Even een korte review voor mensen die geen uitgebreide beoordeling hoeven te zien, maar zich gewoon afvragen: werkt dat nou, zo'n goedkoop ding? Het antwoord is: ja!
Aanleiding:
Mijn zo-goedkoop-mogelijk-zelfbouw-pc zat nog geen WiFi. Aangezien ik geen kabels door het huis wilde trekken, moest er dus een WiFi adapter / kaartje komen. Van hetzelfde merk als dit kaartje, was er ook een
USB-stick te krijgen voor dezelfde prijs (bij de MyCom althans). Hoewel die het voordeel heeft dat hij m.b.v. een kabeltje op een betere plek kan worden gehangen, had ik een robuuster gevoel bij een ingebouwd kaartje. En bovendien kon ik het PCI-e -slot wel missen en de USB-poort kan ik nog voor veel andere dingen gebruiken.
Installatie
In het doosje zat behalve het kaartje nog een kleine antenne (~10cm) en een installatie cd-rom. Ik had het kaartje ingebouwd voordat ik Windows7 ging installeren en de cd-rom heb ik in het geheel niet nodig gehad. Zonder opmerkingen te maken over de hardware, vroeg Windows welk draadloos netwerk van mij was. Helemaal mooi dus!
Bereik
Hier kan ik alleen een oordeel vanuit de huidige opstelling van mijn PC en draadloze modem geven.
ik heb het Tele2 modem DV-2020. Deze staat in een meterkast met een houten deur. De meterkast staat naast de trap richting de eerste verdieping. Aan de andere kant van de muur waar de trap eindigt staat mijn PC. de afstand in rechte lijn is zo'n 5 meter denk ik en er zitten dus een binnenmuur en houten deur tussen.
Een behoorlijk optimale situatie dus. De verbinding is tot nu toe altijd prima: Het maximale aantal streepjes en soms eentje lager. Maar ik heb tot op heden geen verbindingsproblemen of snelheidsverlies ervaren.
Voor mijn situatie een prima kaartje voor zijn geld. Maar ik gebruik hem wel in 'ideale omstandigheden'.