Tja, bluetooth usb stick, wat kan je er over vertellen? Vandaar maar een korte review
Dit is een mooi klein bluetooth stickje dat je eigenlijk niet uit je laptop hoeft te halen als je hem in de laptop tas/sleeve stopt. Dat is voornamelijk de rede dat ik voor deze stick heb gekozen.
In totaal steekt deze stick slechts 1CM uit mijn laptop. Er zijn waarschijnlijk kleinere beschikbaar maar ik wilde wel fatsoenlijke drivers hebben wat je vaak mist bij goedkope bluetooth adapters.
De drivers die Belkin op CD-ROM levert zijn nogal oud. Ook het kaartje wat in de verpakking op zit waarop staat dat er binnenkort betere vista drivers beschikbaar zijn op het internet, helpt je ook niet echt aan nieuwere drivers.
Gelukkig kwam ik er snel achter dat er gewoon een broadcom chip zit in dit stickje, vandaar dat er gewoon per definitie goede drivers beschikbaar zijn. Broadcom levert na mijn mening altijd goede bluetooth drivers.
De Broadcom driver update tool kun je hier vinden trouwens:
Windows 7 installeerd standaard ook drivers voor deze stick, maar ik heb toch even de update tool gebruikt zodat alle bluetooth componenten geregistreerd waren
In Ubuntu hoef je hem maar er in te prikken en het werkt
Voornamelijk gebruik ik deze adapter zodat ik met mijn Logitech V470 bluetooth muis kan werken. Bij veel adapters heb ik toch wel wat input lag gehad, bij deze adapter is het vrijwel niet merkbaar vergeleken met een bedrade muis
Wat ik wel irritant vind is dat er continu een blauw lampje knippert, die ook nog eens sneller gaat knipperen als je de muis beweegt. Wellicht dat ik daar ooit nog een klein stukje zwarte tape over doe
De afstand is theoretisch 10 meter, 5 meter werkt nog goed in ieder geval, de muis reageerd nog vrij soepel.
Nou, ik zou niet weten wat ik nog meer kan vertellen. Ik ben er erg tevreden over