Na lange oriëntatie heb ik besloten deze Antec kast te bestellen om een compleet nieuw systeem te bouwen. Mijn vorige behuizing was ook een Antec midi tower (4 jaar oud)alleen daar ben ik nooit echt tevreden over geweest. Dit kwam voornamelijk door de luidruchtige bijgeleverde voeding en 80mm fan. Ik vind het midi formaat tower echter wel fijn.
Ik had voor mezelf een aantal criteria gesteld waarvan de volgende de belangrijkste waren:
Mooi uiterlijk zonder teveel franjes (natuurlijk subjectief).
Stil (12cm fan)
Liever geen (meestal gammel) deurtje voor de drivebays
Midi tower met goede inbouwmogelijkheden.
Redelijk geprijsd.
De Antec Solo voldoet aan al deze eisen. Na het vinden en lezen van een aantal reviews op het Internet die ook positief waren heb ik voor deze kast gekozen.
Andere kandidaten waren o.a. de Antec P150 (die bijna hetzelfde is alleen dan wit) en de Antec Sonata II (maar die heeft een deurtje). Ik heb ook een aantal andere merken overwogen maar of deze waren erg duur (Lian Li) of hadden teveel verfraaiingen (die ik niet mooi vind) of moeilijk verkrijgbaar of slechte reviews.
Ik heb de computer niet zelf in elkaar gezet dus ik kan niet echt beoordelen hoe gemakkelijk een complete montage is....