OnePlus Pad Go 2 Wi-Fi + 5G, 256GB opslag Zwart Review

18 september 2026, laatste update op 18 september 2026, 1 views Rapporteer
Product gekocht 0

In vergelijking met andere tablets in deze prijsklasse bied dit tablet veel waar voor zijn geld.

Pluspunten

• Goed helder 12.1 inch beeldscherm
  • Kwalitatief goed geluid voor een tablet
  • 5G met SD-card slot
  • Prima bouwkwaliteit
  • Grote accu

Minpunten

• Sylus niet meegeleverd en relatief duur
  • Iets tragere soc

Tijdens mijn zoektocht naar een relatief budget vriendelijk tablet met een redelijk groot en goed scherm ben ik tegen deze vond ik deze Oneplus Pad Go 2 interessant. Mede ook wel door de positieve review van Tweakers dus besloten een Oneplus Pad Go 2 aan te schaffen.

Bij het zoeken ben ik eens gaan vergelijken met andere merken rond ongeveer dezelfde prijsklasse, maar vaak zie je dat er dan op bepaalde zaken waaronder het scherm word bespaard. Oneplus heeft zeker niet op het scherm bespaard, goede helderheid, scherp beeld en aangename kleuren. Daarnaast heb ik specifiek voor de 5G versie gekozen om dan wat mobieler te zijn, plus dat alléén de 5G versie een sd-card slot heeft. Opvallend is ook het geluid wat opmerkelijk helder en luid is voor tablet speakertjes, zeker in een meer budget tablet.

Zeker zijn er ook nadelen waaronder de snelheid van de cpu, echter, in vergelijking met andere tablets in deze klasse doet de Oneplus Pad Go 2 er zeker niet voor onder. Bij normaal gebruik werkt alles vloeiend, apps starten vrij vlot op en scrollen gaat vloeiend, mede ook door de 120 Hz verversingsfrequentie van het scherm. Het opladen gaat ook wel relatief normaal, niet te vergeten dat we tegenwoordig verwend zijn door dat snelladen.

Ander puntje wat ik wel een minpunt vind is dat het tablet wel geschikt is voor een stylus maar die er niet standaard bij geleverd word. Deze is wel als accessoire los erbij te kopen maar de prijs vind ik persoonlijk aan de wel behoorlijk hoge kant, gemiddeld 80 euro. Echter het zal niet iedereen bekend zijn dat Oneplus een onderdeel van Oppo is. Door zelf op onderzoek te gaan blijkt de stylus Oppo Pencil 2R volledig compatibel te zijn maar de helft van de prijs is.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een OnePlus Pad Go 2 Wi-Fi + 5G, 256GB opslag Zwart?