Sony WH-1000X The Collexion Zwart Review
Goede koptelefoon, lekker geluid, voelt stevig aan helaas is de connectiviteit niet altijd lekker op Mac
Pluspunten
Mooi geluid Stevig gebouwd
Minpunten
Connectiviteit op Mac
Draagcomfort
De Sony 1000x The Collexion gebruik ik nu al een tijd en ik heb 'm gedurende de dag heel veel op. Vaak is dit echt wel 6 uur per dag, en dan meerdere uren achter elkaar. Draagcomfort is daardoor erg belangrijk. Dat zit bij deze koptelefoon echt goed, ook als ik 'm al een flinke tijd op heb.
Geluidskwaliteit
Het geluid bevalt erg goed. Muziek klinkt vol en helder, zonder dat het te hard of scherp wordt. Vooral dit laatste vind ik fijn: het geluid is nooit irritant. De bas is duidelijk aanwezig en goed aan te passen, dus niet overdreven aanwezig als je dat niet wilt. Dat is bij een telefoongesprek wel handig als iemand een lage stem heeft. Soms wordt iemand dan onverstaanbaar, maar met deze koptelefoon niet. Daardoor klinkt hij prettig bij verschillende soorten muziek, maar dus ook bij telefoongesprekken.
Noise Cancelling & Bellen
De Noise Cancelling vind ik een groot pluspunt. Ik gebruik hem vaak als ik even rustig wil werken of als er om mij heen veel geluid is. Het haalt heel veel storende geluiden weg, eigenlijk alles, waardoor je meer in je eigen bubbel zit. Ook bellen gaat opvallend goed. Zelfs in een drukke ruimte met veel lawaai hoort de ander daar weinig tot niets van. Dat vind ik erg prettig, omdat ik zo niet steeds een stillere plek hoef te zoeken om goed verstaanbaar te zijn.
Connectiviteit
Een nadeel is wel dat de connectiviteit op mijn Mac mini en LG televisie niet altijd goed is. Vaak stoort het geluid op de Mac, zeker de eerste 5 tot 10 minuten van het gebruik erg veel en daarna blijft deze wel eens stotteren, maar wordt het wel een stuk minder en is de koptelefoon goed te gebruiken. De koptelefoon resetten werkt dan niet echt, maar na een aantal minuten gebruiken herstelt het gelukkig vanzelf wel, maar dat is wel irritant.
Accu
De accuduur is voor mijn toepassing echt prima, ik laad 'm via de instellingen tot maximaal 80% op en ik loop eigenlijk nooit tegen een lege accu aan. Net als mijn telefoon laad ik 'm regelmatig op, ook al is het maar een paar minuten, en dan hoef ik er nooit echt op te letten.
Uiterlijk
Voor op kantoor is dit echt een hele mooie, nette koptelefoon die rust en misschien ook wel een soort professionaliteit uitstraalt. Dat is voor mij een echt pluspunt, niet dat andere koptelefoons lelijk zijn, maar dit design straalt iets uit wat ik nog niet eerder in een koptelefoon heb gezien.
De Sony 1000x The Collexion is een uitstekende, professioneel ogende koptelefoon die vrijwel perfect is voor intensief (kantoor)gebruik. De combinatie van urenlang draagcomfort, helder geluid, betrouwbare accuduur en topklasse noise cancelling maakt hem ideaal voor lange werkdagen en telefoongesprekken in rumoerige ruimtes.
Het enige, maar wel ergerniswekkende minpunt is de haperende connectiviteit met specifieke apparaten (zoals de Mac mini en LG tv). Kun je deze opstartkuren voor lief nemen of gebruik je hem vooral met apparaten waarbij dit probleem niet speelt, dan haal je met dit model een ontzettend fijne, stijlvolle en hoogwaardige koptelefoon in huis.
Geluidskwaliteit
Noise Cancelling & Bellen
Connectiviteit
Accu
Uiterlijk
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Sony WH-1000X The Collexion Zwart?