EcoFlow RIVER 3 (10 ms UPS) Review

5 oktober 2026, laatste update op 5 oktober 2026, 36 views Rapporteer

Uiteindelijk doet het wat het beloofd heeft, maar de interface is wonky en boezemt geen vertrouwen in.

Pluspunten

• App heeft geen account nodig
  • Ook niet voor firmware updates

Minpunten

• Firmware update nodig om UPS functie
  • Firmware update heeft WIFI nodig

3 van 5 sterren (Voldoende)
Out of the box had de UPS functie een bug. Als de batterij volledig leeggetrokken werd tijdens een power outage, gaat de 240V niet automatisch terug aan nadat de netspanning terug is. Een firmware update heeft dit verholpen. Voor die firmware update is het nodig om verbinding met wifi te maken. Dat gaat niet via bluetooth. Dus heb ik maar een extra wifi-netwerk moeten aanmaken zodat dit apparaat mijn netwerk niet kan scannen.

Om de UPS functie te laten weken moet je in de settings "output memory" aanvinken. Logisch, maar toch niet zo intuïtief. Voor de firmware update kon dit al, maar werden aanpassingen aan dat vinkje niet altijd opgeslagen. Het apparaat hield er blijkbaar ook geen rekening mee.

De app heeft een functie om het verbruik live te monitoren. Na een lange power outage geeft die aan dat de 12V uitgeschakeld is, terwijl die wel aan staat en een apparaat van stroom voorziet.

Al deze wonkynesses boezemen geen vertrouwen in.

Ik heb dit apparaat nog maar een dag. Ik plan om binnen een paar maand, na ervaring te hebben met de UPS functie, relevante opmerkingen toe te voegen.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een EcoFlow RIVER 3 (10 ms UPS)?