Linksys WRT120N Review

Soundstorm2010
1 juli 2011, laatste update op 1 juli 2011, 3.640 views

Linksys WRT120N

Goede morgen beste medetweakers. Sinds afgelopen weekend heb ik deze router gekocht, aangezien we 2 pc's hebben. De 1ste pc staat redelijk dichtbij de modem, maar de andere staat redelijk verweg. Ik wou het liefst bedraad hebben, aangezien we 2 PC's hebben, en ik nogal veel game. Algemene Indruk Hij ziet er leuk en klein uit, maar zodra je er mee gaat werken, kom je er achter dat het eigelijk niks is. Featureset Het Linsys (cisco) WRT120N heeft de volgende specs aanboord: Draadloos Wifi Snelheid = 54Mbps Verbinding (wlan) = 802.11b, 802.11g Bedraad Aantal WAN Poorten = 1 Wide Area Network Snelheid = 150Mbps Verbinding (Ethernet) = 4x Ethernet 100Mbps Draadloos had ik niet kunnen checken, aangezien wij geen...

Pluspunten

• Beheerbaarheid
  • Werkt onder XP en win7 x64

Minpunten

• Onstabiel en onbetrouwbaar
  • Poort forwarding is een RAMP.

2 van 5 sterren (Slecht)
Goede morgen beste medetweakers.

Sinds afgelopen weekend heb ik deze router gekocht, aangezien we 2 pc's hebben.

Algemene Indruk

Bedraad
Aantal WAN Poorten = 1
Wide Area Network Snelheid = 150Mbps
Verbinding (Ethernet) = 4x Ethernet 100Mbps

Draadloos had ik niet kunnen checken, aangezien wij geen laptops/smartphones/tablets in huis hebben.
bedraad is goed, maar komen toch veel problemen bij kijken.

presentatie

Als de router netjes werkt, dan voort hij mijn verbindeng (ziggo 120 MB) netjes door. Bij verschillende site krijg ik goede resultaten

Betrouwbaar- heid en stabiliteit

Nu komen we echter bij deze onderwerp en hiergaat mijn review over.

Ik heb dus vanaf gister (donderdag 30-06-2011) een nieuwe modem gekregen van ziggo (ubee).
Deze heb ik netjes geinstalleerd naar de handleiding en werkte na het opnieuw opstarten uitstekend.

Nadat ik mijn UTP kabel weer in de Linksys Router had gedaan, en de stroom aangezet. Leek het even goed te werken.

Maar nu krijg ik bijna Elke 30 minuten, dat mijn verbinding weg valt. Binnen 2 minuten krijg ik meestal wel weer verbinding, maar als dit 20+ op 1 dag gebeurt, dan ben je het al erg snel bue.

Ik heb op google gekeken, en kwam tot mijn ontdekking dat meerdere mensen problemen hadden met deze router. Zoals het Port Forwarding, Draadloos dat weg valt, Cycle Crashes, enzovoort
(http://www.google.nl/#scl...4006461&biw=1536&bih=1078)

Ik heb verschillende dingen probeerd, maar niks blijkt te werken

Zoals:

Client Lease Time = veranderd, maar heeft niks uitgemaakt
Factory Default = Niks veranderd.
FirmWare = Geupdated naar 1.0.0.6 (zie linksys.com)
Portforward = een RAMP. Ik kan het wel instellen, maar als de verbinding elke 30min weg valt, moet ik weer restarten en heb ik dus geen poorten meer ingesteld want gaat echt niet lukken
Ubee modem = port forward gezet, poorten open gezet. UPnP aangezet en uit. maar niks maakt uit.

Sluit ik echter de dichtst bij PC direct aan de UBEE modem, Heb ik echter geen last van uitval, en staan ook mijn utorrent (bitcomet) poort open. Echter staat hij nu elke keer geblockeerd :(

Dit lukt wel in te stellen op de router, maar wilt het niet doen, en Direct vanaf de modem weer wel.

(ff nog wat specs.

Via de modem is 1 Cat5e kabel naar de WAN poort op Linksys gegaan.
Vanuit daar zijn er 2 cat5e kabels naar de pc's gegaan (dus lan1 en 2 zijn bezet)

Als ik de kabels verander in verschillende poorten heeft ook geen baat gehad.

[b]Conclusie:[b/]

Het enigste wat jammer is dus, dat de verbinden vaak weg valt, en dat is zeker niet prettig als je download of online aan het gamen bent.

Ik ga vandaag ook terug naar de winkel, en koop wel een duurdere linksys (Cisco) die wel werkt en goed is.

( ja ik zou vast wel een paar woorden fout geschreven. Als dit zo is. laat het even weten :) )

Heb jij ook een Linksys WRT120N?

Het is ook een linksys een geen echte cisco, linksys is niet meer wat het is geweest en brengt cisco in discredit.
True.. Maar Linksys was altijd wel goed.. Alleen dit is een mis koop.

heb altijd een andere router gehad (met 2 attenens) en die werkte altijd goed :)
Ik weet niet welke router jij gereviewd heb, maar ik heb een Linksys WRT120N, en ik zie op de website dat daar maar één Hardwarevariant van bestaat, en die ondersteund weldegelijk een 802,11N netwerk. dus met snelheden tot 300 Mbps ipv 54 Mbps waar jij over spreekt.

Ik heb ook geen enkele last van instabiliteit en ben zeer tevreden met de router. Voor dit bedrag krijg je wel gewoon de echte linksys interface en alle daarbij behorende functies aangeleverd, en dat zorgt voor een érg goede prijs/kwaliteitverhouding! :)
Ik moet zeggen dat ik al geruime tijd plezier heb van deze router.
Heb alleen wel een vraag? Wat krijgen jullie als maximale doorvoersnelheid over WIFI?
Dit is mijn maximale snelheid over WIFI

Mijn abo is 40 MBit en dit haalt hij ook bedraad. Heb alleen destijds deze router gekocht, omdat deze ook de nieuwe snelheden van Ziggo aan zou kunnen. Kom dus tot op heden van een koude kermis thuis :(

Ben online door Linksys al geholpen, maar die kunnen niks meer voor mij doen.

Ik hoop dat er mensen zijn die mij verder kunnen helpen.