Erg fijne muis met een prachtig design, welke goed in de hand ligt (alhoewel ik de Cordless MouseMan Wheel beter in de hand vind liggen). Werkt ook zeer precies. Gelukkig heeft Logitech niet gekozen voor een bluetooth verbinding maar een normale rf verbiding. Deze laatste werkt stukken stabieler.
Mooiste stukje techniek is naar mijn mening het erg prettig werkende Microgear scroll wheel. Met name bij lange documenten is het ideaal om in "free spin modus" te scrollen.
One-Touch search button is helemaal een uitvinding. Selecteer je woord, klik erop en Google wordt standaard ingevuld. Ideaal!
Drivers werken prettig in Windows, maar in Mac OS X is het werkelijk een ramp. Verwacht geen gelikte interface zoals in Windows, maar eerder een onoverzichtelijke en omslachtige instelmethode voor het scroll wheel. Instelling per applicatie aanpassen is "not done".
Helaas laat de bouwkwaliteit wat te wensen over.
Na ongeveer 3 maanden gebruik vertoont het scroll wheel een defect. Het scroll wheel "hangt" tussen vrij draaien en kliksgewijs draaien in.
Ook de batterij duur is te kort. Na 3 dagen gebruik voor ongeveer 4 uur per dag moet hij echt op de oplader.
Voor een muis van 100 euro vind ik dat niet kunnen.
Kleine opmerking: Waarom gebruiken fabrikanten toch altijd dat glanzende zwarte platic? Ook aan deze muis zit een zijrand van dat plastic. Je ziet er alles op, zoals vingerafdrukken en het krast zeer snel. Ook de diNovo Edge is van dat materiaal gedeeltelijk gemaakt. Jammer!
UPDATE 4-01-2009
Inmiddels heb ik met mijn tweede exemplaar ook weer problemen gehad, wederom met het scroll wheel. De 'free spin' modus werkte wederom niet goed. Het scrollwheel bleef niet vrij draaien, maar loopt telkens ergens op vast.
Hierop weer contact opgenomen met Logitech en na een aantal dagen een nieuwe MX revolution in huis (top support, dat mag gezegd worden).
Omdat de oude muis niet terug hoefde (met uitzondering van de USB receiver) deze open gemaakt om te kijken wat het probleem was. Het probleem blijkt te zitten in de rubberband om het scroll wieltje, deze wordt klaarblijkelijk uitgerekt door het draaien waardoor deze te groot wordt en los gaat zitten, met als gevolg dat hij vast loopt tijden het draaien (zie de foto, je ziet dat het rubber iets bol loopt).
Na wat zoeken op het internet en op het forum van Logitech blijkt dat meer mensen dit probleem
ondervinden.
Het is natuurlijk geweldig dat de support afdeling van Logitech binnen een aantal dagen een nieuwe muis bij mij bezorgd, liever zou ik hebben dat het probleem bij de bron wordt aangepakt. De toekomst moet uitwijzen of mijn nieuwe muis dit probleem ook gaat vertonen. Het kan natuurlijk zijn dat Logitech inmiddels aanpassingen heeft doorgevoerd aan het rubbere bandje.