Ik heb deze Home Cinemaset nu 5 dagen in bezit. Over de degelijkheid kan ik nog niet veel vertellen maar een eerste indruk is vaak wel de juiste Dit is mijn eerste review op Tweakers, suggesties zijn welkom. Gebruikt i.c.m. LG 50PK250 LG50PK250 Playstation 3 http://tweakers.net/price...n-3-slim-160gb-zwart.html Specs - Yamaha YHT-394 http://nl.yamaha.com/nl/p...ge/yht-394__g/?mode=model Reden van aanschaf: Ik was een poosje geleden bij een vriend op visite. Hij was in het bezit van een oude, analoge Home Cinemaset. Toch klonk de set zoveel beter dan de speakers uit...
Specificaties moet je altijd met een korrel zout nemen. Dat de LG minder goed is dan de Yamaha zal zeker waar zijn. Maar staar je niet blind op het opgegeven vermogen, want die opgegeven 120W x 5 gaat die Yamaha bij lange na niet leveren. Dat zijn ook maar piekvermogens welke maar milliseconden hoeven te duren om op papier te mogen worden gezet. Denk dat je blij mag zijn als zo'n set de 40, wellicht 50 Watt haalt met alle kanalen aangedrevenToch kon het design en de hoeveelheid geluidsproductie met niet bekoren...
Bedoelen ze met "40 voorkeuze zenders" niet dat je tot 40 radiokanalen in een receiver op kan slaan? Ik heb nog nooit gehoord van een receiver waar je tot 40 EQ-profielen op kan slaan namelijk.Het is mogelijk om 40 verschillende geluidsprofielen aan te maken.
Er is geen receiver op de markt welke echt SCART in heeft, op die kant-en-klare setjes van merken als LG en dergelijke na. SCART is namelijk ook niet echt een losse input zoals S-Video, Composiet en RCA stereo. Oudere analoge apparaten moet je op deze Yamaha los aansluiten: dus beeld los in de vorm van composiet en dan geluid in de vorm van twee maal RCA.Een mogelijk nadeel van deze set is dat de receiver geen scart aansluitingen heeft.
Dat kan wel: de receiver zelf heeft geen decoders voor HD Audio, maar het kan zeker wel worden afgespeeld. Je moet alleen de bron zo instellen dat deze al de HD Audio decodeert en niet de receiver. De PS3 kan dit zo voor je doen. In plaats van het geluid bitstream te versturen en dat de receiver decodeert zal de PS3 de audio decoderen en het geluid als LPCM versturen. Je zal op de receiver geen DTS HD of Dolby TrueHD zien staan, maar iets als "LPCM" of "Multi. Ch. In". Echter heb je gewoon HD Audio. Of de audio in de receiver of bron wordt gedecodeerd maakt overigens niets uit, geluid is en blijft hetzelfde. Dus op die manier zal je gewoon HD Audio hebben.Tevens kan er geen Dolby True HDMI geluid worden afgespeeld.
Zeker weten van niet. Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio zijn de HD formaten van de gewone DTS en Dolby Digital. Statement was je hier maakt klopt dus niet...het verschil tussen Dolby True HDMI en Dolby Pro Logic II is erg klein..
Zoals gezegd gaat die set dat van zijn leven nooit halen. zoals gezegd zit er bij deze set de Yamaha HTR-3063 welke hooguit een paar honderd Watt uit je stopcontact trekt. En aangezien er geen Klasse D voeding in zit is het niet mogelijk meer te leveren dan er in de receiver gaat.Hij kan behoorlijk hard (700 wat)
Die 43 zal je in 99% van de gevallen hebben aangezien dat een standaardbreedte is voor dit soort apparatuur. Groot deel van de receivers, DVD- en Blu-rayspelers zijn deze breedte. Qua hoogte valt de receiver wel bij het gemiddelde. Maar qua diepte is het echt een kleintje! Als je naar andere receivers gaat kijken dan zit je al snel aan een centimeter of 40 diepte. Dus mocht deze Yamaha ooit kapot gaan dan weet je dat een paar van die waarden redelijk standaard zijnDe receiver is wel redelijk groot (LxBxH 43-27-15)
[Reactie gewijzigd door FeaR op 26 juli 2024 16:34]
Zeker te weten van niet. Er zijn - vooral in de hogere segmenten - genoeg merken die eerlijk de vermogens opgeven. Dus dan loop je naar huis met een versterker van 3000 - 5000 euro welke "maar" 5 x 125 Watt levert. Echter zijn dat wel echter vermogens welke echt geleverd worden. Dus specificaties moeten niet de basis zijn voor een eerste indruk. Want juist dan ga je op specificaties lopen geilen en gaat het mis. Met die redenatie had je net zo goed een Z-5500 kunnen kopen aangezien die nog meer piekvermogen heeft. Specificaties kan je naar kijken, maar je moet meteen de prijs er naast leggen om te zien of de opgegeven specificaties kunnen kloppen. In dit geval - en in nog veel meer gevallen - is dat gewoon niet zo.Specificaties geven een eerste indruk, ware het dat de fabrikant zijn naam waar wil/kan maken.
De Z-5500 kan die tonen wel weergeven, maar dat gebeurt allemaal door de subwoofer. Dit omdat de satellieten van de Z-5500 dit niet weer kunnen geven. Een normale subwoofer kapt af van een Hz of 80, die van de Z-5500 doet veelal 150 - 200 Hz. Oftewel alles onder de 200 Hz wordt door de subwoofer gedaan. Dat is extreem veel. Zo veel dat geluid niet meer kan kloppen. Mooiste voorbeeld zijn soms de vrouwenstemmen die door de subwoofer worden meegedaan.Ik heb gelezen dat de Z-5500 relatief veel last heeft van mindere lage en middelhoge tonen.
Dat is zeker. Er zit een groot verschil tussen de (high-end) PC-markt waar de Z-5500 onder zou moeten vallen en een set als de Yamaha die jij hebt gekocht. Op dat vlak heb je ook gewoon de betere keuze gemaakthad het idee dat deze set nèt wat meer waar voor zijn geld bood.
SCART kan je op deze receiver ook aansluiten. Kwestie van een losse scart-adapter kopen en die in de Digitale TV-Decoder doen. Vanaf daar dan werken met de losse kabels voor beeld en geluid. Zoals gezegd moet dit bij 99% van de receivers. Alleen hebben hogere modellen receivers veelal ook nog S-Video, een ingang voor beeld welke net iets hogere kwaliteit heeft dan composiet (gele RCA stekker).het eerste was voor mij enigszins een probleem aangezien mijn digitale TV-decoder geen HDMI uitgang heeft.
Als je geen verschil kan maken tussen Dolby TrueHD en Pro Logic dan zijn er echt maar twee mogelijkheden: of je set is niet goed afgesteld of je bent op het gebied van audio echt niets gewend. Zoals gezegd is Dolby TrueHD samen met DTS HD Master Audio op dit moment het beste geluid wat je kan krijgen: lossless en met de hoogste bitrate tot nu toe. Pro Logic maakt van stereo 5.1 en hoe goed ze dat ook doen dat zal nooit zo goed worden als een native TrueHD (dan wel DTS HD) track....dat ik Dolby True HDMI kan onderscheiden van Dolby Pro Logic II
De PS3 kan gewoon zelf alle audio decoderen en zo doorsturen. Op de afbeelding staat er als PCM op het display dus grote kans dat je het al werkend hebt gehad. Vroeger was het nog niet zo normaal dat bronnen (Blu-rayspeler) zelf de audio konden decoderen en moest de receiver dat echt doen. Nu komen er meer en meer receivers én bronnen die het beide kunnen. Toch kiezen veel mensen om de receiver alles te laten decoderen aangezien de receiver veelal betere DAC's heeft. En.. dan staat er heel leuk TrueHD op de display van de receiverHet is prettig te weten dat mijn PS3 ook Dolby True HDMI ondersteund
Ik heb (nog) geen beoordeling gegeven. Dus ik ben niet de persoon die jou twee sterren heeft gegeven2 sterren lijkt mij een beetje aan de magere kant niet?
[Reactie gewijzigd door Fast-Forward op 26 juli 2024 16:34]
[Reactie gewijzigd door Fast-Forward op 26 juli 2024 16:34]