Imou Cruiser Pano Z Review

17 september 2026, laatste update op 17 september 2026, 44 views Rapporteer
Product geleend +1

De Imou Cruiser Pano Z is een veelzijdige buitencamera met vier lenzen. Twee vaste lenzen geven continu een breed overzicht, terwijl de PTZ-lenzen kunnen draaien en automatisch beweging kunnen volgen. Via de Imou Life app kun je de verschillende beelden tegelijk bekijken en de camera eenvoudig bedienen.

De installatie ging verrassend makkelijk. Ook de instellingen zijn uitgebreid: je kunt zelf detectiezones bepalen en kiezen tussen bijvoorbeeld bewegings- en persoonsdetectie. Het beeld is overdag scherp en ook ’s nachts goed bruikbaar, waarbij je uit meerdere nachtzichtmodi kunt kiezen.

Een pluspunt vind ik de mogelijkheid om beelden lokaal op een microSD-kaart op te slaan, waardoor een cloudabonnement niet noodzakelijk is. De kaart moet je wel zelf aanschaffen. Ook had ik graag een zwarte uitvoering gezien.

Pluspunten

• groot bereik en veel instelmogelijkheden.

Minpunten

• microSD-kaart niet meegeleverd.

De Cruiser Pano Z vind ik vooral interessant vanwege de manier waarop de verschillende lenzen samenwerken. Je krijgt niet simpelweg één draaibare camera, maar een combinatie van vaste beelden en PTZ-beelden. Daardoor blijft een groot deel van de omgeving continu in beeld en kun je tegelijkertijd met de draaibare camera een specifiek punt volgen.

De installatie en configuratie zijn relatief laagdrempelig. Via de Imou Life app wordt de camera gekoppeld en daarna zijn de belangrijkste functies eenvoudig in te stellen. Vooral de mogelijkheid om zelf detectiezones aan te wijzen vind ik praktisch. Je kunt daarmee voorkomen dat je voor iedere beweging buiten het gewenste gebied een melding krijgt. Ook kun je instellen of je algemene beweging of specifiek personen wilt detecteren.

De PTZ-bediening vanuit de app reageert goed en het automatisch volgen van beweging is een interessante toevoeging. De beeldkwaliteit is prima voor dagelijks gebruik en ook het nachtbeeld voldoet goed. De verschillende nachtzichtmodi geven daarbij wat extra flexibiliteit.

Voor lokale opslag is een microSD-kaart mogelijk, waardoor een cloudabonnement niet noodzakelijk is. Dat vind ik een belangrijk voordeel. De kaart wordt echter niet meegeleverd.

Al met al is dit een behoorlijk complete buitencamera met veel instelmogelijkheden. Voor mij zijn het brede overzicht, de PTZ-functie en de uitgebreide app de grootste pluspunten. Een zwarte behuizing zou wat mij betreft nog een mooie aanvulling zijn.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Imou Cruiser Pano Z?