Na 2 maanden een Macbook pro in mijn bezit te hebben voelde ik de behoefte om te backuppen en bestanden te delen in mijn netwerk.
De macbook is de instapversie van 13 inch en is een early 2011 model. er staat OSX lion op. en de harde schijf is vervangen voor een 64 GB adata SSD schijf.
Na een aantal reviews gelezen te hebben kwam mijn keuze uit op de time capsule 2 TB.
uitpakken
de verpakking:
zit allemaal stevig in 1 doos.
inhoud sterk ingepakt in piepschuimt

inhoud verder : eurostekker
aangesloten met macbook
Wifi performance
450mbit is het theoretisch maximum van de wifi functie.
Als ik de wifi gebruik zit ik rond de 215 mbit verbinding, bij het maken van deze screenshot het maximum
Time Machine
Over deze feature was ik echt overdonderd van verbazing, na het aansluiten van de TC merkte mijn mac direct op dat het een TC betrof. direct kon ik time machine activeren. en word nu zonder dat ik het merk automatisch backups gemaakt van mijn macbook
Netwerk schrijfperformance
in de volgende test zal ik een 1000 MB bin bestand kopieren naar de Time capsule en terug kopieren naar mijn MAC bestaat uit via WIFI en VIA 1000mbit lan, ik heb de tests 2 keer gedaan om het betrouwbaarder te maken.
Bestanden remote benaderen
Nog een optie die geniaal is, is de optie om de bestanden op de shares van mijn TC te benaderen via het internet. ik kan nu zonder problemen mijn bestanden benaderen zonder dat ik merk of ik thuis zit ofdat ik onderweg of op school zit. erg handig.
door te werken met een script word bij het opstarten van mijn macbook automatisch de te benaderen shares toegevoegd.
Script die ik ervoor gebruikt heb is:
mount volume ¬
"afp://IPADRES" as user name "USERNAME" with password "WACHTWOORD"
-Vervolgens dit script opslaan als "programma" en in de opstart zetten.
-in de airport utility moet de hostname ingevuld staan bij de internet settings
Deze review zal ik uitbreiden, ik heb de TC immers nog maar 3 dagen in gebruik.tevens zal ik plaatjes toevoegen van het script en de netwerk performance.