Apple iPad Camera Connection Kit Review
Sinds twee weken ben ik de gelukkige bezitter van een Ipad2. Omdat het me handig leek om ook de foto's vanaf de SD-kaart uit mijn digitale camera en foto's vanaf USB-sticks te kunnen bekijken heb ik de Camera Connection Kit er bij besteld. Velen zijn van mening dat die functionaliteit standaard in de Ipad(2) zou moeten zitten, maar dat lijkt me voor deze review niet relevant.
Het bekijken van de foto's vanaf een SD kaart gaat prima, je krijgt alle miniaturen te zien en kunt dan kiezen welke je wilt importeren om op je Ipad te bekijken. Ik zou liever gewoon door de geheugen kaart willen browsen en de originele JPG-tjes bekijken, maar goed, dit werkt ook prima.
Pluspunten
Je kunt er foto's vanaf een SD-kaart mee bekijken. Ik weet niet eens of dit positief is, want feitelijk is het de normale functionaliteit van de CCK
Minpunten
Niet alle USB-sticks worden geaccepteerd. Dat zou wel kunnen als Apple het maximale amperage zou verhogen naar 100mA.
Gisteren wilde ik de foto's geschoten met mijn mobiele telefoon (Desire Z) even op de Ipad bekijken, dus sloot ik via een USB-kabel en de camera connection kit de twee apparaten aan, waarna de Ipad de melding gaf dat het aangesloten apparaat te veel stroom zou verbruiken. Dat leek me logisch, want de telefoon wil meteen beginnen met laden. Gelukkig biedt Android de mogelijkheid om dat uit te sluiten (waarna de telefoon zich als geheugenkaart gedraagt), echter zonder het gewenste resultaat: de Ipad weigert om de foto's op de telefoon te lezen.
Vandaag wilde ik een USB-stick met foto's aansluiten. Tot mijn verbazing gaf de Ipad weer een foutmelding bij het aansluiten van de stick via de connection kit. Na wat Googelen kwam ik er achter dat Apple sinds iOS 4.2 besloten heeft om de maximaal toegestane stroom op de USB-aansluiting te verlagen van 100mA naar 20mA, met als gevolg dat eigenlijk alle USB-apparaten zonder externe voeding niet meer werken.
Voor mij is de USB-adapter een teleurstelling, ook omdat je weet dat het wel kan, maar dat Apple moedwillig haar klanten op dit gebied in de kou zet. Ik maak graag zelf wel uit hoe snel mijn Ipad batterij leegloopt als gevolg van het aansluiten van een apparaat.
De prijs van 29 euro voor deze twee adapters staat in geen verhouding voor de geboden functionaliteit.
Update
Na commentaar van mrbigfield en CJ_Latitude heb ik geprobeerd of het wel werkt als de foto's in de map DCIM staan (in de root). Als de stick geaccepteerd wordt dan is dan zijn de foto's zichtbaar (en alleen als ze in de map DCIM staan), maar twee van de 4 sticks werden niet geaccepteerd ('het USB-apparaat vereist te veel stroom').
Geaccepteerd: noname 1GB, Kingston Datatraveller 2 GB
Niet geaccepteerd: noname 4 GB, Sandisk Cruzer Micro 2GB
Ik heb de waardering aangepast van 'slecht' naar 'voldoende', ook omdat -strikt genomen- Apple niet van USB sticks spreekt, alleen van SD-kaarten en camera's via de USB-kabel.
Heb jij ook een Apple iPad Camera Connection Kit?
Volgens mrbigfield moet je deze mapstructuur ook aanhouden als je een USB-stick gebruikt. Persoonlijk lijkt me dat een beetje suf van dat apparaatje, maar je kan het allicht proberen.
Ikzelf als iPad eigenaar en fotograaf zal dus na dit te hebben gelezen, geen iPad Connection kit kopen
Bedankt MalleEppie71
Ik heb veel schik met de CCkit, iPhone aansluiten en importeren, DSLR aansluiten en raw importeren (zonder compressie of enig verlies van klaliteit).
Ik heb hier zo'n kabel liggen. Nadeel in jouw geval is dan natuurlijk dat je zo'n 2e usb-apparaat in de buurt moet hebben om te kunnen voeden, en dat is bij een iPad niet praktisch voor de situaties waarin je het gebruikt. Ik neem aan dat een pc, laptop, mediaspeler, USB-radio, iPad-lader,... niet altijd evident in de buurt gebruikt kan worden...