De reden voor mij om de Sonos Zoneplayer aan te schaffen was dat ik mijn muziek centraal opgeslagen heb op een Synology DS110j NAS en deze ook over mijn versterker wil kunnen afspelen, los van mijn laptop met audiokabel. Bij voorkeur gebruik ik mijn iPad als afstandsbediening om het aantal afstandsbedieningen niet verder te laten groeien.
Omdat de oplossing onafhankelijk moet zijn van de laptop viel een Airport Express af. De opslag stond ook al vast met de bestaande NAS, hierdoor bleven er nog twee opties over:
-een Logitech Squeezebox systeem
-het Sonos systeem
Voordeel van beide oplossingen is dat ze schaalbaar zijn dus je kan altijd bv. een slaapkamer of studeerkamer toevoegen met je huidige systeem. Uiteindelijk heb ik voor een...
Wat voor DAC zit er überhaupt in?De kwaliteit van de DAC in de Sonos is beter dan in de Squeezebox
In hun handleiding wordt zelfs expliciet aangegeven dat dit wel degelijk voor kan komen. Er wordt zelfs gesuggereerd om 108 Mbit netwerken terug te zetten naar 54 Mbit omdat het kan storen...- Werkt met eigen mesh-network dus geen storing van andere WiFi netwerken
[Reactie gewijzigd door servies op 22 juli 2024 20:49]
[Reactie gewijzigd door leonbong op 25 juli 2024 19:22]
Je moet je afvragen of dat een nadeel is van het Sonos-systeem of van de iPad/iPhone zelf. De tijd tot toetsenblokkering kan je zelf bepalen (en desnoods uitzetten) en heeft in principe niets te maken met de Sonos Zoneplayer.- iPad of iPhone gaat op toetsblokkering waardoor volume control niet snel voorhanden is.
[Reactie gewijzigd door tobiasvs op 22 juli 2024 18:14]