Logitech X-230 Review

Chiel340
19 januari 2007, laatste update op 19 januari 2007, 1.636 views

Logitech X-230

Inleiding

Mijn vriendin zat al een tijdje met een nieuwe laptop waarvan de speakers niet echt een super geluidje produceren. Aangezien de laptop niet meer dan 2.1 geluid ondersteund was de zoektoch naar een passende 2.1 set geopend!

Waarom Logitech?

Aan mijn eigen PC heb ik een Logitech X-530 gekoppeld, die voor mijn doeleinden een super geluid geven. De keuze voor Logitech was dan ook snel gemaakt.

Prijs:

Na speuren op internet (pricewacht tweakers.net) was de goedkoopste set via internet te krijgen rond de 36,- euro. Inclusief verzenden kwam dat uit op 45,-! En dit was exact de prijs die de Mediamarkt handteerd. En eerlijk is eerlijk voor 45,- een geluidset van dit kaliber, dat is zeker niet veel!

Verpakkig:

De set is keurig ingepakt (iets teveel plastic maar goed ;-) en de doos is aardig compact! Het enige wat me opviel en dat is bij mijn 5.1 X-530 set ook het geval, het netjes systeem over de speakers is makelijk te scheuren dus hier moet je goed opletten.

Aansluiten:

Pluspunten

• 2 Weg speakers geven een zuiver geluid
  • Compact
  • De prijs (+/- 45,-)
  • Mooi design (kwestie van smaak ;-)

Minpunten

• Kabels zijn altijd te kort
  • Basmodule moet niet te hard staan
  • Netjes systeem over de speakers gaat niet lang mee

Inleiding

Waarom Logitech?

Prijs:

Verpakkig:

Aansluiten:

Het aansluiten van deze set is echt een eitje. De beide speakers gaan met een soort seriale aansluiting naar de basmodule. En een 9mm jacket gaat naar je geluidskaart uitgang. Meer kabels gelukkig niet nodig. Weer een klein min puntje, de kabels zijn aardig aan de korte kant.

Geluidskwaliteit:

Bij de Mediamarkt kun je gelukkig alle opgestelde setjes proberen! Deze X-230 stond er ook en het geluid was met stip de best van wat ze daar hadden! Dan heb ik het natuurlijk wel alleen over de 2.1 setjes! We hebben ook nog even geluisterd naar Creative setjes, maar deze konden niet tippen aan dit geluid. De beide 2 weg speakers leveren een zuiver geluid en de basmodule geeft een stevige bas weg. Soms wel iets te hevig, dus volluit zetten is geen optie.

Conclusie:

Wie op zoek is naar een degelijke 2.1 set met een super geluid, kan eigenlijk niet om de Logitech X-230 heen.

Heb jij ook een Logitech X-230?

mooi om te horen :D

heb er net 1tje besteld
Heb je geen last van ploppen en/of radio ontvangst? Dat is nogal een probleem bij deze setjes.

@ hieronder:

Dit is volgens mij dezelfde set dan de X530, alleen dan zonder rear en center speakers.
Dit setje (de X-230) heeft geen last van ploppen. De X-530, X-5300, X-5400, X-5450, X-5500 kunnen hier wel last van hebben. Ik heb de X-230 zelf ook al zo'n anderhalf jaar. Zit zeker goed geluid in, maar mijn IBM 2.1 setje (jaar of 8 oud) is nog steeds beter (vooral op gebied van hoog en overgang tussen laag en midden).
Ik had de x-530 en heb deze terug gebracht, ik kreeg namelijk Deense radio 's avonds. Ook als de stekker eruit was. Dit gebeurde niet altijd. Zou je evt over een weekje evt je review willen aanpassen als je er last van hebt. Het staat ook op de site van Logiech vermeldt. Het geluid is voor prijs van bede sets inderdaad erg goed.
je hebt het over te korte kabels, maar hoe lang zijn de kabels ongeveer?
mijn pc staat best ver van mijn beeldscherm af, en anders ga ik het misschien niet halen :X