EDIT: In verband met digitale tv heb ik wat stukken aangepast. Oude tekst die voor mij niet mee van toepassing is is doorgehaald of verwijderd. Nieuwe tekst is onderstreept.
Edit2: Toegevoegd t.a.v. content streamen van pc naar tv.
Algemeen:
Aangezien mijn oude CRT (ja er zijn nog mensen die die hebben/hadden

) nu echt op was ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe tv. Al snel was de keuze Samsung of Phillips, mede ingegeven door de prijs/kwaliteit van de laatste serie van deze fabrikanten. Uiteindelijk toch voor Samsung gegaan vanwege de prijs en (voor mij) wat kleine pluspunten t.o.v. Philips.
De tv is nu 1 week in bezit en de lange termijn is dus moeilijk in te schatten, maar toch even de eerste indrukken van de tv. Bij vragen en zelf gevonden dingen zal ik de review aanpassen als dat nodig is.
Uitpakken en installeren:
- Monteren van de voet blijft altijd een beetje gepruts doordat je het scherm moet optillen, makkelijkst met z'n tweeën te doen.
- Aangesloten (analoog, Digitale TV aangevraagd)
- Zenders laten zoeken (Analoog ong. 3 minuten, digitaal <1 minuut)
- Klaar.
De zenders staan denk ik nooit in de volgorde die je wilt hebben maar dat is natuurlijk aan te passen. Ik heb snellere methodes voor verplaatsen op andere tv's gezien maarja, als het goed is doe je het niet zo vaak.
Uitstraling:
Ik vind het een mooie tv. Niet te dikke bezel en een mooie rechthoekige voetplaat wat veel beter in mijn interieur past dan rond. De tv is mooi strak zonder ronde vormen en heeft geen zichtbare knoppen op de rand zitten, deze zijn allemaal aan de zijkant verborgen. Het merk staat niet echt groot in het midden van de onderste bezel en is niet storend aanwezig. De tv en toebehoren voelen stevig aan en dat werkt altijd in het voordeel van de kwaliteitsbeleving.
Beeldkwaliteit:
Helaas kijk ik dus nog analoog maar het digitale is reeds aangevraagd en die zal ik sowieso nog toevoegen als ik dat het aangesloten.
Analoog valt de kwaliteit een beetje tegen, je ziet dat kleuren toch niet helemaal fris worden weergegeven en dat de algemene kwaliteit wat minder is.
Ondertussen digitale tv van ziggo (koop de module en kaart in de winkel want via ziggo gaat dat niet snel komen...). Ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met de beeldkwaliteit. Eigenlijk het bekende verhaal: "Waarom heb ik dit niet eerder gedaan". Maar dat komt voornamelijk omdat ik bij anderen nooit zulk helder en scherp beeld heb gezien. Kleuren zijn standaard al redelijk goed (subjectief) en behoeven nog maar weinig aanpassingen.
Film (DVD en MKV) speelt hij prima af, de beeldkwaliteit is dan prima; zoals ik verwacht van een tv van dit merk. Foto's zien er zo het kan nog beter uit. ze zijn super scherp en de kleuren komen goed over.
Nadeel tijden het kijken kan het reflecterende scherm zijn. zorg dus dat er geen lichtbronnen achter je staan tijden het kijken.
Geluid:
blijft meestal een beetje behelpen bij platte tv's in deze prijsrange; de kwaliteit is redelijk tot goed. handige feature van de tv is dat hij verschillende geluidsstijlen heeft waaronder spraak,film en normaal.
spraak is wel eens handig bij nederlandse series waar niet echt duidelijk gesproken wordt, film maakt het geluid wat zwaarder (minder hoge tonen) en normaal is normaal
Contrast en helderheid:
Sowieso is dit natuurlijk altijd goed in te stellen en blijft het een beetje persoonlijk wat lekker kijkt qua helderheid. Leuke gadget is dat je kan kijken wat het verbruik is t.o.v. LCD-tv's (hmmm, raar; altijd lager

Contrast is erg goed en zwart is ook echt zwart. doordat het een randbelichting blijft blijven nuances in zwart moeilijk voor de tv om weer te geven. Toch is dit beter dan bij menig (nieuwe) tv die ik het gezien (gevoel).
Ghosting:
Mij niet opgevallen bij het kijken naar film.
Bij het kijken naar een voetbalwedstrijd valt het me niet op dat er ghosting aanwezig is; gewoon een strak beeld.
Aansluitingen:
De tv is onder andere voorzien van de onderstaande aansluitingen, een volledige lijst is
hier te vinden.
4x HDMI
1x USB 2
1x CI+ Slot:
1x Scart
1x Ethernet (LAN) (100Mbit)
Aansluiten op netwerk:
Tv kan je via Wifi (dongle in de USB-poort nodig) of via je LAN aansluiten. TV haalt zelf zijn IP-adres en andere benodigde gegevens op op de router en is dan terug te vinden en je kan meteen een firmwire update uitvoeren (er was een nieuwere toen ik hem kocht).
Om dingen af te spelen moet je Samsung PC Share Manager installeren om aan te geven welke bestanden de tv mag afspelen. Vervelend hieraan is dat je dus echt de bestanden moet aanwijzen en niet wegkomt met een map of schijfstation. Heb je wat nieuws dan moet je dit dus eerst toevoegen voordat je het op de tv kan afspelen.
Als je je tv bedraadt op je netwerk wil aansluiten kan het voorkomen dat je wel je draadloze apparatuur ziet binnen het netwerk maar je vaste verbindingen niet. Dit ligt in alle gevallen aan je router. Heb je een Huawei van Online (zoals ik) dan heb je pech en werkt de bedrade kant alleen met een ander modem. Let dus goed op of je modem beide varianten tegelijk ondersteund!
aan het afspelen zitten een aantal nadelen:
Subs worden niet afgespeeld als deze er niet hard inzitten en niet exact een gelijke bestandsnaam hebben als de file van de film.
Je kan niet heen- of terugspoelen als je via het netwerk kijkt.
DVD-rips (Audio- en video-TS dus) werkt niet lekker (juiste aflevering selecteren bv).
Natuurlijk zijn de voordelen dat het op zich makkelijk werkt en de beeldkwaliteit blijft erg goed (afhankelijjk van je rip natuurlijk). Wel blijf ik gebruik maken van mijn mediaplayer om films/series te kijken.
Overig:
De tv beschikt over E-manuel waarmee je dus aanwijzingen op je tv krijgt hoe je iets moet instellen. werkt erg goed en is redelijk gebruiksvriendelijk.
Afstandsbediening is goed en heeft een aantal shortcut-toetsen (geluidsstijlen, schermformaat, enz.) wat even wennen is maar wel handig.
Je kan een app downloaden zodat je je mob als afstandsbediening kan gebruiken, werkt erg goed en snel.
Afspelen van content op je mobiel kan goed en makkelijk (Iphone 4 en Samsung Ace).
De tv heeft geen harde aan- en uitknop, het verbruik is misschien maar 0,2 Watt maar toch...
Conclusie:
Ik ben erg tevreden met mijn nieuwe tv. Goed beeld en geluid is aanvaardbaar. Als alles goed werkt kan hij alleen maar beter worden qua kijkplezier.