Apple iPhone 4S 16GB Zwart Review

7 november 2011, laatste update op 7 november 2011, 1.916 views Rapporteer

Kort na aanschaf van een iPhone 4 (telefoon voor vriendin) nu de 4S.
Ik ben dus in 2 maanden van de 3GS naar de 4 en toen naar de 4S gegaan. Ik geef mijn 4s niet meer af voor een 4, ik zou gek worden. Het snelheidsverschil is veel te groot. Alles is net even meer 'snappy', snel, fris. Dubbel zo snel als ik het vergelijk. Dus een halve seconde (incl fade/flip whatever 'overgang' van het OS) in plaats van een hele. Dat is enorm in de computertijd.

Pluspunten

• Zeer goede foto-camera,
  • Full HD filmen,
  • Gigantisch snel / 'snappy'
  • Goede batterij

Minpunten

• aan de prijzige kant voor sommigen, maar ik vind het elke cent waard voor de kwaliteit.

Kort na aanschaf van een iPhone 4 (telefoon voor vriendin) nu de 4S.

Is er verder iets veranderd? Nee en ja. Op het oog is het exact dezelfde telefoon. Pas als je echt dichterbij kijkt zie je dat de antenne (rondom) iets anders geplaatst is en dat de camera er iets anders uitziet. Materiaal is hetzelfde en het scherm is ook 100% hetzelfde. (maar met de huidige ppi is dat absoluut geen straf; er is naar mijn mening voor het oog nog steeds geen mooier scherm) Een andere hele kleine aanpassing is dat het 'mute' schuifje links nu een paar mm omlaag geplaatst is.

Waar ik me het meeste bij ergerde was het opstarten van de camera bij de 4 (maak vaak snel 'even' een foto) en dat is nu absoluut verholpen door zowel een snellere camera als een snellere telefoon en dat nu de camera beter toegankelijk is vanuit het lockscreen. De iOS5 veranderen zijn net als die van de telefoon zelf niet direct op het oog te spotten en komen pas naar voren als je hem echt gaat gebruiken. Alles is goed geïntegreerd.

De batterij werkt naar mijn idee veel beter dan die van de 3GS en de 4. En dat vind ik knap, zeker als je kijkt naar de performanceboost! Hij laad wel iets langzamer naar mijn idee, maar dat zou niet gek zijn als hij ook daadwerkelijk een groter vermogen/capaciteit heeft. Het is jammer dat sommige mensen problemen met de batterij hebben (veroorzaakt door het OS waarschijnlijk) maar ik heb er GEEN last van gelukkig.

Siri is mijn beste vriend geworden en ik heb er echt enorme lol mee, maar het werkt ook gewoon echt goed (in het engels) Even een timer of wekker zetten, even een note maken, even een reminder instellen. No problemo. The meaning of life, zelfs die weet ze. Of even iets omrekenen, van Yen naar Dollar, van kilo naar LBS. Verkeer werkt alleen nog maar in Amerika, maar wat ik heb getest (zoals 'i need to vind a tattoo parlor in New York') werkt geweldig. De persoonlijkheid is heerlijk brutaal en humoristisch. Kortol: enorm veel potentieel voor een vroege beta. Dit is de toekomst.

Nog even over iTunes: Dat is vrijwel niet meer nodig. Niet om te activeren, niet om te backuppen. iCloud is het woord en het werk goed (en vanzelf, 1x aanzetten daarna automagisch terwijl hij aan de stroom zit snachts)

Ik ben nog nooit zo blij met een device geweest.

Heb jij ook een Apple iPhone 4S 16GB Zwart?

Een boel ik, mijn mening, mijn idee, wat ik heb getest.

Wil absoluut niet je enthousiasme de grond in boren, maar laat het dan gewoon bij een korte review, dit is totaal geen onderbouwing. De enige feiten die je presenteert is dat de antenne verplaatst is, en dat Siri werkt.

Laat is wat harde feiten zien waarom het nuttig is om van een 3gs of 4 naar een 4s te upgraden. Er zijn maar weinig mensen die dat laatste gedaan hebben. Misschien dat je meer mensen kunt overtuigen van je enthousiasme op deze manier?
Wil je nou zeggen dat ik in mijn review mijn mening en mijn ervaring over hoe iets werkt niet thuishoort? Dat is juist de essentie. Wat voor feiten wil je dat ik presenteer? Metingen, benchmarks? Het gaat er toch om of het werkt en hoe het voelt, en niet of ik met een stopwatch ernaast mijn gelijk kan bewijzen. Mijn ervaringen Dat zijn feiten. Mijn accu werkt wel goed, en gaat uren en uren mee. Dat verzin ik toch niet, dus meld ik dat. Er komen betere fotos uit de camera en hij start sneller op. Dat is een review. Je test iets en je meld het resultaat.

Of het het waard is om te upgraden is persoonlijk natuurlijk.

Als je iemand bent zoals ik waar de telefoon zowat is vastgegegroeid in je handpalm dan zijn de verschillen kwa snelheid absoluut direct merkbaar en het geld waard. De wat meer casual gebruiker zal de snelheid minder snel merken.

Tweakers tweaken/ overclocken hun videokaart voor enkele procenten snelheidswinst. In het geval van de overstap 4 naar 4S dit is een verdubbeling voor het gevoel en ook kwa benchmarks (die je vind op andere techsites).

Hoe kom je er dan in bij dat dit het niet waard zou zijn qua vooruitgang?? 8)7

[Reactie gewijzigd door Collaborator op 23 juli 2024 00:02]

Mijn ervaring met deze review is anders dat hij zwaar belabberd is, en bij deze dus ook een feit. Bedoel je zoiets?

Wat een onzin, dat je een mening hebt mag uiteraard. En dat je deze mee neemt in de review; hartstikke goed. Maar wat wij graag willen zien is een onderbouwing van jou onderbuikgevoelens.

Tweakers voeren een (gratis) overclock uit op hun spullen om de potentie die er in zit, eruit te halen. Vannuit een tweakers perspectief zou je juist meer waar voor je geld krijgen bij een iPhone 4 maar blijkbaar is het voor jou een wereld van verschil; onderbouw dit dan dus even. Want daar ben ik wel benieuwd naar. Dus hoeveel "seconden" of wat dan ook levert dit je op bij dagelijkse handelingen?
Ik geef in de review al duidelijk aan het ongeveer dubbel zo snel gaat, what more can i say? Geen hele seconde maar een halve seconde. Dat is toch simpel te extrapoleren naar andere handelingen. Moet ik dat gaan onderbouwen? Hoe zie je dat voor je. Ik ga geen exel-sheet aanmaken voor elke kleine handeling 8)7 omdat jij dat zo graag wilt weten. Dat is een user-review die ik plaats om mijn ervaring te delen. Als ik zeg dat ie in mijn ervaring sneller, langer meegaat en mooiere fotos maakt is dan zal hij dat wel zo zijn, waarom zou ik het anders zeggen?

Ik werk niet voor een website om producten te reviewen, dan mag je misschien wat meer technische/cijfertjes diepgang in een review verwachten, maar dit gaat om mijn ervaringen. Dat JIJ dat niet uitgebreid genoeg vind is dat dikke pech en doet daarnaast ook niks af van de kwaliteit ervan.

Wat wel kan is dat jij de batterij waardeloos vind omdat hij binnen een uurtje leegloopt, tsja dan zal dat zo zijn in jouw geval. Als dat jouw ervaring met een product dan is dat zo.

Wat mensen wel willen weten is of het sneller is. En ja dat is het. Veel sneller? Ja, dubbel zo snel ongeveer, en in games nog veel veel sneller en mooier (iPad 2 kwaliteit). (voor de getalletjes > benchmarks) Dit gaat om mijn ervaring en ik begrijp werkelijk niet waar je je druk om maakt.
Nee dat begrijp ik ook niet.

Jammer. En sommige mensen schrijven een review omdat ze graag ook mensen enthousiast maken over een product of een hoge review score willen behalen. Jij blijkbaar om je fanboy achtige 8)7 mening door te drijven.
Ik schrijf een review om mijn ervaring (in dit geval positief) te delen. Ik wil er helemaal niks mee bereiken, wel om een eerlijk beeld te geven door mijn persoonlijke ervaringen te delen.

En daar is mis mee? Als jij geen fatsoenlijk voorbeeld geeft wat er mis is, behalve dat jij cijfertjes wilt zien dan houd het snel op. Het klinkt vooral alsof jij het niet er mee eens bent dat de telefoon goed is en jij jouw mening door wilt drukken door die van mij als ongeldig te verklaren.

En je gaat lopen trollen dan zal ik je al helemaal serieus nemen :z Kinderachtig!

[Reactie gewijzigd door Collaborator op 23 juli 2024 00:02]

tja je bent heel happy zo te zien (was ik ook toe in hem uitpakte), maar het verschil is slechts marginaal en het accuverbruik ligt fors hoger en aangezien ze beiden dezelfde accu hebben qua capaciteit... lees alle klachten maar, ik heb er zelf ook last van en baal er ook van dat ik hem niet kan jailbreaken dus gebruik daarom ik toch dagelijks mijn iphone 4. Meestal zit je oude iphone 4 ook vol met apps en dat maakt hem in vergelijking met de schone 4s nog wat langzamer, test hem maar zonder apps en je zult zien dat het verschil slechts marginaal is

maar goed, ik wil je blijdschap met je nieuwe speeltje niet verpesten, het is maar dat ik mijn iphone 4s redelijk goedkoop, 50 euro extra, kon kopen bij de verkoop van een nieuwe iphone 4 die ik via een abo verlenging had gekregen een week geleden, maar echt waard is het niet. Vooral batterijverbruik en het niet untethered kunnen jailbreaken werkt fors in het nadeel van de 4s.

zie: http://www.youtube.com/watch?v=oo2DWYVhVEw

[Reactie gewijzigd door danda op 23 juli 2024 00:02]

Tuurlijk, jij weet beter dan ikzelf of de accu wel of niet uren meegaat. Ik heb hem toch zelf hier. Wat heeft het voor nut om mij te gaan overtuigen of iets wel of niet werkt? Ik heb hem toch al en ik meld dat het wel werkt bij mij

Mijn 4 en 4S heb ik hier de hele dag naast elkaar en ik merk het absoluut, er staat precies hetzelfde op kwa apps: beide helemaal vol. Zoals ik al zei: jij hoeft mij niet er van proberen te overtuigen of hij wel of niet fijn werkt 8)7

Dat er mensen zijn die dit anders ervaren, of zelfs technische problemen hebben is heel vervelend, maar dat is een kleine groep en ik hoor daar (gelukkig) niet bij.

Of je hem kan jailbreaken is natuurlijk een non-argument, dat is niet officieel/ondersteund en het is niet iets dat ik wens te doen (ik koop mijn apps gewoon, en mis geen functies in het OS)

[Reactie gewijzigd door Collaborator op 23 juli 2024 00:02]

Wat ik niet snap ''Siri is mijn beste vriend geworden '' wat is het verschil nu met Vlingo die ook al een tijdje besta?

Siri mag dan wel grappig zijn maar dat verveelt al na een paar keer.

Wat ik nu graag wil weten wat maakt Siri beter dan Vlingo
Ik heb geen idee. Ik heb geen Android Phone (ik moet er niet aan denken) Jij vind het misschien snel vervelen, maar ik heb letterlijk uren zitten lullen en blijf nieuwe dingen ontdekken. Heb je Siri zelf? Siri is natuurlijk, Siri is vloeiend, Siri is logisch. Het werkt niet alleen technisch, het WERKT.

Er zullen ook steeds meer en betere reply's/zinnetjes komen. Zoals gezegd het is nog een beta, maar ik vind het nu al zeer indrukwekkend en absoluut geen one-trick-pony.
Niet alleen deze reactie, maar je hele review komt mij wat vooringenomen over. Een review is veel meer een objectieve beschrijving van het apparaat dat je gebruikt. En ja, daar horen zeker eigen ervaringen bij, maar je onderbouwt nergens en dat is jammer. Siri werkt zeg je? Kijk voor de gein eens op whysiriwhy.com. Grappige site, waaruit blijkt dat Siri, hoewel het humor heeft, toch niet echt werkt.
ach hij is heel blij met zijn iphone 4s, laat hem
Ik ben wat minder blij met de 4s (ben eenmaal een tweaker, dus hij moet voor mij te jailbreaken zijn)
Zolang hij niet te jailbreaken valt en de battery-bug niet is verholpen (het uitzetten van allerlei synchro en locatie-gebeuren om net een werkdag vol te houden vind ik geen oplossing), blijf ik met veel plezier mijn iphone 4 gebruiken en blijft de iphone 4s lekker in zijn boxje te rusten.

Maar ik heb hoop dat die unthethered jailbreak er komt, maar vind het wel lang duren (zou het echt niet mogelijk zijn.....)