Keychron M6 Wireless Mouse 8K Wit Review

19 juli 2026, laatste update op 19 juli 2026, 17 views Rapporteer

Deze M6 8K bevalt mij beter dan de Logitech MX Master 4, vooral omdat de MX 4 de helft zwaarder is. In combinatie met de vorm van vooral de rechterkant van de MX 4 muis te recht is, waardoor je onnodig hard moet knijpen om hem tussendoor op te tillen. Dat is nou precies wat je niet wil qua belasting van je hand / rsi. In veel opzichten is de Keychron M6 8K vergelijkbaar. Het grootste verschil met andere muizen is hoe de linker- en rechtermuisknoppen aanvullen bij indrukken. Deze voelen opvallend zacht aan. Ik kon hier niet aan wennen.

Pluspunten

• Groot genoeg voor mijn grote handen
  • Lichter (88 gram) dan de concurrent
  • Werkt zowel bedraad als via BlueTooth en dongel
  • Accu houdt het lang vol
  • Programmeerbaar, ook op macOS zonder extra software
  • De meeste knoppen zijn prettig stil

Minpunten

• Updaten firmware werkt niet op macOS
  • Knoppen voelen zacht aan bij indrukken
  • Zijwaards scrollwheel en hoofd-scrollwiel-omzetknop zijn juist luid en gaan zwaar

3 van 5 sterren (Voldoende)
Eerst dacht ik dat de knoppen gewoon wat dieper ingedrukt moesten worden voor ze klikken, maar het 'knikje' wat je voelt is ook ongewoon zacht. Het voelt raar aan, voor een muis. De ene muis klikt iets harder dan de ander, klinkt ook iets harder / zachter dan de ander, maar deze voelt wel heel zacht aan. Het geluid is ook (prettig) zacht.

Ik heb een paar bedrade muizen die op zich prima werken. Voor mij hoeft het niet per se draadloos te zijn, maar als het dan toch kan, geef ik de voorkeur aan bluetooth boven een dongel, want die raken kwijt of steken uit en moet je overzetten als je naar een andere computer overschakelt. Deze muis kan drie computers uit elkaar houden dus ook op dat vlak doet deze Keychron M6 8K niet onder voor bijvoorbeeld de Logitech 4.

De knoppen aan de zijkant voelen ook heel zacht aan, maar die gebruik ik niet. Het wieltje voor zijwaards scrollen gaat te zwaar en voelt onprettig scherp aan.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Keychron M6 Wireless Mouse 8K Wit?