot nu toe zijn er ook geen dode pixels, wat bij zo'n formaat paneel een extra pluim voor Samsung (de panelenbakker) is.

Update: na 2,5 jaar lang 8 uur per dag nonstop gebruik nog altijd 'going strong'. Er zijn inmiddels wel TFT's met een betere kleurenweergave en ook de vormgeving is wa sierlijker geworden, maar ze bevallen bij dagelijks zeer intensief gebruik nog altijd uitstekend.

Heb jij ook een Dell UltraSharp 2405FPW Zwart?

Hoeveel heeft die dualscreen set-up je daar gekocht? :)
Volgende keer met Dual screen wallpaper? ;)

[Reactie gewijzigd door PEPPI op 25 juli 2024 15:03]

Ben ook nog in het bezit van dit scherm. Voldoet nog steeds prima ben er erg tevreden over, kleuren doen het goed, geen dode pixels etc...