JBL Live 780NC Zwart Review
Als moeder van drie dochters van 12, 10 en 7 jaar en iemand die regelmatig vanuit huis werkt, heb ik de JBL Live 780NC getest.
Een goede noise cancelling, maar niet optimaal afgesloten van de buitenwereld.
Pluspunten
draagcomfort
Minpunten
noise cancelling
Als moeder van drie dochters van 12, 10 en 7 jaar en iemand die regelmatig vanuit huis werkt, was ik op zoek naar een koptelefoon die me kon helpen om me beter te concentreren in een levendige thuisomgeving. De JBL Live 780NC heeft mijn verwachtingen grotendeels waargemaakt en is inmiddels een vast onderdeel van mijn werkdag geworden.
Wat mij direct opviel, is hoe goed de noise cancelling werkt. In een huis waar altijd wel iemand aan het praten, spelen of rondlopen is, zorgt de koptelefoon voor een merkbaar rustigere werkomgeving. Natuurlijk verdwijnen harde geluiden niet volledig, maar het constante achtergrondgeluid wordt sterk verminderd. Daardoor kan ik me beter focussen tijdens vergaderingen en wanneer ik geconcentreerd moet werken.
Ook het draagcomfort is een groot pluspunt. Op drukke werkdagen draag ik de koptelefoon soms uren achter elkaar. De zachte oorkussens en de comfortabele hoofdband zorgen ervoor dat hij prettig blijft zitten zonder te knellen. Dat maakt een groot verschil wanneer je veel tijd achter de computer doorbrengt.
De geluidskwaliteit is helder en vol, zowel tijdens gesprekken als bij het luisteren naar muziek. Collega’s verstaan mij goed tijdens online vergaderingen en ik hoor hen eveneens duidelijk. Daarnaast is de batterijduur indrukwekkend. Ik hoef de koptelefoon niet voortdurend op te laden, wat erg praktisch is in een druk gezinsleven waarin je al genoeg apparaten moet bijhouden.
Een functie die ik bijzonder handig vind, is de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen mijn laptop en telefoon. Hierdoor kan ik tijdens het werken snel een telefoontje aannemen zonder steeds opnieuw verbindingen te moeten instellen.
Er zijn ook enkele kleine aandachtspunten. De noise cancelling is sterk, maar haalt niet helemaal het niveau van de meest premium modellen op de markt. Daarnaast kunnen mijn oren na langdurig gebruik op warme dagen wat warm aanvoelen. Dit zijn voor mij echter geen grote nadelen gezien de prijs en de prestaties die je ervoor terugkrijgt.
Al met al ben ik zeer tevreden over de JBL Live 780NC. Voor ouders die vanuit huis werken en regelmatig behoefte hebben aan meer rust en concentratie, biedt deze koptelefoon een uitstekende combinatie van comfort, geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Het is een investering die mijn werkdagen merkbaar prettiger heeft gemaakt. Daarom geef ik de JBL Live 780NC een welverdiende score van 8 uit 10.
Beoordeel deze review: