Philips 40B1U5600/00 Zwart Review

3 augustus 2026, laatste update op 3 augustus 2026, 20 views Rapporteer

Philips 40B1U5600 - De ultieme hub voor werk en gezin, zonder gedoe

Pluspunten

• Fantastische Multi-Connectiviteit (usb c)
  • Geweldige Beeldkwaliteit
  • KVM-Switch

Minpunten

• oog wat zwak aan de behuizing.

Ik heb de Philips 40B1U5600 nu een paar weken in gebruik en ik kan eerlijk zeggen: dit scherm heeft mijn bureauleven (en dat van mijn gezin) compleet veranderd. Voorheen was ik constant kabels aan het wisselen, dongles aan het zoeken en zat ik met een wirwar van apparaten. Nu is dit scherm het centrale hart van mijn digitale leven, en het werkt simpelweg altijd zoals het hoort.

Hier is waarom ik zo enthousiast ben over deze ultrawide krachtpatser.
Waarom dit scherm? De 40B1U5600 in de praktijk:
De belofte van Philips is duidelijk: dit scherm is ontworpen voor productiviteit en connectiviteit. Met zijn 40 inch (een perfecte maat, groot maar niet overweldigend), de 21:9 beeldverhouding en de UWQHD-resolutie (3440 x 1440) is het een fantastische vervanging voor een dual-monitor setup. Geen randen in het midden, gewoon één strak, breed beeld.

Maar waar dit scherm echt in uitblinkt—en de reden waarom ik hem kocht—is de uitgebreide hub-functionaliteit.

1. Overdag: De Werkplek (USB-C Haven)

Doordeweeks is dit mijn thuiswerkplek. Ik heb één enkele USB-C kabel die uit mijn laptop (een Dell XPS) komt. Ik plug deze in de monitor, en bam. Mijn laptop wordt opgeladen (tot 100W), het beeld verschijnt direct op de volle resolutie en al mijn randapparatuur—mijn muis, toetsenbord, webcam en netwerkkabel (de monitor heeft een ingebouwde RJ45-poort)—zijn direct verbonden.

Het is de ultieme 'single-cable solution'. Ik klap mijn laptop 's ochtends open, sluit één kabel aan, en ik kan direct aan de slag op een scherm dat groot genoeg is voor spreadsheets, teams en e-mail tegelijk. Geen gedoe met docks die af en toe uitvallen of drivers die niet werken. Het werkt gewoon.

2. 's Avonds: De PC-Powerhouse

Als de werkdag voorbij is, schakel ik over naar mijn eigen desktop-PC. Die is via de DisplayPort aangesloten. De Philips detecteert automatisch de actieve bron (of ik wissel gemakkelijk via het menu) en ik heb direct beeld. De ultrawide resolutie is fantastisch voor gaming (immersief, maar niet zo breed als een 32:9 dat je nekpijn krijgt) en voor het bewerken van foto's in Lightroom.

De kleurweergave (120% sRGB) is uitstekend en de 75Hz refresh rate is, hoewel geen 144Hz gaming-monitor, een enorme stap vooruit ten opzichte van mijn oude 60Hz scherm. Games voelen vloeiend aan en films zien er prachtig uit op het grote paneel.

3. In het weekend: De Nintendo Switch Console

Dit is misschien wel de grootste verrassing en een enorme hit in huis. Mijn kinderen pakken de Nintendo Switch, schuiven hem in de dock en sluiten die via HDMI aan op de Philips. Ze hebben dan hun eigen gigantische scherm in de woonkamer (of op mijn werkkamer, als ik aan het werk ben).

Het scherm past zichzelf automatisch aan de resolutie van de Switch aan (1080p) en de input lag is laag genoeg voor Mario Kart en Smash Bros. Ze vinden het geweldig om hun games op zo'n groot scherm te spelen. Het is plug-and-play in de ware zin van het woord.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Philips 40B1U5600/00 Zwart?