Bekijk alle reviews

AMD FX-8150 Black Edition Review

0
KiLLerBoy_001 29 januari 2012, laatste update op 29 januari 2012, 5.848 views

AMD FX-8150 Black Edition

Pluspunten

  • Feiloze samenwerking met 1866 Geheugen.
  • Lage warmteproductie ( in mijn geval met waterkoeling Thermaltake Big water)

Minpunten

  • Slecht support onder OS (verlies van ongeveer 10% van de kracht van dit monster door nieuwe architecture )

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Ondank het feit dat deze processor nog niet optimaal presteert zonder de patch van microsoft. Is dit naar mijn mening zeker een processor om nog verwachtingen van te gaan krijgen.

Naar de opbouw van mijn systeem waarin deze processor op een “Asus Sabertooth 990FX” rust ondersteund met 8GB op 1866 Vindt ik dit zeker een fin systeem om mee te werken ( met een hoge stoer doen factor :P " kijk mijn 8 cores ")

Waarin in mijn geval dit systeem gebruikt wordt voor vooral 3D modeling en het testen hiervan = Gaming
doet deze processor alles wat deze naar mijn verwachting dient te doen en meer dan dat.

Ik vindt dat AMD een goede keuze heeft gemaakt M.B.T de naam "Bulldozer" aangezien dit echt een vrij duidelijke Beschrijving geeft van deze processor ( Misschien niet de allersnelste processor maar laat zich door niks en niemand stoppen hij ramt gewoon door Waarin deze alle andere aan de kant schuift en/of douwt en deze hierdoor alsnog aan de top zal eindigen. )

Fijne vindt ik onder ander de standaard ondersteuning voor 1866 Geheugen dit werkt dan ook zonder problemen.

Conclusie : helle goede processor Bijna te goed voor wat ik ermee doe en zo zie ik het graag. Congratz naar AMD voor het afleveren van nogmaals perfect werk ben ook niet anders van ze gewend.


A4L ( AMD 4 Life )

( zal vanavond een uitbreiding doen op de review M.B.T Statistieken in mijn geval )

Heb jij ook een AMD FX-8150 Black Edition?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (14)

Wijzig sortering
Onder win8 schijnen ze wel perfect te werken, dus duimen dat de Beta stabiel is. De preview is iig zwaar instabiel.
Reageer
Je zegt: "zonder de patch van microsoft", maar welke bedoel je hiermee?

Zowel in december als onlangs is er een patch uitgekomen voor bulldozer...

Misschien een review, als ik dat zo mag zeggen, die je nog uit kan breiden. Er staat eigenlijk iets dat zo kort is nu, dat je de proc er mee tekort doet ;)
- welke waterkoeling gebruik je?
- iets meer onderbouwing van de beoordelings-sterren?
- heb je m nog getest / wat voor manier gebruik je de computer (games, videobewerking.....)
- spellingscheck?

edit: fout in spelling 8)7

[Reactie gewijzigd door Bluepenguin op 29 januari 2012 13:00]

Reageer
deze chip zal nooit sneller worden met patches.
Reageer
Anoniem: 382150
@stewie6 april 2012 04:18
Kan je dat ook onderbouwen???/ je roept weer onizn als je t niet kan onderbouwen.
Reageer
als zelfs de vorige generatie 6 core sneller is met windows 8 dan de bulldozer, dan is dat genoeg onderbouwing.
google alle benchmarks van Linux/Unix tot windows 8, en je ziet dat het niet aan de software ligt.

de generatie hierna zal zeker 2x sneller wezen dan zowel deze als de sandy bridge, maar is gewoon iets grondig mis in de pipeline en caching van deze chip (wat in de generatie hierna dus gefixed wordt)
Reageer
Anoniem: 382150
@stewie9 april 2012 02:40
Ik ken alle benches en weet dat allemaal, t is alleen dat je dingen roept zonder onderbouwing.
verder heb je helemaal gelijk
Reageer
genoeg onderbouwing, ik snap alleen niet waarom je denkt dat patches dingen sneller zal maken?
het is duidelijk dat er met de scheduler patches geen gigantisch performance winst er uit weet te halen, zowel onder windows7 als windows8.

je kan geen chip fixen met software.

[Reactie gewijzigd door stewie op 11 april 2012 04:25]

Reageer
dit kun je niet fixen met patches.
http://www.anandtech.com/...eview-amd-fx8150-tested/5
http://www.anandtech.com/...eview-amd-fx8150-tested/6
http://www.anandtech.com/...eview-amd-fx8150-tested/7

en het stroom verbruikt qua performance is ook echt niet goed te praten:
http://www.anandtech.com/...eview-amd-fx8150-tested/9

[Reactie gewijzigd door stewie op 7 april 2012 20:12]

Reageer
die patches voor windows 7, zouden die ook werken voor de Valencia cpu's?? Het is ten slotte de opteron versie van de 81xx/61xx, naar gelang hoeveel cores je hebt natuurlijk.
Reageer
Anoniem: 460046
23 mei 2012 17:37
Deze chip is veel beter dan de i5-2500k zelfs nog beter dan de Intel Core i7-2670QM en dan hebben we het nog niet eens over de 2 turbo modes:
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
http://www.cpubenchmark.n...pu=AMD+FX-8150+Eight-Core
Reageer
Het selecteren van een benchmark waarbij deze cpu de intel tegenhanger verslaat geeft natuurlijk een vertekend beeld ;)
Reageer
De QM in de naam van de i7 duidt er op dat het over een cpu voor een mobiel apparaat gaat. Dit is dus een beetje appels met eieren vergelijken. Dan moet je 'm bijvoorbeeld ook tegenover de i7 2600k zetten.
Los daarvan is die benchmark van Passmark idd grappig om cpu's met elkaar te kunnen vergelijken, maar het zegt in principe ook niet alles. Het hangt gewoon sterk af van de doeleinden waarvoor je de cpu wil gebruiken hoe goed hij presteert. Wanneer je puur kijkt naar gamen zal de 2600k betere prestaties weten neer te zetten dan de fx-8150, maar dat neemt niet weg dat de fx-8150 op andere vlakken beter kan presteren dan de i7 2600k.
Reageer
Anoniem: 460046
@kjtm5 mei 2013 13:24
Ja jullie hebben gelijk ik heb toch maar een Intel gekocht (3770k) :D

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 460046 op 5 mei 2013 13:24]

Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee