WK 2026: Scoor de beste deals! Stel jouw winnende opstelling samen met behulp van ons advies.
    € 48,99 bij Amazon.nl
  2. Specificaties Videodeurbel • Kleurennachtzicht | Gebruikersreviews

TP-Link Tapo D210 Review

5 juni 2026, laatste update op 5 juni 2026, 112 views Rapporteer

Gekocht ter vervanging van een Ring. Voordeel is dat ik 4 euro per maand bespaar. Nadeel is dat het alle nadelen van de Ring ook heeft, plus enkele extra.

Pluspunten

• Mooi beeld
  • Geen abonnement vereist

Minpunten

• Slechte batterijduur
  • Trage verbinding
  • Zeer gevoelig voor diefstal
  • Slechte bouwkwaliteit

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik werd langzaamaan steeds meer gefrustreerd over mijn Ring deurbel. Nu is 4 euro per maand geen enorm bedrag. Maar toch verwacht je gewoon de gasten aan de deur te kunnen zien en spreken. Dat is immers het idee van het apparaat. Niet pas na 60 seconden als de persoon al lang weer vertrokken is.

Aangezien ik tot redelijke tevredenheid al wat camera's, sensoren en schakelaars van Tapo in huis had was het daarom logisch ook een deurbel van ze te kopen. Alles in 1 "ecosysteem" en geen abonnement.

Abonnement kan wel, maar lokale opslag op een micro-sd-kaartje kan ook. Erg handig. Tenzij iemand de bel meejat. Wat een bruggetje is naar nadeel nummer 1: een flinke ruk en je hebt het apparaat in handen. Ja, het boefje is dan geregistreerd. Nadeel is dat die dat beeldmateriaal dan zelf in bezit heeft. Dat schiet niet op.

De batterijduur wordt gepredikt op 180 dagen. Ja, dat gelooft natuurlijk niemand. Ik heb hem nu inmiddels circa 180 dagen, er wordt hier niet aan de lopende band gebeld, ik zit er maar zelden op te turen en ik heb hem deze week al weer voor de 4e keer moeten laden.

Opladen gebeurt via USB-C. Daar moet je dan de hele bel voor afkoppelen. Om dat te kunnen doen komt er een soort van simkaartsleufsleuteltjeding XL bij. De kans dat je die kwijt raakt is vrij groot. Gelukkig kan je met een paperclip hetzelfde doen. Nadeel is weer dat iedereen dat met een paperclip dan ook kan.

Deze week heb ik hem na het laden (wat een dag lijkt te duren) weer teruggeplaatst. Een dag later sloot ik de deur. Niet idioot hard, vrij gewoon. De bel hangt op een paneel naast het deurkozijn. Dag deurbel! Na een tijdje zoeken had die gelukkig nét de bak met kikkervisjes gemist. Wat gekrast en gebutst probeer ik het weer terug te plaatsen, nu extra aandachtig. Om erachter te komen dat de bovenste verbindingsclip al op het einde van zijn leven lijkt te zijn. Ja, de zon staat er vol op te branden. Dat is lastig voor plastic. Maar ja, ik ga er ook van uit dat men daar rekening mee houdt. En niet dat het plastic na amper een halfjaar al zijn stevigheid verliest.

Ook het bellen , kijken en kunnen communiceren laat sterk te wensen over. De camera's die ik heb van Tapo hebben snel verbinding. Deze deurbel niet. Toen ik het er met iemand over had, zei deze persoon dat dat aan de accu ligt. Naarmate de accu leegloopt, zou de reactietijd ook slechter worden. Ik lachen... Wat een onzin. Maar geen onzin. Het klopt daadwerkelijk. Met 100% is de snelheid al ondermaats. Op 50% is het ronduit slecht en richting de 20% is het finaal ergerlijk en volledig onbruikbaar.

Ik vind mezelf uiteraard een technisch genie en denk dat ik alles van UX weet. Dus ik vertik ook een handleiding te lezen. Ik weet daarom niet of het ligt aan matige niet functionerende techniek, of aan mijn misschien toch ondermaats begrip van hoe de ambivalente interface in de app werkt. Maar echt lekker werkt het allemaal ook niet. Je kan praten, maar je kan ook bellen. Wat is het verschil? En waarom lijken de functies compleet verschillend te werken?

Okee, naar de voordelen. De beeldkwaliteit is goed. Als je al een gesprek hebt, gaat dat ook redelijk.

Maar eigenlijk zijn eventuele andere voordelen irrelevant. Dit ding is een absolute miskoop en alleen maar het afraden waard.

Volgens mij is dit de eerste productreview die ik hier schrijf. Ik lurk altijd graag en neem goed onderbouwde negatieve reviews altijd graag ter harte. Dus nu maar eens aan mij de beurt om iemand te behoeden voor een complete faal van een product.

Koop! Dit! Niet!
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een TP-Link Tapo D210?