De allereerste (hopelijk deftige) review van de Nexus Prominent 5
Waarom een review ?
Wel er zijn er niet zoveel ... en die enkele die er zijn konden mij niet compleet over de streep trekken.
Dus hopelijk kan ik bij deze toch enkele mensen blij maken met een betaalbare case met massa's mogelijkheden.
Goedkoop =/= rommel
Met een prijs van 72€ is deze case zeker niet overpriced. Wat krijg je voor die prijs ?
Een compleet zwarte kast (binnen en buiten) voldoende plaats, mogelijkheid tot kabelmanagement en het allerbelangrijkste een 140mm Nexus silent fan en een 120mm Nexus silent fan.
Eerste indruk
Vrij zwaar, zeer stevig, kwalitatieve verf (krast niet makkelijk) stevige mesh panelen en voldoende schroefjes (heeel veeel schroefjes).
De case komt in een mooie stevige zwarte doos met "Prominent 5" op en enkele woorden zoals "Silent, noise blocker, .... je kent het wel"
Op de zijkant vinden we dan de specs (maten, aansluitingen, enz...)
Voorkant doos
Zijkant doos
De voorzijde
Een proper uiterlijk met mesh panelen (case heeft een beetje weg van de CM 690). Met vijf 5,25 inch bays. Waarvan er één kan worden gebruikt voor een 3,5 inch cardreader, USB3.0 bay, ..... De kast is 48cm hoog,21cm breed en 50cm diep.
Bovenzijde
Hier vinden we in het klepje, qua aansluitingen, vier USB2.0, één eSATA, één firewire (IEEE1394), één audio out, één mic out aansluiting en een kleine reset knop. Ook vinden we de Power knop bovenop de case, mooi ingewerkt, deze voelt heel stevig aan en geeft een goed klik-geluid.
Als we het bovenpaneel verwijderen zien we het volgende ...
Linkerzijde
Mooi stevig paneel met in het midden het Nexus logo gedrukt, aan de binnenkant geluidsdempend schuim in een L-vorm (dus niet ter hoogte van de HDD brackets)
OPMERKING: Deze laag plakt vast met dubbelzijdige kleefband maar lost aan de hoeken ... dit is voor mij persoonlijk niet zo erg omdat dit toch verwijderd wordt om zo plaats te maken voor een plexi window.
Achterkant
Voeding plaats je aan de onderzijde en langs binnen is de opening voorzien van rubber om trillingen te voorkomen. Ook zie je de slots en een fan rooster.
Onderkant
Rechterzijde
Dit is een kopie van de linkerzijde, met in het midden het Nexus logo gedrukt en langs de binnenkant een laagje schuim (dunner dan het linkerpaneel om zo nog plek te hebben voor kabelmanagement.
Binnenkant
Belangrijkste aspect van een case, de binnenkant, en bij de Prominent 5 zorgt deze niet voor teleurstelling.
Er is plek genoeg en op het 1e zicht zie je al massa's mogelijkheden door je hoofd flitsen.
Enkele afbeeldingen
Veel ruimte en bovendien mooie zwart gespoten!
Fan aan de bovenkant van de binnenkant van kast 140mm
Kabels
De kabels voor de usb, power, enz... aansluitingen zijn lang genoeg ( beetje te lang zelfs) en niet gesleeved.
HDD - en disk bay’s
Heel belangrijk is genoeg plek voor je drives. De Prominent 5 bied 5x 5.25" bays en 5x 3.5" bays. Ook is er een adaptor om een 5.25" bay om te vormen tot 3.5" bay.
Disk bays
Lades zijn van oranje plastic en voelen goed aan.
Genoeg ruimte voor je HDD's
Achterkant MOBO tray
Hier heb je voldoende plek om je kabel kwijt te kunnen, enkel jammer dat er geen cutout is voor processor koelers maar ... er zit wel een roostertje waar ik niet direct het nut van inzie en waar een dremel wel de oplossing kan bieden.
Voor deze prijs kan je de Nexus Prominent 5 gewoon niet opzijschuiven ... deze case heeft zoveel potentieel en bied zelfs out of the box al bijna alles wat je maar verlangt.
Update
04/04/2011 - Review geschreven.
04/04/2011 - Foto's opnieuw geupload in kleiner formaat.