Google Pixel 11, 256GB opslag Groen Review

13 september 2026, laatste update op 15 september 2026, 72 views Rapporteer

De Pixel 11 is een telefoon die luxe aanvoelt en misschien nergens top in is, maar eigenlijk alles goed doet. Zie de volledige review voor mijn ervaringen ten opzichte van de Pixel 9.

Pluspunten

• Camera
  • Trilmotor
  • Gezichts- en vingerafdruk herkenning
  • Scherm
  • Stevig toestel

Minpunten

• Vertraagde meldingen

Van 9 naar 11
Mijn Pixel 9 beviel uitstekend (zie vorige review) en hoefde zeker nog niet weg, maar ik hoefde maar weinig bij te betalen in combinatie met aanschaf via mijn provider en extra inruilkorting. Die kans kon ik niet laten liggen en heb in de actieperiode de Pixel 11 aangeschaft. Wat de inruilwaarde hielp is dat de 9 nul beschadigingen had, ook niet op de zijkant wat bij mijn vorige telefoons altijd gebeurde. Het zal hebben gelegen aan de Spigen clear case of de stevigheid van de Pixel zelf.

Pro?
Ik heb de Pro nog overwogen, maar mijn oude Pixel nam al zulke goede foto’s – in mijn optiek de belangrijkste reden om een Pro te kiezen – dat ik dat niet nodig vond. Kleur kan nog een argument zijn, maar de pistachio green is in real life een mooi kleurtje, dus ook dat was niet een argument.

Al het goede, plus…
Alles wat ik waardeerde aan de 9 heeft de 11 ook: uitstekende trilmotor, overzichtelijke software en goede main camera. Gelukkig zijn ook een aantal zaken verbeterd:
  • De speakers. Ik vond ze op de 9 al prettig, maar de 11 kan luider, klinkt helderder en heeft meer bas.
  • Wifi-ontvangst. Achter in de tuin is het bereik van de 11 merkbaar beter.
  • Gezichtsherkenning is iets sneller geworden én doet het beter in het schemerdonker.
  • De selfie camera is erop vooruitgaan, die schiet merkbaar betere plaatjes.
  • Voor de prestaties had ik niet hoeven overstappen. De telefoon voelt lekker vlot aan, maar dat was al zo. Ik heb ze naast elkaar gelegd en de 11 is ietsjes vlotter, maar niet aanzienlijk. Wel merk je dat de camera echt sneller opstart.
De accu
Accuduur blijft lastig te meten. Ik kom op een 100% lading met gemak dag door. Ook wanneer ik naar het werk ga met de trein en 3,5 uur op de wifi-hotspot aan het werk ben en nog wat Netflix stream. Dat deed de Pixel 9 toen die nog nieuw was ook. Inmiddels niet meer, wat een van de redenen was om deze te vervangen. Het is gewoon lastig vergelijken met een fonkelnieuwe accu. Al met al is de accu prima, maar deze is er niet spectaculair op vooruit gegaan.

Voor verbetering vatbaar
Het grootste nadeel aan de Pixel blijft voor mij de vertraagde meldingen, wat toch in geval van de agenda vrij storend kan zijn. Dat geldt overigens niet voor de Google calendar app, maar die gebruik ik liever niet.

Bij de start was lift to wake merkbaar langzamer, erg irritant. Veel gebruikers klaagden overigens over het tegenovergestelde; dat het te gevoelig was afgesteld. Dat heb ik niet gemerkt, maar gelukkig heeft Google het lek boven water gehaald. Het heeft zich na de recente software update niet meer voorgedaan.

Tot slot: voor de rest was het lekker geweest als de accu spectaculair beter zou zijn of er een infrarood camera op zou zitten voor betere gezichtsherkenning, maar het is voor mij meer dan goed genoeg om nog een paar jaar door te Pixelen.

Tot zover dik tevreden met mijn vernieuwde Pixel.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Google Pixel 11, 256GB opslag Groen?