ZinVolt Thuisbatterij, 1kWh Review
Ik heb een batterij gekocht, zonder mate. Enerzijds wil ik hem gebruiken als thuisbatterij, aan de andere kant wil ik hem mee kunnen nemen voor off-grid stroomvoorziening. Dit laatste met name voor een voedselbosproject, maar misschien ook voor kamperen. De batterij lijkt mooi aan deze twee gebruikerssituaties te voldoen.
Pluspunten
Ziet er strak uit Handvatten Off-grid mogelijkheden Stil, echt heel stil Instructieboekje is duidelijk
Minpunten
Interface nice heel soepel Geleverde off-grid energie? Beloofde p1-dongle ontbrak bij de eerste levering
In eerst instantie was ik wat geïrriteerd dat de zending alleen met een app te volgen zou zijn. Dat bleek gelukkig niet het geval en gisteren heb ik de ZinVolt in ontvangst mogen nemen. Stomtoevallig kwam hij aan tijdens een daglange stroomstoring en heb ik meteen de off-grid mogelijkheden van het apparaat getest om de koelvriescombi aan te sluiten. Toen de 50% laadcapacitieit op het scherm was teruggelopen tot 3% heb ik de koelvriescombi ontkoppeld. Dat bleek wel maar 350Wh te zijn.
In de avond was de stroom weer terug, maar bleek het echter nog niet vanzelfsprekend de batterij te doen laden. Ik heb toen zowel geprobeerd via de app de laadmodus aan te passen als door het ingedrukt houden van een bepaalde knop het laden te forceren. Na contact met de klantenservice, waarbij zij vandaag vroegen de batterij online brengen. Zij hebben wat aangepast waarna hij wel werkte.
Misschien is het niet helemaal eerlijk een batterij te beoordelen op basis van zo'n stresstest op dag 1, maar ik heb wel nadrukkelijk gekeken of er stond dat de batterij eerst moest worden opgeladen en dat was niet zo.
Het wijzigen van de WiFi-instellingen was ook niet gemakkelijk. De instructies in de app verwijzen ietwat verwarrend naar knoppen op de zijkant, waarbij ik niet weet wat zij de voorkant vinden. Als je knoppen dan ook nog zoveel seconden ingedrukt moet houden, weet ik het op een gegeven moment ook niet meer. De instructies van het boekje zijn dan wel weer kraakhelder.
De beloofde gratis p1-dongle ontbreekt overigens ook in de bestelling. Deze is inmiddels nageleverd, maar toch niet zo netjes. Bij het aansluiten van de p1-dongle heb ik de modus Zelfverbruik gezet, waarna bij prompt met 800W ging terugleveren aan het net terwijl ik al 1000W terug aan het leveren was. Ik heb de klantenservice maar weer een berichtje gestuurd.
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een ZinVolt Thuisbatterij, 1kWh?
Een review posten en je hebt het hele ding nog niet eens?
DIt is meer een shopreview en zelfs daarvoor al redelijk matig.
DIt is meer een shopreview en zelfs daarvoor al redelijk matig.
Misschien was het voorbarig, maar de kopersbeleving is ook relevant, toch? En die stelt eenvoudigweg teleur. Voor dit geld verwacht ik ook wel een prettige ervaring als klant. Ik zal hem als ik het product heb wel uitbreiden, hoor. Laat ook vooral weten als je benieuwd bent naar bepaalde aspecten, dan zorg ik dat ik dat meeneem.
De ZinVolt heeft 2 600w omvormers, heb daar in een Oost West opstelling 2x 450W panelen aan hangen, werkt perfect en ooit 1100W aangetikt bij optimale zon. Ben in elk geval benieuwd wat jij er aan hangt. Heb zelf 5 mates dus de volle 6kwh. Nog nooit de noodstroom voorziening gebruikt.
Had voor jou toepassing voor een waterdichte versie gekozen.
Had voor jou toepassing voor een waterdichte versie gekozen.
Het lijkt me alsof jij ook een eigen review zou kunnen schrijven. Had ik wat aan gehad toen ik afgelopen weken aan het zoeken was :-D.
De primaire reden voor de aanschaf was voor het oppompen van water bij droogte. Dus waterdicht is niet zo heel belangrijk. Ik had ook bijna een Anker of EcoFlow off-grid batterij gekocht. Is echt veel goedkoper, maar die kunnen niet terugleveren aan het grid en ik wilde als ik dan toch enkele kilo's lithiumbatterij ging kopen, wel dat die gebruikt zouden worden, want het is een schaars goed.
Mag ik alle -1-stemmers uitnodigen of hun stem aan te passen aan de geüpdate review, of commentaar achter te laten wat er naar hun mening ontbreekt?