Teufel Ultima 40 ACTIVE 3 Zwart Review

17 juni 2026, laatste update op 17 juni 2026, 127 views Rapporteer
Product geleend 0

Een goede speakerset waar goed geluid uitkomt, bouwkwaliteit is top. Eventueel uitbreidbaar met de draadloze subwoofers/achter speakers van Teufel.

Lees uitgebreide review voor mijn ervaringen en mening

Pluspunten

• Geluid
  • Aansluitmogelijkheden
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Verpakking
  • Minder ontvangst afstandsbediening als de cover op de speaker zit

Wat zit er in dit pakket:

Ik heb 2 dozen ontvangen van Teufel, één met de actieve speaker en één met de passieve speaker

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/vSobbAeeds2G0j03HL0zFMxv2Uw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/851603/1WzLyb2JEL0HZSu7nOrsRmohq98ruZALNlD2pVS2yNyOCf5DNs.jpeg?f=620xauto

In de doos van de actieve speaker zit het volgende:
  • 1x Actieve speaker
  • 4x Rubberen Voetje
  • 5 meter Speakerdraad
  • 1x Afstandsbediening
  • 2x AAA batterij
  • 1x Inbussleutel voor afstandsbediening
  • Quick Start Guide
In de doos van de passieve speaker zit het volgende:
1x Passieve speaker
4x Rubberen voetjes

Hoe zit alles verpakt?

De doos zelf is niet zo heel speciaal, wel voldoende schuimblokken in de doos om de speakers stevig in hun plek te houden. Zeker gezien de grootte en gewicht van deze speakers had ik wel wat betere dozen verwacht.

Geluid:

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/H-SODQvG0Nd2bCAeZYYJCCmKjgg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/851603/1WzLyaTObaUHvDgwZ3oCu5A3Omn5VYgW1Ijfr8p8uhyAfEQY3M.jpeg?f=620xauto

De speakers klinken out of the box prima, maar hebben wel wat tuning nodig. In mijn ruimte was een +3 / 4 op de treble nodig om wat duidelijker geluid te krijgen in het midden segment. Speakers zijn meer op bas gefocust door de dubbele 6,5 inch woofer. Door deze aanpassingen klinken ze een heel stuk beter. Maar dit is natuurlijk verschillend in elke ruimte.

Voor deze test heb ik ook weer geluisterd naar het nummer The Sound of Silence van Geoff Castellucci. Hier merk je echt dat de 6,5 inch woofers aan het werk moeten, echter doen ze dit zonder problemen.
Verder heb ik het album Brothers in Arms van Dire Straits beluisterd, dit album is voor mij perfect omdat hier echt wel een breed spectrum van instrumenten en frequenties in voorkomt. Ook met dit album was het geluid fantastisch, mooi gedetailleerd. Wel is hier de +4 nodig voor de treble om de stemmen en geluiden die de midwoofer produceren wat beter naar voren te laten komen.

Ook heb ik mijn T10 subwoofer van Teufel aangesloten op deze set. Het is eigenlijk niet nodig maar vond het toch wel leuk om even te testen. Dit was best wel een verandering van geluid omdat je dan een crossover kan instellen in de speakers zodat die iets minder bass-heavy worden en naar mijn mening iets beter klinken. Maar dat kan ook komen door mijn ruimte

Ook heb ik wat filmfragmentjes en gewoon wat tv gekeken, voor films zijn ze leuk maar je mist echt wel de surround ervaring, explosies etc klinken wel erg leuk met deze set.

TV kijken is gewoon prima, dialogen zijn prima te verstaan en klinken mooi helder

Installatie:

Het installeren van deze set was vrij gemakkelijk, uitpakken, neerzetten, aansluiten en spelen maar. Wel moest ik het menu in om de taal te veranderen van Duits naar Engels, dit had wat mij betreft wel standaard mogen zijn.

Er zijn voldoende instelmogelijkheden voor het kalibreren van de speakers tot aan de locatie waar ze staan, van mij hadden er wel wat meer opties op mogen zitten zoals we bij de Ultima 25 vinden, zoals de film, muziek en spraak modi. Op de Ultima 40 vinden we alleen maar de nachtmodus.

Met de cover op de actieve speaker reageert de afstandsbediening een heel stuk slechter dan zonder cover op de speaker, voor mij geen enkel probleem gezien ik ze zonder een stuk mooier vindt maar als je de covers er wel opdoet dan kan dat best wel irritant zijn.

Aansluitingen en opties:

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/7NjRLP3PmtZ2pSEaKsCIf3zjai8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/851603/1WzLy9NVxdoVQthnxpoN5J0npLorm1kIHO8F9VPxIh6uwYOHoo.jpeg?f=620xauto
Op de achterkant van de actieve speaker zien we een aantal aansluitmogelijkheden.

We zien van links naar rechts: USB-C, HDMI ARC, Optical in, AUX IN, Subwoofer-out en dan onderaan de speaker-out en de stroomaansluiting.

Verder heeft deze set nog bluetooth en draadloos verbinden naar een actieve subwoofer of rear speakers van Teufel, wat ik alleen heb kunnen testen met de T10 subwoofer, dit werkt eigenlijk vlekkeloos. Je zet in het menu de speakers op pairing mode, drukt op pairing op de subwoofer en ze zijn verbonden met elkaar.

Specificaties;

25 mm tweeter
165 mm midwoofer
2x 165 mm woofer
39 - 20000 Hz
260 W RMS versterker vermogen
Breedte 25,0 cm, hoogte 106,9 cm, diepte 35,2 cm

Conclusie:

Naar mijn mening is deze set het geld dik waard, het geluid is echt dik in orde en klinkt echt zuiver, er zijn enkele minpunten zoals benoemd met de verpakking en de afstandsbediening maar dat was ik eigenlijk zo vergeten ;) Makkelijk uit te breiden met een subwoofer of rear speakers.

Deze speakers krijgen daarom 4,5/5 sterren van mij.

Bedankt Teufel voor het uitlenen van deze set voor deze review!

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Teufel Ultima 40 ACTIVE 3 Zwart?