Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

HP Pavilion DV9396EA Review

+1
manuarmata 23 juli 2009, 6.752 views

HP Pavilion DV9396EA

Pluspunten

  • Compleet
  • Mooi
  • Snel

Minpunten

  • Niet goedkoop
  • Geen papieren handleiding en vista CD
  • Norton 30 dagen trial viruskiller.
  • Levensverwachting van 2 jaar, ontworpen als wegwerpproduct.
  • Fabrikant staat niet achter zijn product.

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 1
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
-----------------------------------------------------------------------
Waarschuwing voor je dit leest, HP DV9000 kamt omwille van zijn ontwerp met oververhittingsproblemen, als je niet net als ik wil eindigen met een dure presse papier. koop je best een laptop van een ander merk dat een dekseltje voorziet aan de blazer zodat je die kunt uitkuisen.
-----------------------------------------------------------------------



De HP Pavilion dv9396ea heb ik half mei 2007 aangekocht na grondige research en was zeker geen impulsaankoop. Om maar duidelijk te stellen dat bij een vergelijkmet de concurrentie deze laptop er wat mij betreft op papier goed uitkomt. De verwachtingen waren dan ook erg hoog evenals de eisen die ik stelde aan een nieuwe laptop. hij moest een destop én laptop vervangen, spelletjes aankunnen,een duurzame bouw hebben, linux kunnen draaien in dualboot, een intel core 2 duo processor van min. 1.8 Ghz, Nvidia 7600 go,1gb ram bevatten. mijn budget was oorspronklijk 1500 euro. met 1700 euro zat ik daar dus ruim boven maar deze computer voldeed dan ook aan alle eisen en deed daar zelfs nog een flinke schep bovenop. Om precies te zijn een core2 duo 7200 processor van 2 Ghz met 4 mb cache, een geforce go 7600 met 512 ipv de gebruiklijke 256 mb ram. maar liefst 2 harde schijven van elk 160 GB, 2GB ram en een overdaad aan extra's zoals bluetooth, een afstandsbediening, een 1.3 megapixel webcam, multimediatoetsen, Alle denkbare aansluitingen, een lightscribe DVDrom en WLAN.

Een thuisgekomen en de opvallend sobere doos geopend viel mij het schril contrast op tussen de mooi afgewerkte fraaie laptop en de ronduit belabberde documentatie. geen handleiding, geen cd's ik moest zelf uitvissen hoe de laptop open ging wan dit stond nergens beschreven. Het klinkt belachelijk maar wie twee schuifschakelaars op het deksel verwach komt bedrogen uit en de drukknop onderaan is zo goed geintegreerd in het ontwerp dat ik toch twee minuten zoet was. eens de computer aangezert begint de installatie van het bijgeleverde OS Windows vista home premium. Dit duurt behoorlijk lang en gaat via een soort van backupprogramma. Geen CD's nodig dus, die kan je wel zelf branden maar tegen dat je die ooit nodig hebt bestaat het risico dat de dvd onlaasbaar is geworden. eens de installatie achter de rug start vista op met alles kant en klaar geconfigureerd. da's dan het enige voordeel van dit systeem. De desktop wordt getooid met een arsenaal nutteloze iconen waarvan de meest irritante je meteen aanspoort norton te kopen. alsof je na een uitgave van 1700 eur hierop zit te wachten. de hele norton zooi heb ik er meteen afgegooid en vervangen door het lichtere, efficientere avast antivirus dat bovendien gratis is. Dit werkt prima. verder meteen open office erop gezet ter aanvulling van het erg karige MS Works dat wordt meegeleverd. in combinatie met Vista presteert de HP prima, Met zo'n zware en dure laptop verwacht je vlot te werken en dat is ook het geval. Vista kan bekoren door zijn eigentijds uiterlijk en sterk verbeterde basissoftware. aleen de iets oudere spelletje geven wat moeilijkheden en dat is spijtig. maar ik verwacht dat dit wel zal beteren.
Het toetsenbord is prima en de multimediatoetsen zijn tiptoetsen, erg futuristish en het werkt verassend fijn. De algemene vormgeving is erg mooi, het is nog geen apple maar de zwarte pianolak heeft stijl.

Ik ben over het algemeen erg tevreden met de aankoop en de 200 euro bovenop mijn budget zijn goed gespendeerd want deze laptop is zo kompleet dat ik de eerrste jaren geen upgrade nodig zal hebben.

Een topper van HP en een aanrader voor wie wat beter dan het gemiddelde wil.


22 mei 2008,

Ondertussen zijn we een jaartje later en de notebook heeft totnogtoe geen enkel probleem vertoond en draait zelfs nog met de eerste OS installatie. een jaar zonder herinstallatie van het OS en zonder één virusinfectie is een record voor mij. Hier wordt het verschil Vista - XP langzaam duidelijk.
Wat echter het meest opvalt is de enorme slijtvastheid, ik gebruik hem dagelijks en alles ziet er nog uit alsof hij net uit de doos komt. de toetsen van het toetsenbord en de touchpad zijn nog mooi mat en vertonen nog geen sporen van het overigens vrij intensieve gebruik. ook de typische imprint lak vertoont nog nergens een kras al gebied de eerlijkheid mij er bij te vermelden dat ik veel zorg draag voor mijn dure investering.

28 november 2008,

De HP legt nog steeds een foutloos parcours af, nog steeds de originele vista installatie ondertussen geflankeerd door ubuntu in een dualboot opstelling. de batterijduur is wel al wat minder dan in het begin.

3 juli 2009,

De batterij is op sterven na dood.
Voor de rest draait hij nog steeds probleemloos met de eerste vista installatie.
Nog steeds geen slijtagesporen.

17 juli 2009

Een zwarte dag,

Garantie is twee maand verlopen, Videokaart heeft de geest gegeven en HP krijgt aleen maar het woord "spijtig" over zijn lippen. na 2 jaar en 2 maand is het sprookje uit. dit is geen levensverwachting voor een laptop van 1700 euro. De oorzaak ligt aan een ontwerpfout. De communicatie met HP is nog lopende, Ik hou julle op de hoogte. Voor mij krijgt de laptop nu een dikke 0. Wegwerprommel !

23 juli 2009

De manier waarop ik door de garantiedienst werd aangesproken was zo arrogant dat ik er van gedegouteerd ben, "Hoezo meneer in een computer kan helemaal geen stof komen" denken die nu dat ik achterlijk ben ofzo. ik ben blijkbaar een aleenstaand geval met mijn oververhitting. Ik heb gewoon pech da's alles. ja natuurlijk. het internet staat bol van de klachten. bijgesloten de briefwisseling met hp, Op papier zijn ze gelukkig wel beleefder dan aan de telefoon. Briefwisseling is in omgekeerde volgorde.

______________________________________

Beste Martin ,

naar aanleiding van ons gesprek, het bewijs dat mijn DV9000 met oververhittingsproblemen zeker geen aleenstaand geval is.

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1348165
http://h10025.www1.hp.com...ame=c01087277&lc=en&cc=us
http://www.fixya.com/support/t533223-dv9000_overheating
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=370621
http://hplies.com/viewtopic.php?f=2&t=9
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=111899
http://www.notebookforums.com/thread217740.html
http://www.learnsqlserver...00t-review-overheats.html
http://h30434.www3.hp.com...d=Hardware&thread.id=7470
http://www.worldlawdirect...-motherboard-failure.html
http://www.experts-exchan...C_Laptops/Q_24038313.html
http://www.geekstogo.com/...-t212215.html&pid=1335650
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1058500.html
http://laptoping.com/hp-p...ent-laptop-announced.html

En voor de overige 8000 links...
http://www.google.be/sear...:unofficial&start=10&sa=N

Nu kan je toch moeilijk gaan beweren dat ik een aleenstaand geval ben.

Met Vriendelijke Groet,

Emmanuel Aerssens



CONSUMERPC_NOTEBOOK_NL@MAIL.SUPPORT.HP.COM schreef:
>
> HP Klantenondersteuning http://www.hp.nl/diagnose/
>
> Geachte heer Aerssens,
>
> Hartelijk dank voor uw reactie.
>
> Ik kan goed begrijpen dat de situatie uiterst vervelend is, aangezien het probleem zich net na het verlopen van de garantie voordoet en u één van de duurste modellen van dat moment heeft aangekocht. Aangezien u een coulance wenst, heb ik het dossier doorgestuurd naar onze klantenservice en zal deze zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u opnemen om deze kwestie verder met u te bespreken. U wordt gebeld op het volgende telefoonnummer: 052256548.
>
> Ik hoop u bij deze voldoende te hebben geïnformeerd en wil u mijn excuses aanbieden voor de ongemakken.
>
> Mocht u nog vragen c.q. opmerkingen hebben betreffende deze support kunt u contact met ons opnemen via HP Klantenondersteuning.
>
> Met vriendelijke groeten,
>
> Martin Heuts
>
> HP E-mail Team
>
> Als u antwoordt op deze e-mail, gelieve niets te verwijderen uit de tekst.
>
> *** Do Not Delete Serviceticket ***
> {ticketno:[8027350140]}
> *** Do Not Delete Serviceticket ***
>
> Ons advies blijft strikt beperkt tot de gestelde vraag/vragen en is gebaseerd op de informatie die aan ons werd verstrekt. Problemen en oplossingen zijn mogelijk afhankelijk van de aard van uw systeemomgeving en een aantal andere parameters die door Hewlett-Packard niet zijn gekend. Voorzover de lokale wetgeving ons dit toelaat, kan Hewlett-Packard hiervoor dan ook geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaarden. Bovendien moet u rekening houden dat technische informatie kan wijzigen in functie van nieuw beschikbare informatie. Hewlett-Packard adviseert u dan ook regelmatig na te kijken of er geen nieuwe updates beschikbaar zijn op onze website voor klantenondersteuning http://www.hp.com/support. Voorzover de lokale wetgeving ons dit toelaat, kan Hewlett-Packard niet aansprakelijk worden gesteld voor directe, indirecte, speciale, incidentele schade of gevolgschade met betrekking tot het gebruik van deze informatie. In het geval deze disclaimer niet in overeenstemming is met de lokale wetgeving, zal deze disclaimer worden verondersteld te zijn aangepast om in overeenstemming te zijn met dergelijke lokale wetgeving. Tenzij voorzover wettelijk toegelaten, is deze disclaimer een aanvulling op, vormt deze geen voorbehoud op en houdt deze geen beperking of wijziging in van de toepasselijke wettelijk verplichte rechten.
>
> HP zal uw persoonlijke gegevens verwerken om u de ondersteunende diensten te leveren overeenkomstig de HP-kennisgeving over rechten met betrekking tot persoonlijke gegevens, zie http://h41112.www4.hp.com/privacynotice/. Hewlett-Packard zal u nooit vragen financiële gegevens door te sturen in antwoord op deze e-mail. Geef nooit uw kredietkaartgegevens of andere financiële informatie door in uw antwoord.
>
>
>
> Original Text
> *From:* emmanuel.aerssens@telenet.be
> *To:* CONSUMERPC_NOTEBOOK_NL@MAIL.SUPPORT.HP.COM
> *CC:*
> *Sent:* 18.07.09 09:10:22
> *Subject:* RE: p28 HP Pavilion dv9396ea notebook PC e-mail support
>
>
> Beste,
>
> Mijn toestel is inderdaad 2 maanden buiten garantie. Ik vind het echter
> niet normaal dat een videokaart ten gevolge van oververhitting zo snel
> kan begeven, Het ontwerp van de DV 9000 laat niet toe de koelribben van
> de heatpipes grondig te reinigen zonder de laptop tot op het laatste
> schroefje te demonteren, Wat buitenproportioneel veel werk is en
> risico's inhoud. droge perslucht in de gaatjes spuiten brengt wel wat
> soelaas maar dit is mettertijd toch niet voldoende. De koelribben zijn
> ook niet voldoende zichtbaar voor een visuele inspectie. ik ben dan ook
> van mening dat dit falen te wijten is aan een ontwerpfout. Dit toestel
> heeft me 1700 euro gekost, iets wat ik er graag voor over had na
> ervaringen met mijn vorige (onverwoestbare) HP/ compaq laptops waarvan
> de oudste nu na 14 jaar nog steeds probleemloos opstart. Doch moet ik
> ook werken voor mijn geld en zo'n bedrag leg je niet zomaar neer, daar
> verwacht je ook iets kwalitatief hoogwaardig en bedrijfszeker voor
> terug. Mijn ontgoocheling is dan ook bijzonder groot te noemen te moeten
> merken dat een bedrijf dat altijd topkwaliteit leverde net zoals vele
> andere A-merken nu ook gaat voor goedkope wegwerp rommel. Bij het zoeken
> naar oplossingen op fora ben ik er achter gekomen datik lang niet de
> enige ben die sukkelt met een zwaardere DV9000. Wetende dat het probleem
> na reparatie zal terugkomen is dit alles voor mij dubbel pijnlijk. Een
> coulanceregeling zou hier op zijn plaats zijn. Dermate ontgoocheld in
> dit product ben ik dan ook niet snel van plan om nog snel een producht
> van HP aan te schaffen.
>
> Met vriendelijke groet,
>
> Aerssens Emmanuel.
>
>
>
> Op zaterdag 18-07-2009 om 08:25 uur ~[tijdzone +0000], schreef
> CONSUMERPC_NOTEBOOK_NL@MAIL.SUPPORT.HP.COM:
> > HP Klantenondersteuning http://www.hp.nl/diagnose/
> >
> > Geachte heer Aerssens,
> >
> > Hartelijk dank voor het contact opnemen met de HP Pavilion E-mail
> > ondersteuning. Mijn naam is Martin Heuts.
> >
> > Uit uw e-mail maak ik op dat u problemen ondervindt met de videokaart,
> > aangezien deze zeer instabiel wordt op het moment dat er drivers
> > worden geladen. Dat is zeer spijtig om te vernemen.
> >
> > Aangezien het probleem zich ook onder Linux voordoet, kan ik tot mijn
> > spijt geen verdere oplossingen meer aanbieden en dient het apparaat
> > gerepareerd te worden om dit probleem te verhelpen. Aangezien het
> > apparaat volgens ons systeem ouder is dan twee jaar en er standaard
> > twee jaar garantie bij uw notebook werd geleverd, kan het zijn dat uw
> > product niet meer binnen de garantie valt. Wij zien namelijk alleen de
> > productiedatum aan de hand van het serienummer en niet de
> > daadwerkelijke aanschafdatum. Indien u een garantieuitbreiding heeft
> > aangeschaft of het apparaat nog binnen de garantie valt, verneem ik
> > dat uiteraard graag van u, dan kan ik een reparatie binnen garantie
> > voor u aanmelden. In dit geval zou ik graag een kopie van uw
> > aankoopnota en/of garantieuitbreiding willen ontvangen, deze kunt u op
> > de volgende manieren aan ons doorsturen:
> >
> > E-mail:
> > U kunt een bijlage toevoegen aan uw antwoord op dit email bericht
> >
> > Fax:
> > U kunt een fax sturen aan +31 (0) 43-8503139 ter attentie van Martin
> > Heuts o.v.v. uw naam en emailadres.
> >
> > Mocht u het apparaat ter reparatie buiten garantie willen aanbieden
> > via ons, ontvang ik graag van u onderstaande gegevens aangevuld
> > retour. Dan zal ik een dossier voor u aanmaken, waarna het
> > reparatiecentrum telefonisch contact met u zal opnemen voor een
> > offerte en eventuele aanmelding voor reparatie:
> >
> > - Adres:
> > - Postcode:
> > - Woonplaats:
> >
> > Ook is het mogelijk het apparaat aan te bieden via de volgende
> > website:
> >
> > - http://www.microfix.nl
> >
> > Het voordeel van Microfix is dat ze veel onderdelen doen repareren in
> > plaats van te vervangen. Ook hier is het mogelijk om een prijsopgave
> > te laten maken. Dit kan natuurlijk schelen in de reparatiekosten. Het
> > apparaat zal via hun opgehaald en gerepareerd teruggeleverd worden.
> >
> > Mocht u het apparaat willen afgeven bij een HP Service Punt bij u in
> > de buurt kunt u contact opnemen met een HP Service Punt bij u in de
> > buurt via onderstaande website.
> >
> > -
> > http://vdccnzpro.houston....chType=SMB&product=SPEC17
> >
> > Indien u geen gebruik wenst te maken van mijn aanbod om het apparaat
> > via ons te repareren, dan verneem ik dat graag van u, zodat ik het
> > dossier kan sluiten. In het andere geval zie ik uw reactie graag
> > tegemoet.
> >
> >Met vriendelijke groeten,
> >
> > Martin Heuts
> >
> > HP E-mail Team
> >
> > Als u antwoordt op deze e-mail, gelieve niets te verwijderen uit de
> > tekst.
> >
> > *** Do Not Delete Serviceticket ***
> > {ticketno:[8027350140]}
> > *** Do Not Delete Serviceticket ***
> > Noot: Ons advies is uitsluitend beperkt tot de gestelde vraag/vragen
> > en gebaseerd op de door u aan ons verstrekte informatie. Problemen en
> > oplossingen kunnen worden bepaald door de aard van uw systeemomgeving
> > en verschillende andere parameters die bij HP niet bekend zijn. Wij
> > attenderen u erop dat technische informatie wijzigt al naar gelang
> > nieuwe gegevens beschikbaar komen, daarom raden wij u aan om
> > regelmatig de Customer Care website http://www.hp.nl/diagnose of
> > http://www.hp.be/diagnose te bezoeken voor mogelijke updates.
> > Hewlett-Packard aanvaardt geen verantwoordelijkheid of
> > aansprakelijkheid voor enige directe of indirecte schade als gevolg
> > van het gebruik van deze informatie.
> >
> > Original Text
> > From:
> > emmanuel.aerssens@telenet.be
> > To:
> > HP Support
> > CC:
> >
> > Sent:
> > 15.07.09 15:15:44
> > Subject:
> > HP Pavilion dv9396ea notebook PC
> > e-mail support
> >
> >
> > hp e-mail support
> > Webform submittal date/time : 15 juli 2009 15:15:55 UTC
> > language_code : nl
> > language : Nederlands
> > Country of Residence : België
> > product_line : KV
> > product_oid : 3425314
> > product_name : HP Pavilion dv9396ea Notebook PC
> > part_number: GH849EA
> > purchase month : 5
> > purchase year : 2007
> > problem area : Monitor/video
> > serial number : CNF71325RN
> > operating system : Microsoft Windows Vista Home Premium 32
> >
> > Is your computer unable to work with accessory products? Please select
> > all that apply. :
> > Printer
> > Scanner
> > Digitale camera
> > Cd-station/Dvd-station/Diskettestation
> > Multimediagames
> > Accessoires (bijvoorbeeld joystick)
> > Anders
> > Was the CD/DVD writer drive built into the computer when you purchased
> > it? : yes
> > error message : een keer een BSOD die verwees naar een nvidia driver
> > problem description : Op een gegeven moment is er storing ontstaan op
> > mijn beeldscherm gepaard met een tijdelijke onstabiliteit. Ik ervaarde
> > het als een oververhitting van mijn systeem.
> > troubleshooting : Ik heb de computer uitgeschakeld, laten afkoelen, de
> > koelribben eens uitgeblazen met een speciale spuitbus droge perslucht.
> > nadien wou het OS niet meer opstarten. Systeemherstel haalde niks meer
> > uit, Vijf maal geprobeerd. Ik heb de backup cd opnieuw geinstaleerd,
> > maar de installatie liep vast na de eerste reboot. Een linux live CD
> > deed het wel, maar van zodra er hardwarematige 3D versnelling bij kwam
> > kijken kreeg ikweer dezelfde storing op mijn scherm en dezelfde zware
> > instabiliteit. Verschillende drivers geprobeerd, BSD geprobeerd, XP
> > geprobeerd, Vista in veilige modus geprobeerd met behulp van een
> > originele vista CD en drivers van de HP site, drivers van de nvidia
> > site, Het komt allemaal op het zelfde neer, 3D versnelling =
> > vastlopen. Mijn conclusie, de 3D kaart doet het niet meer.
> > setting changes : Nee, Ik draaide al 2 jaar met de originele vista
> > installatie en dezelfde randapparaten
> > tech skill : Gevorderd
> > first name : Emmanuel
> > last name : Aerssens
> > phone : 0498520425
> > email : emmanuel.aerssens@telenet.be
> > form url :
> > $emailformprotocol://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/email?product=3425314&lc=nl&cc=be&dlc=nl&lang=nl&cc=be
> > form country : Belgium

Heb jij ook een HP Pavilion DV9396EA?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (17)

Wijzig sortering
Ik heb ubuntu geinstalleerd met Wubi, Scheelt een hoop Partitioneringsgedoe.
Goeie ouwe tijden dat ik nog in een computerwinkel werkte. HP, Compaq en Packard Hell: ellende. Service zeer matig. Asus was daarentegen veel soepeler met garantievoorwaarden.
Eventjes een minuut stilte ;(

Nja, wel jammer dat hij het maar 2 jaar uithield zeg.
Mijn 9202Ea gaf ook na 2 jaar de geest. Via via een ander mb geregeld en laten inbouwen. Loopt gelukkig weer als een trein. Lijkt idd de levensduur te zijn met HP's. Erg kort voor dergelijke dure laptops...
Deze laptop is bij een winkel gekocht? Dan behoor je daar je garantie te claimen, want slechts ruim twee jaar kan natuurlijk niet...
Het probleem ligt waarschijnlijk aan de videokaart
De 7600 heeft een probleem met soldering, er zijn al honderden laptops dood gegaan door dat nVidia verkeerde soldeer heeft gebruikt.

Als je echt zeker weet dat je geen garantie krijgt kan je een smerige trucje proberen, ik heb op verschillende forums gelezen dat mensen een dode nVidia GPU weer tot leven hebben gebracht door mobo in de oven te leggen op 250c voor 15~30min.
Soldeer smelt weer en maakt weer een goede verbinding.

Misschien werkt het het voor jou ook je hebt in ieder geval niks te verliezen
Met het paasweekend er tussen alsnog eerder als gepland een bericht van mij.
De laptop is vandaag weer thuis afgeleverd door UPS.
De laptop netjes ingepakt in een doos met een briefje wat vervangen is, in mijn geval het gehele moederboard. Ook de speling in mijn scherm is weggehaald.

Al met al erg tevreden over de service en blij met het feot dat ik de volle extra garantie gekocht had.
En heb je nu snelle 7200 rpm HD's, of de langzame 5400 rpm's? Ik neem aan dat je in zo'n dure laptop/desktop vervanger wel snelle HD's hebt?
Zit namelijk ook een beetje rond te kijken, valt me dan alleen op dat er maar zelden af fabriek meteen de goede HD's in zitten (en dan bedoel ik dus uiteraard een 7200 rpm schijf).

Kun je als het niet teveel moeite is een HD Tach resultaat posten? Ben daar best benieuwd naar, alsook een 3dMark06 en SuperPi 1M score?
Interne drives
Interne vaste schijf
320 GB (2 x 160 GB)
Vaste schijfcontroller
SATA vaste schijf
Snelheid vaste schijf
5400-rpm
En 'slechts' 1440x900 px zie ik op de site. Een minpunt voor mij in ieder geval.
Das balen. En je kan ook niet zoals bij Dell je laptop een beetje zelf samenstellen, als je een snellere HD wil moet je die erbij kopen, maar ja, dan zit ik met zo'n 5400 schijfje. Eventueel leuk als externe HD te gebruiken (maar dat is dan weer noodgedwongen, wat mot je er anders mee). Dat is dus weer mijn probleem met dit soort kant en klare laptops, je kunt zo weinig naar je eigen smaak samenstellen. Leuke Laptop voor 1700E, maar tis wel zoals HP denkt dat dat ding moet functioneren, "take it or leave it" zeg maar.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*