Review
De logitech RX 250 is een eenvoudige basic muis met 3 knoppen de wordt aangesloten via USB.
Eigenlijk zijn er 5 klikfuncties beschikbaar omdat het scrollwiel ook naar links en rechts kan klikken.
De muis heeft een symmetrische vormgeving waardoor de muis geschikt is geschikt is voor links en rechtshandig gebruik. In de windows instellingen kan de muis ingesteld worden hiervoor.
De precisie van de muis is prima voor gebruik bij office taken en internetten. Ik heb de muis niet getest met games en ik kan hier verder geen oordeel over geven. De muis functioneerd goed op moeilijkere oppervlakken, zoals de bank en de tafel.
De muis is erg goedkoop (< €10,-) en de bouwkwaliteit is goed. De muis voelt stevig aan en het scrollwiel scrollt licht en soepel, maar met voldoende tegendruk. Ik gebruik de muis nu regelmatig voor de afgelopen 3 jaar en er heeft zich geen noemenswaardige slijtage voorgedaan.
Installeren van de muis gaat automatisch zodra deze ingeplugd wordt in de computer (windows XP), er hoeven verder geen drivers geïnstalleerd te worden.
Specificaties
1000 dpi optisch
Horizontaal scrollen plus zoomen
Configuratie van drie knoppen
Combo-verbinding (USB of PS/2)
Setpoint
De muis kan ingesteld worden met de Setpoint software (80 MB download)
In de eerste tab kunnen de knoppen van de muis ingesteld worden. De RX 250 kan ook naar links en rechts scrollen door het scrollweel te tilten, hier heb ik echter vooruit en achteruit in de browser ingesteld als functie.
In de tweede tab kunnen een aantal standaardinstellingen gedaan worden die ook in het configuratiescherm te vinden zijn, zoals de scrollsnelheid en de beweegsnelheid.
De derde en laatste tab is vooral bedoeld voor gamers, hier kan voor de muis een ander profiel ingesteld worden voor tijdens een game. Ik game zelf niet op mijn laptop, dus hoe goed dit werkt kan ik niet zeggen.